Beste Anti Stress Deken 2024

Op zoek naar een anti stress deken? Wij onderzochten verschillende merken verzwaringsdekens op vlakken als effectiviteit, comfort en betaalbaarheid. Hiermee kwamen we tot een top vijf beste anti stress dekens, met onder andere de bekende merken Calmzy, SleepCity en Lucovitaal. Lees snel verder!
beste anti stress deken calmzy 2023
1

Calmzy 2.0 Anti Stress Deken 9 KG

Calmzy
Pluspunten
 • Voor betere slaap en ontspanning
 • Beste Anti Stress Deken van dit moment!
 • 100% katoen
Minpunten
 • Geen minpunten

Met stipt op één: de Calmzy anti stress deken 2.0. Het is d ebeste verzwaringsdeken die je op dit moment kan krijgen online. Het is een anti stress deken dat zorgt voor optimale gewichtsverdeling met zijn 300 vakjes waarin hypoallergene, glazen korreltjes zitten. Een Anti Stress Deken is een deken die zwaarder aanvoelt dan andere dekens, waardoor het je een rustgevend gevoel geeft las je er onder ligt. Deze technologie zorgt er voor dat je beter kunt slapen en voor een betere ontspanning, wat allemaal bijdraagt aan minder stress. Het is dan ook om die reden dat we spreken van een anti stress deken en Calmzy heeft met zijn 2.0 verzwaringsdeken de trend gezet en staat met stipt op 1 bij ons!

Het merk Calmzy is volledig gericht op het ontwikkelen van een anti stress deken voor zowel volwassenen als voor kinderen. Ze hebben dus ook speciale anti stress dekens voor kinderen. Deze zijn kleiner en van minder gewicht, omdat peuters bijvoorbeeld niet onder een anti stress deken van 7 of 9 kilo mogen liggen. Dit is niet goed voor hun lichaam, waardoor het gewicht van die anti stress dekens wat lager ligt. Voor volwassenen daarentegen mag je gewoon gaan voor een deken van 7 of 9 kilogram.

De Calmzy anti stress deken heeft in totaal 300 vakjes, waarin je gypoallergene, niet giftige glazen korreltjes kan vinden. Je kan dit eigenlijk vergelijken met heel fijn zand. De korreltjes wordne namelijk in afzonderlijke kleine vakjes genaaid, precisie werk van het merk Calmzy. Door deze korreltjes merk je dat er meer gewicht zit in het anti stress deken, wat er voor zorgt dat deze een gewicht bereikt van zo’n 7 kilo. Kortom, echt een aanrader in de beste zwaarte deken 2024.

Waarom een anti stress deken kopen?

Een anti stress deken koop je voornamelijk als je slaapproblemen hebt of last van stress. Het kan ook zo zijn dat je last hebt van sensorische overprikkeling, maar denk ook aan autisme of ADHD. Bij drukke dagen op het werk – of voor uw kind op school – kan overprikkeling ontstaan wat zich gaat vormen naar stress. Hierdoor kan een anti stress deken zorgen voor wat rust na een drukke dag en daarmee het stresslevel verlagen. Dit is de reden om een verzwaard deken te kopen.

Wat te doen tegen stress?

Het beste wat u kunt doen, is natuurlijk een anti stress deken kopen. Echter, zijn er nog meer dingen die u kunt doen tegen stress, namelijk:

 • Zorg ervoor dat u genoeg tijd neemt op te gaan ontspannen tussen het drukke (werk)leven door
 • Kom onder ogen waar de stress vandaan komt en kijk naar oplossingen om die stress te verminderen
 • Praat er over met iemand in uw omgeving of zoek professionele hulp
 • Schrijf op papier hoe u de stress ervaart
 • Zorg voor voldoende beweging naast uw drukke leven. Denk hierbij aan sporten, maar ook een paar kilometer wandelen op een dag kan wonderen doen.
 • Zorg voor een gebalanceerd eetpatroon. Ook voeding kan invloed hebben op stress.
 • Zorg voor genoeg slaap. Indien dit lastig is, kan een anti stress deken zeker helpen
2

Nevali® Anti Stress Deken 7 kg

Nevali
Pluspunten
 • Perfect voor zowel zomer als winter
 • Twee jaar garantie
 • Te gebruiken met je eigen dekbedhoes
Minpunten
 • Moeilijk wasbaar

In deze top 5 beste anti stress dekens kan het merk Nevali zeker niet ontbreken. De reden: het heeft een unieke maat die niet bij andere verzwaringsdekens te vinden is. Waarom dit zo belangrijk is?

Je kunt deze anti stress deken gebruiken met je eigen dekbedhoes

Veel verzwaringsdekens hebben een maat van 150cm bij 200cm, een maat die er voor zorgt dat jouw eigen dekbedovertrek hier niet omheen past. Die zijn immers van eenzelfde maat en daar past het dus niet in. De anti stress dekens van Nevali zijn net een maatje kleiner, waardoor deze gemakkelijk passen in je eigen dekbekhoes en hierdoor zorg je er voor dat je anti stress deken niet vies wordt en langer mee gaat. Het nadeel dat deze verzwaringsdeken lastiger te wassen is, maakt dan ook niet uit, want je kan hem altijd beschermen.

