Beste Koffiebonen 2024

Op zoek naar de beste koffiebonen 2024, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Wij hebben een top 5 lijst gemaakt met de beste koffiebonen van 2024, gebaseerd op wekenlange experimenten met 's werelds grootste en meest bekende koffiebonen van de beste en merken!
beste koffiebonen 2021 / 2022
1

Douwe Egberts Excellent

Excellent Douwe Egberts
Pluspunten
 • Meest populaire bonen in Nederland
 • Geschikt voor koffie, espresso en cappuccino
 • 100% Arabica melange bonen
Minpunten
 • Aan de hoge prijs

De beste koffiebonen van 2024 zijn zonder twijfel die van Douwe Egberts. Dit Nederlandse merk is wereldwijd bekend en is dan ook een koffiemerk dat in Nederland als populairste koffiemerk wordt aangemerkt. Deze Excellent koffiebonen zijn, in onze ogen, dan ook geschikt voor uw volautomatische koffiebonenmachine en daarom ook de beste uit de test. Kwaliteit koffiebonen zijn belangrijk om een koffiemachine optimaal te kunnen gebruiken & deze Douwe Egberst Excellent zeggen eigenlijk met de naam al genoeg. We spreken over een bijkomend voordeel dat dit 100% Arabica melange bonen zijn. Dit houdt in dat het Arabica bonen zijn die het meest populair zijn over de hele wereld en een geweldige smaak bevatten. Het zijn mild gebrande bonen, waarbij de fruitige en bloemige accenten tot de verbeelding spreken.

Deze bonen zijn dan ook geschikt voor alle soorten koffie, waaronder Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato en eheft een smaakintensiteit van 5 op een schaal van 10. Het zijn medium gebrande koffiebonen, een smaak die eigenlijk het meeste gedronken wordt in Nederland en dan ook de meest populaire smaak is in ons land.

De verpakking van Bol.com bestaat uit 4 pakken van 500 gram. Met 2 kilo koffiebonen kunt u wel een tijdje vooruit. Als we kijken naar de recensies op dit product, zien we uiteenlopende reacties voorbij komen:

“Al zoveel soorten geprobeerd. Deze vind ik persoonlijk één van de toppers. Ik kom er altijd naar terug.”

“Na een aantal varianten koffiebonen te hebben geprobeerd kwam deze het beste uit de bus. Heerlijke koffie. Aanrader.”

“Ruikt zalig en smaakt zacht en vol. Tip : gebruik geen kraantjeswater (tenzij gefilterd). Ben er blij mee!”

“Superlekkere koffiebonen. Altijd uitkijken naar mn kopje”

“DE koffiebonen zijn goed maar afhankelijk van de sterkte van de koffie is het wel even uitproberen wat de ideale verhouding koffiebonen/water is. Heb dit gekocht in com binatie met een AEG koffiebonen koffiemachine. Voor 4 tassen te zetten gebruik ik voor 8 tassen water en voor 4 tassen bonen. Ook het aroma van de koffiebonen staat op de laagste stand. Het was efkes zoeken maar voor ons is dit de ideale ‘sterkte’ van koffie. Maar dit is ieders persoonlijke smaak natuurlijk”

Echter, moeten we bij deze Douwe Egberts koffie wel rekening houden met de prijs. Ondanks dat we deze koffie zien als “de beste koffiebonen van 2024”, betaal je fors meer voor 4 pakken Douwe Egberts Excellent dan voor bijvoorbeeld de Aroma Rood Koffiebonen van hetzelfde merk. Echter, is het de prijs dubbel en dwars waard als we de reacties en recensies mogen geloven. Wij zijn in ieder geval enorme fan van deze koffie en hebben hem daarom ook op plek 1 gezet in deze top 5 beste koffiebonen van 2024.

2

L’OR Espresso Forza Koffiebonen

Logitech G920 Driving Force
Pluspunten
 • Al jarenlang één van de bekendste merken
 • 100% Arabica koffie van hoogwaarde koffiebonen
 • Perfect geschikt voor volautomatische koffiemachines
Minpunten
 • Aan de hoge prijs

L’OR ESPRESSO hoort ook zeker thuis in dit rijtje beste koffiebonen van 2024. Al jarenlang is dit één van de beste koffiemerken die er in de markt bestaan. Het is een koffiemerk dat je zintuigen goed weet te verwennen. Laat je dan dus ook verleiden door de solide smaak van de L’or Espresso Forza. Deze beste koffiebonen van 2024 heten niet voor niets Forza, want ze zorgen voor een krachtige smaak als je zowel in de ochtend, middag of avond koffie gaat drinken. Je proeft dan ook echt het verschil tussen dit A-merk en de wat minder bekende merken uit de supermarkten, hun huismerken. De robuuste Forza is een temperamentvolle espresso met een goed opgebouwde complexiteit van intense en stevige smaken, verlicht door amberkleurige tinten met een delicate crèmelaag.

