Beste Bouwstofzuiger 2024

Op zoek naar een bouwstofzuiger van 2024? Bekijk hier de best geteste bouwstofzuigers die er op dit moment op de markt te vinden zijn. Een bouwstofzuiger staat bekend om zijn veelzijdigheid en daar ga je dan ook gebruik van maken als je één van deze bouwstofzuigers gaat kopen. We hebben de beste op de markt getest en voor jou een top 5 bouwstofzuigers opgesteld.
Beste bouwstofzuiger 2021 / 2022

Om je werkplek netjes te houden of schoon te maken, moet je een bouwstofzuiger in huis halen. Het wordt ook wel een industriële stofzuiger genoemd. Daarnaast spreekt men ook wel over een nat-droogzuiger of een alleszuiger. Daarmee zegt het woord het ook, je kunt er alles mee opzuigen dus voor niks is hij niet geschikt!

De bouwzuiger is meer robuust, en daarnaast heeft hij een groot volume om op te zuigen. Je kunt soms wel bouwstofzuigerzakken gebruiken van maar liefst 35kg in totaal. Daarnaast zijn de slang en het zuigmond wat sterker en is de zuigkracht ook een stuk sneller.

Mocht je bijvoorbeeld een ruimte willen stofzuigen waar er veel houtsnippers, zaagsel, steengruis of betonstof ligt, dan ben je op zoek naar een bouwzuiger. De beste bouwstofzuigers zorgt ervoor dat dit vuil zonder problemen naar binnen gaat en dat je snel en gemakkelijk je werk kunt doen om alles schoon te maken.

Als laatste, zijn er bouwstofzuigers die ook vloeistoffen kunnen opzuigen. Hierbij spreken we over vocht, stof, mortelresten en ander vuil. Denk dus na waar je de stofzuiger voor wilt gebruiken en bepaal daarna of het een gewone stofzuiger moet worden of een bouwzuiger.

1

Karcher WD 6 Premium ME PT

Karcher WD 6 Premium ME PT

De Karcher WD 6 Premium ME PT is de beste bouwstofzuiger in zijn soort. Het is de ideale beste industriële stofzuiger voor al je grof, fijn, nat of droog vuil. Met een ingebouwde filterreinigingsfunctie zorgt de stofzuiger er voor dat de zuigkracht altijd behouden blijft, zelfs als je al voor enige tijd aan het zuigen bent. Daarnaast bevat deze bouwstofzuiger ook nog een aparte lade, waar je je gereedschap in op kunt bergen. Wat veel mensen niet weten over een stofzuiger in de bouw, is dat deze ook kan blazen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat sommige hoekjes – waar je niet bij kan – stofvrij gemaakt kunnen worden en je ze daarna met de ultieme zuigkracht weer kunt gaan opzuigen. Zo kun je ook met deze stofzuiger blaadjes van je oprit of grindpad halen, dus een multifunctionele bouwstofzuiger. Dit schoonmaakapparaat is zowel goed voor in het huis, buiten het huis, in de auto in de werkplaats of op kantoor! Voor elke schoonmaaktaak is de Karcher Alleszuiger WD 6 Premium ME PT onmisbaar. Dit is de beste Karcher buitenstofzuiger op dit moment en bij ons vind je de beste Karcher stofzuiger aanbieding.

Gebruik de draagreep van dit apparaat op de beste alleszuiger te verplaatsen. Deze kan je zelfs nog verkleinen, zodat je op sommige moeilijke plekken gemakkelijker kunt komen. Het enige nadeel van deze beste bouwstofzuiger, is dat hij redelijk zwaar is. Kun je niet zoveel tillen, dan is de 9,4 kilo zware bouwstofzuiger wellicht wat te zwaar om mee te gaan werken. Het voordeel is dan weer dat de Karcher bouwstofzuiger beschikt over een afvoerschroef om het vuile water eenvoudig uit het reservoir te laten lopen. Dit is dus ook een waterstofzuiger Karcher.

Bij het kopen van deze Karcher alleszuiger, krijg je een vloerzuigmond, vlakfilter, vliesfilterzak en natuurlijk de zuiger zelf meegeleverd in één pakket. Ondanks zijn formaat, is deze industriële stofzuiger ook binnenshuis prima te gebruiken. Bij huishoudelijk gebruik is er namelijk geen stofzak nodig en kun je gewoon gemakkelijk stofzuigen wanneer je wilt! Hier vind je de beste Karcher stofzuiger aanbieding. Klik op de link!

