Beste Dartborden 2021

Dartborden zijn er in verschillende merken, soorten bedrading en zelfs verschillende in (felle) kleuren. Daardoor hebben wij tientallen dartborden getest en voor jou een lijst met beste dartborden van 2021 gemaakt. Bekijk hier de top 5 dartborden van dit jaar met verschillende merken als Winmau, Unicorn en Nodor.
Winmau Blade 5 Dartbord Review
1

Winmau Blade 5 Dartbord

Winmau Blade 5
Pluspunten
 • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk
 • Meest gebruikte bord in Nederland, ook in kroegen
 • Weinig kans op bouncers
 • Makkelijk op te hangen
Minputen
 • Werkt niet goed met grip-punten

Het populairste dartbord van dit moment: de Winmau Blade 5! Het is het nieuwste dartbord van Winmau en ook een goede keuze om te bestellen als beste dartbord van 2021. Het is een bord van zeer hoogwaardig sisal en is voorzien van de “fifth Generation Wiring Technology”. In andere woorden, deze technologie zorgt ervoor dat je minder bouncers gooit dan voorheen. Het is dan ook het beste dartbord op de markt op de dit moment & daarnaast qua prijs ook behoorlijk interessant. Winmau staat dan ook al tijden bekend om het hebben van kwaliteitsproducten voor een goede prijs & dat geldt voor dit beste dartbord van 2021 ook. In de meeste plaatsen en kroegen in Nederland – maar ook zeker in de huiskamers en zolders – zul je dit Winmau Blade 5 dartbord zien hangen. Het wedstrijdbord is prijstechnisch erg interessant om thuis te gebruiken als dartbord. Als je wilt oefenen voor wedstrijden in de kroegen, dan bestel je het beste een Winmau dartbord.

Het Rota Lock systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk je beste dartbord van 2021 kunt ophangen, zelfs voor de minst ervaren klussers! Zelf kan ik nog net een lampje vervangen, maar is het me gemakkelijk gelukt om dit bord in de schuur op te hangen op de juiste hoogte. Daarnaast kun je het bord gemakkelijk draaien, waardoor je elke keer op een ander segment van het bord op de 20 gooit. Zo gaat je bord extra lang mee als je een veelvoudige speler bent.

2

Unicorn Eclipse HD2 PRO

Unicorn Eclipse
Pluspunten
 • Officieel bord van alle TV-toernooien
 • Prachtig design bord die naadloos lijkt
 • Betrouwbaar lock-systeem om op te hangen
Minpunten
 • Relatief prijzig bord

Het Unicorn Eclipse HD2 PRO dartbord wordt nagenoeg bij elk televisietoernooi gebruikt. Daarom maakt dit het ook een populair bord dat door de grote mannen ook gebruikt wordt en past het in de beste 5 dartborden die er op dit moment op de martk zijn. Unicorn is al jaren een gerenomeerd merk in de dartswereld en maakt al jaren mooie borden van kwaliteit voor de topdarts en het amateurdarten. Op alle grote toernooien in de PDV wordt sinds eind 2017 met Unicorn dartborden gegooid, en dat is natuurlijk niet zonder een reden!

De reden dat er gebruik gemaakt wordt van deze borden, is onder andere de kleurensamenstelling. De kleuren zijn namelijk wat feller en lichter, waardoor dit meer opvalt voor de televisiekijkers. Daarnaast wordt het bord gemaakt vanuit 1 sisal plaat, waardoor er eigenlijk nauwelijks naden te zien zijn. Dit zorgt voor een prachtig design van het bord en daarmee dus ook voor veel dartsliefhebbers het favoriete bord als het aankomt op design.

Voor veiligheid hoef je je ook geen zorgen te maken, want het Unicorn Eclipse HD2 PRO dartbord wordt geleverd met een ‘lock’ systeem. Deze zorgt ervoor dat het dartbord stevig aan de muur bevestigd kan worden en daarmee niet meer kan draaien. Het Afrikaanse sisal dat gebruikt wordt voor dit bord, zorgt ervoor dat de gaatjed – die in het bord komen als je gegooid hebt – snel weer verdwijnen nadat je de pijl uit het bord gehaald hebt. Hierdoor behoort dit bord tot de beste top dartborden van 2021.