Het voordeel van deze Forza koffiebonen is dat ze diepdonker gebrand zijn. Dit betekent dat deze beste koffiebonen van 2024 een melange kracht en een volle, verleidelijke smaak hebben. Zo kun je smaken van eik, wijn en tinden van kruiden en chocola terugvinden in de koffiebonen van L’or. Deze smaakcombinatie maakt dat deze bonen van L’or behoren tot de beste koffiebonen van 2024.

Als we kijken naar de koffieautomaten waar deze bonen het beste bij passen, dan zijn dat de volautomatische koffiemachines. Echter, zijn de beste koffiebonen ook geschikt voor andere zetmethodes. Daarnaast hebben we het hier over 100% Arabica koffie van hoogwaarde koffiebonen.

3

Lavazza Qualita Oro Koffiebonen 

Lavazza Qualita
Pluspunten
 • Intense smaken als bloemige tonen en sinaasappelschil
 • Lichte zoete en ronde smaak
 • Medium branding
Minpunten
 • Vooral geschikt voor Espresso liefhebbers

Lavazza is ook al jarenlang één van de bekendste merken als het gaat om koffiebonen. We kunnen dan ook wel stellen dat de Qualita Oro Koffiebonen tot de beste koffiebonen van 2024 behoren. Bekijk deze verpakking van 1000 gram koffiebonen en dompel je onder in de smaak van deze “gouden kwaliteit” bonen van Lavazza!

Al jarenlang zijn de koffiekenners het eens over dat de Lavazza Qualita Oro zijn naam eer aan doet. Dit betekent in het spaans namelijk “gouden kwaliteit”, en dat is iets dat zeker past bij deze bonen. De Lavazza Qualita Oro bestaat uit 100 procent Arabica bonen. We hebben hier dan ook te maken met een koffieboon die zorgt voor een lichte zoete, ronde en zachte smaak. Kenners spreken over een “optimistische koffie” voor een positief begin van de dag.

Anders dan de andere beste koffiebonen in dit lijstje, staat de Lavazza Qualita Oro bekend om zijn klassieke Italiaanse Espresso. Een schitterende smaaksensatie en de intensiteit van deze Italiaanse koffie weespiegelt de kunde van de Lavazza als het gaat om het samenstellen en branden van koffie. De volgende smaken komen terug in deze Lavazza, namelijk zoet, chocola, bloemige tonen en zelfs een beetje sinaasappelschil. Hiermee proef je met deze bonen zelfs het Italiaanse leven

De Lavazza Qualità Oro staat voor de klassieke Italiaanse espresso. Een schitterende smaaksensatie. De mooie intensiteit van deze Italiaanse koffie weerspiegelt de kunde van Lavazza als het gaat om het samenstellen en branden van koffie. De Qualità Oro smaakt zoet, met hints van chocola, bloemige tonen en zelfs een beetje sinaasappelschil. Ervaar het zoete van het Italiaanse leven met deze aromatische koffiebonen van Lavazza.

4

Douwe Egberts Aroma Rood

Douwe Egberts Aroma Rood
Pluspunten
 • Meest populaire koffiebonen in de Benelux
 • Voordelige prijs t.o.v. de andere bonen
 • Smaakintensiteit van 05
Minpunten
 • Geen uitbundige smaken t.o.v. de andere bonen

Misschien wel de meest bekende en populaire koffiebonen die er op de Nederlandse markt te verkrijgen zijn: De koffiebonen van Douwe Egberts Aroma Rood Regular. Deze beste koffiebonen horen zeker in het lijstje thuis en hebben een intensiteit van 5. Al vele generaties drinken hun dagelijkse bakkie koffie met de Aroma Rode Douwe Egberts koffie. Sinds de oprichting van Douwe Egberts, is het de meest gedronken koffiebonenmerk van Nederland. Met al meer dan 265 jaar ervaring met het branden en melangeren van koffiebonen, weet Douwe Egberts altijd al het grootste merk in de markt te zijn en te blijven. De meesterbranders hebben meer dan 265 jaar ervaring met het branden en melangeren. De expertise en liefde voor het vak, vinden we terug in D.E koffie. Een vertrouwde kop Douwe Egberts koffie geeft altijd het warme, gezellige gevoel van thuis.

