Target Raymond van Barneveld 95% Dartpijlen Review

Pluspunten
  • Prachtig design
  • Comfortabel in de hand
  • Échte Raymond van Barneveld pijlen
  • Levenslange garantie op barrels
Minpunten
  • Vooral geschikt voor mensen met een stabiele worp
  • Vooral voor gevorderde darters

Pijlen van onze grootste darter aller tijden mogen natuurlijk niet ontbreken in de lijst met top 5 beste dartpijlen van 2021. Raymond van Barneveld heeft veel dartsetjes uitgebracht, maar met zijn Target 95% dartpijlen spant hij de kroon! Een meesterwerk van Target om hem binnen te halen en deze pijlen te produceren voor Barney. De pijlen zijn gemaakt van 95% Tungsten en zijn verkrijgbaar in de gewichtsklasses 21, 23 en 25 gram. De lengte van de barrel is 51 millimeter. Je moet rekening houden met het groter worden van de barrel als je een hogere gewicht kiest. Denk aan 6,2 millimeter bij 21 gram en 6,7 millimeter bij 25 gram.

De pijlen zijn ijzersterk, ondanks dat het bijzonder smalle pijlen zijn. Hierdoor vallen je pijlen minder snel uit het bord, ongeacht of je een harde of een zachte worp hebt. Er is bij deze Target Raymond van Barneveld pijlen gebruik gemakt van een zeer verfijnde trapezium grip aan de voorkant van de darts. Aan de achterkant wordt gebruik gemaakt van contrasterende radiale groeven. Hierdoor voelen de pijlen erg stevig in de hand en geeft het je een comfortabel gevoel tijdens het gooien. Je hoeft je vingers dan ook niet in te spannen op het moment dat de pijlen in je handen liggen, wat bij sommige darters kan zorgen voor een afwijking in het gooien. Ook de barrel heeft een zeer prettige balans. Naast dat de pijlen populair zijn doordat ze verbonden zijn aan Barney, hebben ze ook een fijn afgewerkt uiterlijk. De titanium-nitride coating en de stoer afgewerkte inkepingen maken de pijl helemaal af en daardoor horen deze pijlen zeker thuis in de top 5 beste dartpijlen van 2021.

De punt van de dartspijlen is gemaakt van een ‘black filepoint’ punt. Dit is een punt dat een grip profiel heeft over de gehele lengte. Dit voorkomt dat de pijl snel uit het bord valt en daarmee puntverlies tijdens je wedstrijd. De dartpijlen worden geleverd met drie Pro Grip shafts van Target. Ze zijn 31 millimeter lang en zijn gemaakt voor een stabiele worp. Daarnaast staat het dartsmerk Target bekend om goede kwaliteit shafts die altijd erg lang mee gaan. Zo hoef je dan ook niet nieuwe shafts kopen na een paar weken intensief gegooid te hebben. Ze worden dan ook geleverd met een ring. Deze zorgt voor extra klemkracht aan de bovenkant van de nylon shaft. Hierdoor kunnen de shafts minder snel buigen en zorgt dit voor een langere duurzaamheid van de shafts.

De flights zijn gemaakt van 100 micron flights. Dit zijn zwarte Ultra Ghost flights en hebben een standaard vorm. De 100 micron dikte zorgt voor een hoge duurzaamheid. Daarnaast zijn ze voorzien van een stoere zwarte opdruk, waardoor de pijlen er ook nog eens zeer succesvol uit zien. De pijlen maken gebruik van een UV Chevron coating voor de best mogelijke grip.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general