2

Nilfisk Buddy 12 bouwstofzuiger

Nilfisk Buddy 12 bouwstofzuiger

Op zoek naar een bouwstofzuiger die iets goedkoper is? Dan kies je voor de Nilfisk Buddy 12! Dit is een industriële stofzuiger die geschikt is voor alles binnenhuis en daaromheen. Let wel, we spreken hier over een basismodel, maar voor gewoon gebruik is het een prima alleszuiger hoor!

De bouwstofzuiger zuigt zowel op nat als op droog vuil op. Daarnaast beschikt deze beste alleszuiger ook over een blaasfunctie, waardoor je eenvoudig lastig te bereiken plekjes kunt bereiken en vervolgens met de zuigfunctie alles weghalen. In tegenstelling tot de zware Karcher WD 6 Premium ME PT, is deze stofzuiger slechts 4,4 kilo in gewicht. Hierdoor kun je hem gemakkelijk overal verplaatsen en kunnen zelfs de minst sterke mensen gemakkelijk overweg met een Nilfisk Buddy 12 bouwstofzuiger. Dit is de beste Nilfisk op industrieel vlak.

Het enige nadeel van deze stofzuiger, is dat hij een redelijk kort snoer heeft. Het heeft maar een lengte van 4 meter, waardoor je waarschijnlijk wel vaak het snoer uit het stopcontact moet halen om hem ergens anders in te steken. Daartegenover staat dat de krachtige motor zorgt dat je deze industriële stofzuiger eigenlijk overal in- en buiten het huis zou kunnen gebruiken. Daarnaast heeft hij geen problemen met nat en droog vuil. In één handomdraai zuigt hij een plasje water op, wat met een normale stofzuiger niet zou kunnen. Daarnaast kun je afscheid nemen van honden- en kattenharen die zich door het hele huis verspreiden. Deze bouwstofzuiger weet wat hij moet doen en helpt je daarom ook bij alle stofzuigende taken.

Bij het bestellen van deze bouwstofzuiger, krijg je een vloerzuigmond, nat/droogfilter, kleine opzetstukken en een stofzak meegeleverd.

3

Karcher WD 3 Premium

Karcher WD 3 Premium

Voor welke klus je ook een stofzuiger nodig hebt, de Karcher WD 3 zou eigenlijk bij iedereen in de huiskamer moeten staan. Het is een handig toestel dat je helpt bij vuil dat je liever niet met de doorgaans huisstofzuiger wilt opzuigen, zoals vuil afkomstig van schuur- of slijpwerken. Tegenover de Karcher WD 6, heeft deze een vermogen van 1000 watt. Dit zorgt er voor dat je iets minder krachtig kan zuigen, maar voor stof of klein steengruis is hij prima te gebruiken. Hou ook rekening met het feit dat deze maar 17kg kan zuigen, bijna de helft van de Karcher WD 6 Premium. Het is dan ook belangrijk om te bepalen waar je een bouwstofzuiger voor nodig hebt. Dat bepaalt vervolgens namelijk welke sterkte je moet zuigen en welke grootte van stofzuiger je nodig hebt. Hier vind je de beste Karcher WD3 aanbieding en koop je een professionele stofzuiger Karcher voor de beste prijs.

Daarnaast is dit apparaat geschikt om water op te zuigen. De Karcher WD3 water Premium heeft een speciaal vloeistofresevoir voor vloeistoffen van maar liefst 17 liter. Dit houdt in dat je een groot deel gewoon gemakkelijk kan zuigen en daarmee kan dit ook een waterstofzuiger Karcher genoemd worden. Daarnaast beschikt deze beste alleszuiger ook over een blaasfunctie, waardoor je eenvoudig lastig te bereiken plekjes kunt bereiken en vervolgens met de zuigfunctie alles weghalen. In tegenstelling tot de zware Karcher WD 6 Premium ME PT, is deze stofzuiger slechts 5,5 kilo in gewicht. Je kunt hiermee dus een blaasfunctie gebruiken om bijvoorbeeld blaadjes in de tuin te verwijderen en bij elkaar te blazen. Met een vermogen van 1000 watt is hij net weer iets minder krachtig dan de Nilfisk Buddy 12 en ook een stuk minder in vermogen dan de Karcher WD 6. Het hangt er dus van af waar je de bouwstofzuiger voor wilt gebruiken, zou je voor deze willen kiezen. Deze Karcher WD3 Premium is onmisbaar. Karcher WD 3 pt for the win! Bij ons vind je de beste Karcher WD3 aanbieding en koop je dus een bouwstofzuiger Karcher voor de meest voordelige prijs. Ook vind je hier allerlei Karcher WD3 Premium accessoires.

