Beste Krant 2024: Welke krant past bij mij?

Welke krant past het best bij mij en wat is de beste krant van Nederland van 2024? Wij hebben alle dagbladen getest en allemaal voor jou op een rijtje gezet. We hebben ze getest op prijs, actualiteitswaarde, welk soort nieuws het beste gebracht wordt (sport, economie, politiek, ..) en welke krant een goede levering heeft. Bekijk hier welke krant het beste bij jou past!
beste krant 2021 / 2022 telegraaf
1

Telegraaf

Telegraaf
Pluspunten
 • Gratis Extraatjes als VROUW en VRIJ
 • Populairste krant van Nederland
 • Exclusieve aanbiedingen zoals dagjes weg
Minpunten
 • Redelijk prijzig
 • Kampt soms met leveringsproblemen

Al jarenlang de populairste krant van Nederland. Het is de meest gelezen krant van het land, zowel in Nederland als daarbuiten door Nederlanders. De krant staat dichtbij zijn lezers en heeft een duidelijke taal over alles wat er gebeurd in de wereld. De Telegraaf is onafhankelijk en duidelijk, durft haar mening te geven en daardoor altijd heel boeiend om te lezen. 24 uur per dag wordt er actueel nieuws geleverd door de journalisten van de Telegraaf, zowel op financieel, sport, politiek of ander gebied. Met honderdduizenden dagelijkse lezers (online en offline) heeft de krant een bijzonder grote aanhang waar ze al jarenlang het meest actuele en betrouwbare nieuws aan leveren!

Als je op zoek bent naar de beste krant, dan kun je zowel kiezen voor een Premium-abonnement of en ander abonnement. Het Premium abbo zorgt ervoor dat je Digitaal 6 dagen in de week de krant in je mailbox ontvangt. Vervolgens krijg je in het weekend op de zaterdag een extra dikke editie van de zaterdagkrant van de Telegraaf. Zo kun je op je gemak op de zaterdagochtend met een bakkie koffie toch je krantje lezen en heb je de andere dagen in de week gewoon digitaal je krant tot je beschikking. Met Weekend ontvang daar nog eens een dikke krant op zaterdag bij. Tot slot ontvang je bij Compleet alle bovenstaande plus dagelijks de fysieke krant op de deurmat. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Het voordeel van de Telegraaf is niet alleen hun betrouwbare nieuws, maar ook de vele extraatjes die je ontvangt als je een abonnement afsluit bij deze krant. De beste krant van Nederland 2024 heeft extra oplages als elke zaterdag de VROUW-magazine en ook nog eens de VRIJ als uitneembare katern. Mocht je een digitaal abonnement hebben, dan zul je deze oplages ook digitaal ontvangen. Ook kun je bij de Telegraaf exclusieve aanbiedingen ontvangen voor dagjes uit naar de dierentuin of een pretpark. Dit alles maakt de krant tot de beste krant van Nederland 2024. Als je jezelf afvraagt “welke krant past bij mij?” dan is Telegraaf eigenlijk altijd je antwoord! Deze krant heeft namelijk alles in één en is voor elke doelgroep een interessante krant!

2

Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad
Pluspunten
 • 2e grootste krant van Nederland
 • Ook beschikbaar in regionale titels
 • Uitgebreid sportkatern
 • Samenwerking met de Eredivisie
Minpunten
 • Geen VROUW of VRIJ als extra katern
 • Sommige lezers ervaren de krant als “te schreeuwerig”
 • Duurder dan de Telegraaf

Het Algemeen Dagblad, oftewel het AD, is de 2e grootste krant van Nederland. Daarmee is het ook een van de beste kranten van 2024 in Nederland en daarbuiten voor Nederlandse lezers. Het is een krant die zich profileert als een politiek en religieus neutrale krant. Ze worden gezien als een beste krant die populair, betrouwbaar en onafhankelijk zijn. Vooral in het zuiden en het westen van Nederland is het Algemeen Dagblad een populaire krant. Dit komt doordat ze daar ook 7 regionale titels hebben, waar je dus ook het regionale nieuws kan ontvangen.

Het zo’n 900 redacteuren heeft het AD het grootste journalistieke netwerk van Nederland. Hierdoor kunnen ze altijd actueel en betrouwbaar nieuws leveren dat zo uitgebreid en duidelijk mogelijk is. Het is niet voor niets een van de beste kranten van 2024 van Nederland. Een genot om te lezen voor elke abonnee. Het voordeel van het AD is dat ze eigenlijk vooral gespecialiseerd zijn ook in regionaal nieuws. Hierdoor hebben ze altijd en overal een redacteur zitten die dus snel ter plaatse kan zijn als er ergens nieuwswaardig materiaal te vinden is.