Douwe Egberts Aroma Rood, de enige echte. Een aromatische, ronde en evenwichtige melange met het herkenbare Aroma Rood aroma. Je vertrouwde Douwe Egberts koffie sinds 1753.

 • Smaakintensiteit 05 (schaal 01-09)
 • Geschikt voor volautomaat & halfautomaat (koffiebonen) *Smaaksegment Rond: Evenwichtig & Rond
 • Voordeelpak
5

Welke Koffiebonen kopen?

Koffiebonen tips

In deze gids laat ik je de 3 eenvoudige vragen zien die je jezelf moet stellen bij het kiezen van koffiebonen. Het maakt het kiezen van de perfecte koffiebonen gemakkelijk en uw koffie smaakt zoveel beter. Ik zal ook de veel voorkomende gemaakte fouten bij het kiezen van de juiste bonen zien, zodat je deze al niet meer hoeft te maken.

Welk type koffiemachine gebruik je?

Ondanks dat het een simpele vraag is, is het wel iets dat vaak vergeten wordt bij de keuze welke de beste koffiebonen zijn voor jou in 2024. Welke methode voor het zetten van koffie ga je namelijk gebruiken? Dat is erg bepalend voor welke beste koffiebonen je moet gaan kopen.

Brouwen met een Franse pers? Zoek naar iets medium tot donker gebrand voor een krachtig brouwsel. Echter, gebruik je hier natuurlijk geen bonen voor. Hierdoor hoef je dit ook niet mee te nemen in je besluit welke koffiebonen voor jou het beste zijn.

Drink je graag Ice Koffie? Dan kies je voor licht gebrande bonen met een hogere zuurgraad van enkele oorsprong zijn hier gouden klasse.

Als je koffie drinkt uit een espressomachine, moet je extra voorzichtig zijn met de bonen die je kiest. Sommige, zoals Italiaanse koffie, smaken heerlijk, andere smaken vreselijk!

Giet over koffieliefhebber? Omdat je geen melk toevoegt, moet je op zoek gaan naar een mooie, exotische boon van één oorsprong met smaaktonen die je opwinden.

Van welke smaken hou je?

De volgende vraag die je jezelf moet stellen, ligt voor de hand: wat wil je? Sommige koffieliefhebbers zoeken wijnachtige, bloemige filterkoffiesmaakprofielen, terwijl anderen een volle, aardse en sterke ‘koffie die smaakt naar koffie’ waar ze melk aan kunnen toevoegen

Bepaalde smaakvoorkeuren vragen om bepaalde soorten koffiebonen. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

Als je snakt naar de ‘wijnachtige’, fruitige, bloemige exotische smaken die typisch worden geassocieerd met overgieten van koffie, zijn licht gebrande koffiebonen van één oorsprong geweldige keuzes (en voeg geen melk toe!)
Als je iets pittigs wilt dat erg ‘koffie-achtig’ smaakt, ga dan voor een donkere gebrande koffie. Hier is een lijst met de beste donker gebrande koffiebonen (melk toevoegen is prima)
Op zoek naar een gekke smaak? Als u het type bent dat koffie van Starbucks drinkt, zult u waarschijnlijk genieten van enkele van deze gearomatiseerde koffie-opties.

In welke omstandigheden ga je koffie drinken?

Op zich ook een logische vraag, want waar je koffie gaat drinken en voor welke gelegenheid is van groot belang welk type koffiebonen je zult moeten kiezen. Als je op zoek bent naar de beste koffiebonen 2024, dan moet je hier zeker over nadenken.

Gevoelig voor cafeïne? Dan is het logisch dat je voor koffie zorgt dat decafé is.

Extra cafeïne nodig? Er zijn superhoge cafeïnehoudende koffiebonen die het overwegen waard zijn, maar wees voorzichtig. Het kan je zo maar eens nachten wakker houden!

Bent u op zoek naar koffie die gemakkelijk is voor uw maag? Kies dan voor de beste koffiebonen met een laag zuurgehalte.

Op zoek naar iets snel? Als je altijd onderweg bent en gewoon een snelle kop koffie nodig hebt, ben je waarschijnlijk overgestapt op oploskoffie. Hoewel we het niet aanbevelen, zijn er een paar merken die we in de gaten houden.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general