Daarnaast is het fijn dat je garantie krijgt op dit anti stress deken. Het mooie aan dit product is dat hij zowel in de zomer als in de winter perfect te gebruiken is. Hij is namelijk 60% dunner dan vergelijkbare anti stress dekens. Zo’n deken voelt natuurlijk zwaar en warm aan, waardoor het in de zomer soms wat warm kan aanvoelen. Echter, is je stress level in de zomer er niet perse minder onder, waardoor je wel gewoon gebruik wilt maken van je beste verzwaringsdeken 2024. Krijg je het snel warm of benauwd in de zomer, dan is het kiezen voor Nevali het beste voor jou!

Wat is een anti stress deken?

Een anti stress deken – ook wel een verzwaringsdeken genoemd – is eigenlijk een normale deken waarbij gebruik wordt gemaakt van druktherapie. Continu druk houden op het lichaam zorgt er eigenlijk voor dat er hormonen vrijkomen in het lichaam. Denk hierbij aan dopamine en serotonine. Dit zorgt er voor dat je je goed voelt en dat je ook sneller en beter in slaap valt. Slaap is belangrijk voor mensen die veel stress ervaren, maar meestal is die stress het probleem dat ze niet in slaap kunnen vallen. Zo’n anti stress deken brengt dan zeker uitkomst. Je wordt vaker uitgerust wakker en zorgt ervoor dat je dopaminetekort weer wordt aangevuld in het lichaam. Denk ook aan een beste verzwaringsdeken consumentenbond test die er zijn uitgevoerd en ook hier kwam de Nevali zwaartedeken als beste uit de test!

Welke maat anti stress deken heb ik nodig?

Nevali heeft verschillende maten en gewichten in anti stress dekens. Zo hebben ze een verzwaringsdeken van 7kg, maar ook van 9kg. Daarnaast ook een kinderversie, maar daar gaan we nu even niet verder op in. Een 7kg anti stress deken is voor mensen tussen de 60 en de 78 kilogram. Weeg je meer dan die 78, dan kun je beter gebruik maken van de 9kg. Mensen die boven de honderd kilogram wegen, adviseren we om de 13kg variant te pakken om optimaal effect te hebben van de beste anti stress deken.

Kan ik in de winter ook mijn eigen dekbed erbij gebruiken?

Ja, dit kan zeker! Veel mensen gebruiken een anti stress deken eigenlijk als toevoeging aan hun normale deken en leggen dit er dan onder. Een verzwaringsdeken zorgt niet altijd voor genoeg warmte als het buiten vriest bijvoorbeeld. Dan kun je eroverheen gewoon een lekker dekbedje pakken. Daarmee zorgt de anti strss deken voor constante druk op het lichaam en je dekbed zorgt voor de warmte!

3

Litollo Anti Stress Deken Lente / Zomer

Litollo
Pluspunten
 • Ideaal voor de lente/zomer
 • Bestaat uit polyester en katoen
 • Meest positieve reviews op bol.com
Minpunten
 • Korrels niet altijd gelijkmatig verdeeld

Ben je op zoek naar een anti stress deken die niet al te warm is? Dan kies je voor Litollo. Ook op de beste verzwaringsdeken consumentenbond test wordt deze Litollo deken aangeprezen. Deze therapeutische deken heeft een gewicht van 7 kilogram en geeft je het gevoel alsof je de hele tijd geknuffeld wordt. Doordat hij gemaakt is van polyester en katoenvezels, is het een ideale zwaartedeken voor in de lentemaanden en de zomermaanden.

Het enige nadeel aan de Litollo anti stress deken is dat sommige mensen in de reviews aangeven dat het een aparte geur heeft, maar ook dat de korrels niet altijd gelijkmatig meer verdeeld zijn. Hierdoor voel je op de ene plek net wat meer druk dan op de andere, wat het effect van zo’n anti stress deken natuurlijk wegneemt. Wel wordt aangegeven dat dit pas na enkele maanden zo is, dus daar dien je dan rekening mee te houden.

Afmetingen

MaatvoeringTweepersoons dekbek
Breedte140cm
Lengte200cm

Andere kenmerken

Gewicht7kg
MateriaalPolyester- en katoonvezels
Ideaal voorLente en zomer
KleurAntraciet
WasbaarJa, op 30 graden
Garantie1 jaar
4

Slaapcity® Anti Stress deken

Slaapcity
Pluspunten
 • Meeste reviews op bol.com
 • Populair merk in slaapindustrie
 • Inclusief drie jaar garantie
Minpunten
 • Niet alle gewichten beschikbaar

Anti stress deken ALDI reclame gezien? In december 2022 kwam de winkelketen met een ALDI anti stress deken, waardoor er massaal gezocht wordt naar dit product. Echter, zijn wij van mening dat je goed voor je lichaam moet zorgen en dat ALDI vaak bekend staat om goede prijzen en goede kwaliteit, maar dat echte merken als SlaapCity jarenlang onderzoek hebben gedaan naar de juiste en beste materialen voor het maken van een anti stress deken.