AD schrijft op hun eigen website dat het controleren van het nieuws een belangrijke rol is van het AD. Journalistiek is natuurlijk meer dan alleen 2 meningen tegenover elkaar zetten. Je wordt door het AD bijgepraat over wat er is gebeurd en ze richten zich vooral op de feiten. Sommige lezers geven aan dat het steeds meer schreeuwerig wordt en dat ze de richting van de Telegraaf aan het trekken zijn. Dat is dan ook een nadel van deze beste krant van Nederland 2024.

Daarnaast heeft het AD geen VROUW of VRIJ, zoals dat de Telegraaf dat wel heeft. Op de zaterdag zul je dergelijke zaken dus niet op je deurmat ontvangen. Echter, daar tegenover heeft de krant wel een uitgebreide sporteditie met veel achtergrondverhalen en veel diepte interviews met bekende sporters die dat weekend in actie zullen komen.

Welke krant past bij mij? Het AD?

Past deze krant bij jou? Dat hangt een beetje af van wat je eisen zijn. Ben je prijsbewust, dan zijn er andere kranten die het globale nieuws ook bij je kunnen brengen voor minder geld. Ben je enthousiast over regionaal nieuws, dan ben je bij de verschillende katernen van het AD bij het juiste adres. Hou je van sport, dan kun je ook zeker een abonnement nemen bij het Algemeen Dagblad.

3

Volkskrant

Volkskrant
Pluspunten
 • Veel diepte interviews
 • Politiek links georiënteerd
 • Volkskrantmagazine & Volkskrant Banen op zaterdag
Minpunten
 • Minder sensatie als AD en Telegraaf
 • Minder sport en amusement
 • Aanzienlijk duurder dan Telegraaf en AD

Ben je niet uit op sensatie, showbizz en sport, dan kun je het beste kiezen voor een krant als de Volkskrant. Deze krant is van originele ontstaan uit een Rooms-Katholiek uitgangspunt en werd opgericht in de jaren zestig, waarbij het zich destijds richtte op de hoger opgeleide lezers. De krant wordt gezien als een krant dat politiek links georiënteerd is en richt zich met name op de progressieve Nederlanders.

Anders dan de Telegraaf, vind je bij de Volkskrant enorm veel diepte interviews en achtergrondartikelen. Ze gaan verder dan alleen het brengen van het nieuws en komen met feiten en nieuwswaardigheden die in geen andere kranten te vinden zijn. De Volkskrant zoekt altijd uit hoe het echt zit en brengt van alle kanten het verhaal. Bij Volkskrant lees, hoor en zie je altijd waarom er iets gebeurt en wat de verschillende meningen zijn over dit onderwerp. Dat wil zeggen dat ze dieper graven dan anderen om daarmee nieuws naar boven te halen dat in geen enkel ander media te vinden is.

De Volkskrant heeft naar verluid meer dan 700 redacteuren (inclusief freelancers) en daardoor een groter netwerk dan de gemiddelde krant in Nederland. Dit is dan ook een reden waarom ze behoren tot één van de beste kranten 2024 van Nederland.

Het grote nadeel aan de Volkskrant, is dat deze een stuk duurder is dan andere kranten. Zo betaal je zo’n 20 euro per 4 weken voor Volkskrant digitaal of enkel de zaterdag krant, terwijl je bij de Telegraaf voor hetzelfde bedrag een papieren krant de hele week kan krijgen. Alleen een online krant kost slechts 5 euro per 4 weken bij de Telegraaf, waardoor deze een stuk goedkoper is dan de Volkskrant.

Het voordeel van de Volkskrant tegenover een AD bijvoorbeeld, is dat ze in het weekend diverse bijlages hebben. Een voorbeeld hiervan is dat ze de Volkskrantmagazine hebben, maar ook de Volkskrant Banen met vacatures voor hoger opgeleiden.

4

Trouw

Trouw
Pluspunten
 • Niet sensatiebewust, neutraal
 • Krant met een socialistisch randje
 • Veel aandacht voor filosofie en religie
Minpunten
 • Weinig aandacht voor sport
 • Weinig aandacht voor show business en entertainment
 • Geen roddelsectie

Wil je een krant zonder riooljournalistiek, dan kies je voor de Trouw! De wortels van de Trouw komen uit de oorlog, waar ze een orthodox-protestantse verzetskrant waren. Hoewel Trouw dit imago redelijk gewijzigd heeft, blijft men veel aandacht hebben voor nieuws en beschouwingen vanuit de filosofie en religie. Dit komt dan ook altijd terug in het dagblad, waardoor het wordt gezien als één van de beste dagbladen die er momenteel zijn in Nederland.

Het mooie van deze krant is, dat ze eigenlijk een tweesplitsing hebben. Ze richten zich namelijk zowel op de actualiteit, maar hebben daarnaast een onderdeel “De verdieping”, waarin meer aandacht is voor achtergronden, beschouwingen en opinies. In het weekend komt ook de Trouw met een aantal bijlagen waaronder Letter en Geest en de Weekendgids.