4

Bosch AdvancedVac 20

Bosch AdvancedVac 20

In een lijst met beste bouwstofzuigers, mag een product van Bosch natuurlijk niet ontbreken. Deze AdvancedCad 20 is één van de beste alleszuigers op dit moment en mag daarmee ook zeker op 4 staan in onze top 5 beste bowustofzuigers. Hou je werkplaats schoon met deze Bosch industriële stofzuiger. Het heeft – net als de top 3 – een blaasfunctie, waardoor je ongewenst tuinafval van je erf kunt blazen. Het mooie van dit systeem, is dat je hem kunt aansluiten op je elektronisch gereedschap. Dit houdt in dat hij automatisch in- en uitgeschakeld wordt zodra je boor of drilmachine wordt aangezet of uitgezet. Handig toch!?

Je hoeft je tijdens het zuigen ook geen zorgen te maken over vloeistoffen. Dankzij de afvoerklep voer je gemakkelijk het opgezogen water af. Ook kan je gebruik maken van de antistatische slang, die zorgt dat statisch worden tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor kun je schokvrij lekker stofzuigen met deze bouwstofzuiger. Als je wilt weten welke hulpstukken of accessoires krijgt meegeleverd, blijf dan nog even lezen.

Bij het bestellen van de Bosch AdvancedCac 20 krijg je een universel adapter, spleetzuigmond, flexibele antistatische stang, universele zuigmond, verlengbuizen, handvat, papierenfilterzak en een harmonicafilter meegeleverd. Zeg maar vaarwel tegen je simpele huisstofzuiger en maak gebruik van deze bouwstofzuiger bij jou thuis! Je hoeft nu nooit meer zorgen te maken dat je niet alles kunt opzuigen of dat je kleine stofzuigertje kapot gaat las je deze gebruikt bij het opruimen van je zaterdagse klusjes in de schuur.

5

Metabo ASR 35 M SC bouwstofzuiger

Metabo ASR 50 M SC bouwstofzuiger

Ga je voor de échte krachtige grote schoonmaak? Dan kies je beter voor een échte bouwstofzuiger die vooral industrieel gebruikt moet worden. Er is namelijk weinig dat deze alleszuiger niet weet op te zuigen. Hij is gecertificeerd om stofsoorten uit de M-klasse op te zuigen. Dit houdt in dat hij – naast het gebruikelijke afval – ook kwartshoudende materialen kan opzuigen. We spreken hier dan over een bouwstofzuiger voor zand, kiezelsteen of maar liefst 50 liter aan stof of vloeistoffen. Dit is momenteel duidelijk de beste bouwstofzuiger m klasse. Zo kun je langdurig werken met gereedschappen die aangesloten kunnen worden op deze Metabo ASR 50 M SC. Reken hierbij op dat je ook nog gebruik maakt van een stofzuiger met een halfautomatische filterreiniging en een automatische inschakeling van je gereedschap en naloopautomaat voor het volledig legen van de zuigslang. Hierdoor weet je zeker dat je de beste industriële bouwstofzuiger in huis hebt gehaald, topwerk!

Het enige probleem dat deze Metabo ASR heeft, is dat hij niet voorzien is van een regelbare zuigkrachtmeter. Hierdoor zuigt de bouwstofzuiger altijd met dezelfde kracht en moet je soms misschien oppassen met oppervlaktes die je niet wilt beschadigen.

Daarnaast kan de prijs van deze alleszuiger nog wel een rol gaan spelen. Weet dat je een waterstofzuiger, alleszuiger, bouwstofzuiger en industriële bouwstofzuiger in één hebt, maar voor minder dan 600 euro heb je dit niet in je bezemkast staan. Dat kost deze bouwstofzuiger m klasse dan ook.

6

Verschil bouwstofzuiger en alleszuiger

Verschil bouwstofzuiger en alleszuiger

Om nog even verwarring te voorkomen tussen een bouwstofzuiger en een alleszuiger, hier even wat meer informatie. Eigenlijk betekenen beide termen hetzelfde, maar wordt de term van een alleszuiger voornamelijk gebruikt voor een doe-het-zelf variant van de bouwstofzuiger. Het opzuigen van álles moet je natuurlijk niet helemaal letterlijk nemen, maar het opruimen van zowel nat als droog vuil, waar je een normale stofzuiger niet voor moet gaan gebruiken. Een bouwstofzuiger – de naam zegt het al – wordt voornamelijk gebruikt in de bouw of in de industrie. De apparaten zijn dan ook wat robuust gebouwd en hebben een groter vermogen om ook de wat minder natuurlijke stoffen op te zuigen.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general