3

One80 Gladiator 3 Dartbord

One80 Gladiator 3
Pluspunten
 • Officieel merk van BDO
 • Gaat langer mee dan een gemiddeld dartbord
 • Zilveren cijferring
Minpunten
 • Vooral geschikt voor gevorderde darters
 • Wordt minder vaak gebruikt tijdens toernooien in Nederland

Voor de professionele darters, zouden we de One80 Gladiator aanbevelen. Het is de Gladiator 3 die momenteel het beste dartbord in de markt is dat One80 te bieden heeft. De bedrading is netjes afgewerkt en ligt in het dartbord zodat je kans op bouncers zo klein mogelijk is. Het verschil tussen dit dartbord en andere borden van Winmau bijvoorbeeld, is dat dit een harder bord is. Dit zorgt ervoor dat het bord langer meegaat dan een gemiddeld dartbord.

Het dartbord is afgewerkt met een zilveren cijferring, waardoor het bord er qua design nog strakker uitziet dan de andere borden op de markt. One80 gladiator dartborden zijn op dit moment één van de beste dartborden verkrijgbaar. Het dartbord gaat erg lang mee en is perfect afgewerkt tot in het laatste detail.

Op de Lakeside kampioenschappen van de BDO worden deze borden al jaren gebruikt. Als je fan bent van de BDO, dan mag dit bord in jouw huiskamer natuurlijk niet ontbreken! Het bord wordt geleverd inclusief standaard bord ophang systeem, wat te vergelijken is met die van de Unicorn of de Winmau dartborden. Dit alles zorgt ervoor dat dit bord behoort tot de beste dartborden van 2021.

4

Nodor Supamatch 3 Dartbord

Nodor Supamatch 3
Pluspunten
 • Meest populaire dartbord in de VS
 • Relatief goedkoop met dezelfde kwaliteit als het Winmau Blade 5 dartbord
 • Dunne bedrading, waardoor scorevlakken groter zijn
Minpunten
 • Wordt minder vaak gebruikt tijdens toernooien in Nederland

Een misschien minder bekend bord in Nederland, maar dit bord behoort zeker tot de beste dartborden van 2021. Dit dartbord is van Nodor en is in Amerika het populairste bord van dit moment. Het bord wordt daar op verschillende grote toernooien gebruikt. Zij zijn de uitvinder van de bristle dartbord, sinds 1932 worden er in de Nodor fabriek al hoogwaardige sisal dartborden gemaakt. Het Dartbord is voorzien van een extra dunne bedrading waardoor de scorevlakken groter zijn. Dit dartbord voldoet aan de officiële, wereldwijd geldende competitie-eisen. Gemaakt van topkwaliteit sisal uit Oost-Afrika.

We hebben dit bord getest & ondanks dat het niet zo populair is als het Winmau dartbord of de borden van Unicorn, behoort dit bord zeker tot de beste dartborden van 2021. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en de prijs is zelfs voordeliger dan bij de Unicorn borden. Het nadeel is dat professionele darters graag altijd op hetzelfde bord willen gooien. Doordat dit bord nauwelijks gebruikt wordt in Nederland, zul je thuis een ander bord gebruiken dan in de kroegen en in de cafes

5

Tips voor het kopen van een dartbord

Kooptips dartborden

Om precies te weten welk dartbord je moet kopen, heb je hier verschillende tips. Dit hangt namelijk volledig af van welke pijlen je hebt, wat je niveau is en welk bedrag je te besteden hebt.

Welk dartbord materiaal is het beste?

Het meest populaire materiaal is sisal. De meeste bekende borden worden gemaakt van sisal en is daardoor ook de beste keuze. Zowel bij de PDC als BDO, maar ook in de cafés om de hoek, worden de borden gebruikt die gemaakt zijn van sisal.

Waar moet ik op letten bij bedrading?

Bij dartborden zit het prijsverschil voornamelijk de bedrading die wordt gebruikt. Dit is het ijzerdraad dat de scoringsvlakken van elkaar scheidt. Bij de wat goedkopere dartborden is het bedradingsontwerp rond en op het bord gelegd, waarbij het is vastgezet met nietjes. Echter, bij de wat duurdere dartborden wordt er gebruik gemaakt van Blade Wire. Dit is ultradunne bedrading en zorgt ervoor dat je minder bouncers zult kunnen verwachten. Daarnaast zijn de nietjes dan overbodig en wordt het direct in de sisal geperst. Deze borden zijn dan ook weer net wat duurder.

Wat is een goede prijs voor een dartbord?

Voor beginners, zouden we adviseren om een bord te kopen dat niet duurder is dan 40 euro. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de Nodor Supamatch of aan de Winmau Blade 5. Voor de professionele darters die net wat meer willen uitgeven, zouden we adviseren om te kijken naar borden als de Winmau Blade 5 Dual Core of de Unicorn Exlipse HD2. Beide borden worden bij officiële wedstrijden gebruikt en hebben ultradunne bedrading, waardoor je minder bouncers zult mogen verwachten.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general