Naar onze mening behoort de anti stress deken van SlaapCity zeker in dit lijstje thuis. Al is het alleen maar door de meer dan 500 positieve reviews die ze hebben gegenereerd op bol.com. Het beste verzwaarde deken van SlaapCity zorgt er voor dat je slaapproblemen over zijn en daarmee ook je stress level die je ervaart. Je kunt weer gemakkelijker en rustiger in slaap komen terwijl je een ontspannend gevoel hebt op je lichaam. Ondanks dat het een vorm van druk geeft, is dit iets dat als zeer prettig wordt ervaren bij mensen die stress hebben. Deze druktherapie is een vorm van drukstimulatie van het zenuwstelsel. Dit zorgt er voor dat je slaap verbeterd en dat je makkelijker in slaap kan vallen én blijven.

Wat de reden is waarom dit verzwaringsdeken beste koop behoort? Waarom is deze als best getest? Dat komt doordat hij is geproduceerd van fluweelzachte stof. Hierdoor voelt het als luxe aan, terwijl je er niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Daarnaast mag je rekening houden met maar liefst 3 jaar fabrieksgarantie, dus hoef je je ook geen zorgen te maken dat je een product koopt dat maar voor een korte periode mee gaat. Als laatste voordeel van deze beste verzwaringsdeken 2024 is dat hij het hele jaar door te gebruiken is. Hou er wel rekening mee dat je in de winter het best ook gebruik kan maken van je dekbed.

5

Lucovitaal Anti Stress deken

Lucovitaal
Pluspunten
 • Bekendste merk verzwaringsdekens
 • Veelgebruikt bij ADHD, Depressie of Onrust
 • Ideaal voor Huntington en Korsakov
Minpunten
 • Niet alle gewichten beschikbaar

Het Lucovitaal verzwaringsdeken is er eentje van een bekend merk natuurlijk. Het maakt ook gebruik van hypoallergene korreltjes, net als de anderen in deze lijst. Het zorgt er voor dat het lichaam puntsgewijs druk ervaart en daarmee is het een ideaal product voor mensen die last hebben van ontspanningsproblemen. Dit product wordt vaak gekocht door mensen die last hebben van ADHD, spasmen, ernstige gedragsproblemen of bijvoorbeeld Huntington of Korsakov. Mocht je last hebben van pijn, depressie of dementie, dan is dit ook een anti stress deken dat je goed kan gebruiken. Het geeft je namelijk een geborgenheid en een veilig gevoel, wat voor veel mensen belangrijk is om in slaap te kunnen komen.

Waarom niet kiezen voor een verzwaringsdeken action of verzwaringsdeken ikea?

De Action, Aldi of de Ikea hebben over het algemeen prima betaalbare producten. Mocht je niet veel te besteden hebben, dan is het logisch dat je eerst naar de producten gaat kijken van deze winkels. Echter, is het wel zo dat je natuurlijk kwaliteit wilt hebben als je stress ervaart. Besparen op producten is menselijk, maar besparen op je gezondheid zouden we altijd afraden. Om die reden zouden we adviseren om niet te kiezen voor een verzwaringsdeken ikea of een verzwaringsdeken action, maar te kijken naar de producten van merken die jarenlang onderzoek hebben gedaan naar een gewichtsdeken. Een verzwaringsdeken 220×240 of een hoes verzwaringsdeken 150×200 kun je trouwens ook kopen via de links die je hierboven kunt vinden.

6

Vragen over anti stress dekens

Anti Stress Deken FAQ
Wat is een anti stress deken?

Een anti stress deken is een deken dat gebruik maakt van zogenoemde druktherapie. Continu druk houden op het lichaam zorgt er eigenlijk voor dat er hormonen vrijkomen in het lichaam. Denk hierbij aan dopamine en serotonine. Dit zorgt er voor dat je je goed voelt en dat je ook sneller en beter in slaap valt. Slaap is belangrijk voor mensen die veel stress ervaren, maar meestal is die stress het probleem dat ze niet in slaap kunnen vallen. Zo’n anti stress deken brengt dan zeker uitkomst. Je wordt vaker uitgerust wakker en zorgt ervoor dat je dopaminetekort weer wordt aangevuld in het lichaam. Denk ook aan een beste verzwaringsdeken consumentenbond test die er zijn uitgevoerd en ook hier kwam de Nevali zwaartedeken als beste uit de test!

Wat is de beste anti stress deken?

De beste anti stress deken van dit moment is die van Calmzy. Deze heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding & maakt daarbij ook gebruik van de meest geavanceerde druktechniek die er momenteel is. We hebben deze anti stress dekens uitvoerig getest en voor een betere nachtrust en minder stress moet je bij Calmzy zijn!

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general