Voor de lezer die dus niet van sensatie houdt, is dit een geweldige krant. Je zult dan ook veel minder foto’s die sensatiegericht zijn opmerken in deze krant, maar veel meer achtergrondinformatie over de oorzaak van een bepaald probleem of een artikel waarin beide kanten van iets belicht zullen worden. Dat maakt de Trouw dan ook zo populair, vooral bij de wat oudere doelgroep die al jarenlang behoren tot de vaste abonnees van dit dagblad. Voor hen is er geen andere en is dit absoluut de beste dagblad 2024 die je je maar kan bedenken.

5

NRC

NRC
Pluspunten
 • Geen politieke voorkeur, neutrale krant
 • Kwaliteitskrant met focus op politiek, economie en cultuur
 • Goedkoper dan kwaliteitskranten als Trouw en Volkskrant
Minpunten
 • Krant wordt in de middag geleverd
 • Geen focus op sport of entertainment

Net als Trouw, is NRC Handelsblad een krant voor de hogeropgeleide lezer met een kritische blik. De krant zorgt ervoor dat je een grote maatschappelijke betrokkenheid in huis haalt die altijd bovenop het nieuws zitten. Met een oplage van maar liefst 200.000 is het misschien niet de grootste dagblad van het moment, maar behoren ze wel tot de beste dagbladen 2024 die je in Nederland kunt vinden. NRC heeft een neutrale houding en heeft dus – iets wat andere kranten in deze lijst wel hebben – geen politieke voorkeur. Ze zijn zowel niet links als niet rechts. Het is een kwaliteitskrant die in de middag wordt geleverd in plaats van in de ochtend. De focus bij deze krant ligt op de politiek, economie en op cultuur. Je haalt dus ook een hele andere krant in huis dan dat je doet met een Telegraaf of een AD.

Een groot voordeel aan deze kwaliteitskrant, is dat hij een stuk goedkoper is dan kranten als de Volkskrant of de Trouw. Alle drie zijn het kranten die een hoog standaard hebben als het gaat om kwaliteit, maar als je prijs een belangrijke factor vindt dan is de keuze voor NRC snel gemaakt. Als je je afvraagt: “welke krant past bij mij?” en je wilt een kwaliteitskrant, dan kies je dus voor NRC Handelsblad.

Het nadeel is dan weer dat de krant in de middag wordt geleverd. Als je naar je kantoor gaat, kun je dus pas in de avond de krant lezen en heb je er in de ochtend voor je werk niks aan. Sommige mensen vinden dit geen probleem en dan is NRC een krant die de hoogste actualiteitswaarde heeft als je altijd ’s avonds de krant gaat lezen.

Naast dagelijks nieuws uit het binnen- en buitenland heeft de Nieuwe Rotterdamsche Courant regelmatig speciale achtergrondreportages over maatschappelijke onderwerpen en probeert het bepaalde actualiteiten in een breder daglicht te stellen. Elke zaterdag verschijnt het extra magazine bij de krant. Naast extra achtergronden heeft NRC ook meerdere columnisten waaronder Marcel van Roosmalen. Populaire katernen zijn o.a. Lux en Cultuur.

6

Welk krant past bij mij?

Welke krant past bij mij?
Welke krant past bij mij?

Dat hangt volledig af van wat voor type lezer je bent. Hou je van sensatie, dan kies je tussen de Telegraaf of het AD. Heb je een hoge eis qua kwaliteit en lees je graag achtergrondartikelen en diepte interviews, dan past NRC, Trouw of Volkskrant beter bij jou. Sportliefhebbers kunnen het beste terecht bij AD of Telegraaf, terwijl mensen die liever een krant lezen zonder politieke voorkeur bij NRC op het juiste adres zijn.

Wat is de goedkoopste krant?

De prijs van een krant hangt af van hoe lang je een abonnement neemt en of je gebruik maakt van een actie. Kranten als AD en Telegraaf hebben vaak bizarre acties waardoor je veel geld kunt besparen op je abonnement bij deze dagbladen.
Bekijk dus onze website speciaal voor aanbiedingen van de dagbladen en vergelijk welke krant voor jou het voordeligste is!

Wat is de meest neutrale krant?

De meest neutrale krant is ongetwijfeld NRC. Deze krant heeft geen politieke voorkeur en schrijft dus ook zonder bijbedoelingen.

Wat is het verschil in kranten?

Het verschil in kranten zit hem vooral in de bijzaken. Elke krant focust zich op de actualiteit, maar de ene krant gaat dieper in op zaken binnen economie en de andere krant richt zich vooral op sensatie. Daarnaast komen kranten in het weekend met zogenoemde weekend specials. Zo heeft de Telegraaf VROUW en heeft AD regionale kranten voor mensen die geïnteresseerd zijn in regio nieuws.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general