Thrustmaster T300 RS ps5 Review

Positive
  • Verwissel het stuurwiel voor een ander (apart verkrijgbaar) wiel.
  • Pas het gas- en rempedaal aan in hoogte en in afstand tot elkaar.
  • Werkt perfectop de PS4 & PS5
Negatives
  • Dit racestuur is niet geschikt voor de Xbox One of Xbox Series X/S.

Thrustmaster is – naast Logitech – een bekende aanbieder van race sturen voor de ps5. De T300 RS gamingstuur is dan ook ideaal te gebruiken voor zowel de PlayStation 4 als voor de ps5. Het maakt gebruik van een USB-verbinding, maar is in vergelijking met de nummer één (Logitech G29 Driving Force) veel lichter. Het weegt namelijk maar 3 kilogram. Echter, maakt het wel gebruik van een force en rumble feedback en kun je namelijk 1080 graden draaien. In tegenstelling tot de G29, heeft deze een twee pedalensetje. Het is dus niet de bedoeling dat je hiermee gaat schakelen, hij is dus voornamelijk gemaakt voor F1 racing of racing zonder schakelen.

Wat dit ps5 racestuur wél heeft, is een contactloze magnetische sensor (HEART) die niet slijt en de positie van het stuur heel erg nauwkeurig kan meten. Hiermee zorg je ervoor dat je een ultieme race ervaring hebt tijdens het racen!

Dit Thrustmaster T300 RS ps5 stuur wordt voornamelijk gebruikt bij Gran Turismo. Het stuur is dan ook speciaal gemaakt voor dit spel en daarom hebben we deze ook in de top 5 gezet van top beste race stuurs van 2020 voor je PlayStation 4. Het heeft een verbeterde, borstelloze motor ten opzichte van zijn voorgangers. Dit zorgt ervoor dat je vloeiende responsieve force feedback hebt en daarmee een realistisch gevoel. Dit komt doordat de motor stil ligt tijdens het racen van je racestuur. Je kunt bij dit stuur zelfs de pedalen naar wens in hoogte aanpassen, alsook de afstand tussen de gas- en koppelingspedalen. Je kunt er zelfs voor kiezen om het stuur te wisselen, zodat je gebruik maakt van een realistisch Formule 1 racestuur op je ps5.

Over de Logitech sturen bestaat er een mening dat deze een deadzone hebben die als irriterend worden ervaren. Het mooie aan dit stuur is, dat je er nog extra opties bij kunt kopen zodat je voor elk spel je eigen ideale stuur kunt produceren. Hierdoor hoef je in één keer niet teveel geld uitgeven en kun je toch gebruik maken van een perfect ps5 race stuur.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general