Beste PS5 / PS4 headset 2024

Bekijk hier de beste PS4 headset van 2024! Bij ons vind je de best geteste koptelefoons van de Playstation 5, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw aankoop. Er zijn verschillende PS4/PS5 headsets in verschillende prijsklassen. Hierdoor hebben we het je makkelijk gemaakt en een overzicht gemaakt van de beste koptelefoons voor je Playstation 4/5 in één overzicht, waarbij je de voordelen en nadelen van elk apparaat zult te zien krijgen.
Beste PS5 / PS4 headset 2021 / 2022

Top 5 beste PS5 / PS4 headsets van 2024

  1. Trust GXT 322 Carus
  2. Sony PlayStation Wireless Gold 7.1 Gaming Headset
  3. Logitech G432 7.1 Surround Sound Wired Gaming Headset
  4. Logitech G PRO X Gaming Headset
  5. SteelSeries Artctis Pro Wireless
1

Trust GXT 322 Carus

Trust GXT 322 Carus

De PS5 headset Trust GXT 322 Carus is op dit moment de beste Playstation koptelefoon die er in de markt is. De reden hiervoor is dat hij erg goedkoop is, namelijk met een adviesprijs van 39,99 tegenover de duurdere headsets die al gauw tegen de 100 euro kosten. Het enige nadeel is dat hij niet wireless is, dus dat je door middel van een draad verbinding met je PS5 zult moeten gaan maken. Op de oorschelp aan de rechterkant vind je enkele knoppen, waarmee je het volume van je headset kunt controleren.

Als je bijvoorbeeld Call of Duty aan het spelen bent en je wilt de sound iets lager, dan gebruik je deze toetsen om het volume te verlagen. Daarnaast is het een robuuste headset PS5, wat betekent dat hij wel tegen een stootje kan. Dankzij het lichtgewicht frame en de zeer zachte oorschelpen krijg je minder snel last van je oren als je weer eens een nachtje doorhaalt tijdens het gamen. Het gevlochten snoer zorgt ervoor dat je kabel minder snel in de knoop raakt, waardoor deze Trust GXT 322 Carus misschien wel de best geteste headset van 2020 voor je PS5 is.

2

Logitech G935 Wireless 7.1 Surround Sound Lightsync Gaming Headset

Logitech G935

Als je op zoek bent naar een goede gaming headset, dan kies je voor de logitech G935 Wireless 7.1 Surround Sound Lightsync draadloze ps4 / ps5 headset. Dit is een van de beste headsets van 2024 en daarnaast ook nog eens goed geprijsd. Het is een draadloze headset met DTS:X ondersteuning, dit houdt in dat het speciaal is ingericht voor serieuze gamers voor op de PC of op de console. Als je bijvoorbeeld een shooter game speelt, kun je met deze technologie het beste horen waar je tegenstanders zich bevinden. Je kunt er gemakkelijk een nachtje mee doorhalen, want je kunt met 1 batterij maar liefst 12 uur spelen.

Op de oorschelpen van deze Logitech ps4 / ps5 headset bevinden zich bedieningsknoppen voor multimedia, maar ook nog 3 programmeerbare G knoppen. Hiermee kun je zelf bepalen welke functies je altijd bij de hand wilt hebben, zoals bijvoorbeeld mute knop of de ideale geluidsinstellingen. De verlichting van de headset ondersteunt Logitech Lightsync, waarmee je de verlichting afstemt op je andere accessoires en bij ondersteunde games contextuele verlichtingspatronen mogelijk zijn.

Hou er wel rekening mee dat je de 7.1 geluidsondersteuning alleen voor je gaming PC kan gebruiken en niet voor een PS4 of een PS5. Dan nog is dit voor een PlayStation gamer een van de beste gaming headsets die er op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.

3

Logitech G432 7.1 Surround Sound Wired Gaming Headset

Logitech G432 7.1

De nummer 3 in deze lijst is een Logitech G432 7.1 Surround wired Headset. De naam zegt het al, we spreken hier over een niet-draadloze headset. Echter, hoeft dit niet onder te doen aan de kwaliteit van dit product. Logitech staat namelijk bekend om zijn uitstekende headsets en heeft met dit product dan ook een uitstekende keuze gemaakt en verdiend een plek in de top 3. Het is een headset voor gamers die op zoek zijn naar een spelervaring met meer diepte en meer spelgeluid voor hun game headset PS5. Je hoort hiermee namelijk gemakkelijker waar de schoten vandaan komen, omdat je gebruik maakt van een 7.1 headset. Het probleem met deze headset is alleen, dat deze geen 7.1 surround levert op je PlayStation. Het product is namelijk zó ontworpen, dat deze dat wel heeft voor je PC of laptop, maar niet voor een Xbox of een PlayStation 4. Echter, is het stereogeluid van dit product zó goed, dat we hem niet voor je willen onthouden in deze top 5 van best geteste headsets.

Daarnaast heeft deze PS4 koptelefoon een speciale functie, namelijk een flip-to-mute functie die op 1 van de oorschelpen zit verborgen. Hiermee kun je gemakkelijk jezelf muten, als je niet wilt dat iemand je hoort. Een nadeel van dit product is dat hij lastig te gebruiken is voor gamers met een groot hoofd. Het kan namelijk zo zijn dat het product minder lekker gaat zitten tijdens een lange gamesessie, en dat is natuurlijk iets dat je totaal niet wilt hebben. Hierdoor zouden we eerder adviseren om te gaan voor de Sony PlayStation headset.

4

Logitech G PRO X Gaming Headset

Logitech G PRO X

Deze headset van Logitech is speciaal ontworpen voor de gamers! Het is dan ook een draadloze headset PS4 en daar heeft Logitech er maar weinig van in zijn soort. Het produceert een 7.1 surround sound, waardoor je precies weet tijdens het gamen waar je tegenstanders zich bevinden om ze net één stap voor te zijn. Het aluminium frame zorgt er voor dat de headset die je draagt tegen een stootje kan. Laat je hem per ongeluk vallen of gooi je er mee als je weer eens een potje FIFA verliest, dan maakt dat met deze Logitech niet zoveel uit. Daarnaast maakt deze PS5 headset gebruik van een noise canceling microfoon. Hierdoor ben je eigenlijk altijd goed te verstaan en heb je minder last van de omgeving in de buurt. Dit zorgt er ook voor dat jouw vriendjes geen vervelende moeder op de achtergrond horen of muziek die je aan hebt staan tijdens het gamen.

Of het de beste game headset PS4 is die er op de markt is, betwijfelen we. Het is namelijk niet een headset die voor je PS4 met een 7.1 surround sound wordt geleverd. Hiervoor dien je toch echt de Sony PS5 headset te nemen, de nummer 2 in deze top 5 lijst met beste koptelefoons voor je PS5.

Een leuk feitje is dat er bij deze koptelefoon PS5 van Logitech gebruik gemaakt wordt van een VO!CE technologie. Deze kan de tune in je instellingen aanpassen, zodat iedereen je te alle tijde hoort. Zo vertel je luid en duidelijk waar de sniper van de tegenstander zich bevindt, zelfs terwijl je al lang dood en begraven ligt. De 50 millimeter drivers geven in combinatie met de 7.1 surround geluid vanuit elke hoek, wat de ervaring met deze headset extra mooi maakt tijdens het gamen.

5

SteelSeries Arctis Pro Wireless

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Als je een gamer bent met teveel geld, kies dan voor de SteelSeries Arctis Pro Wireless. Misschien een minder bekend merk, maar dit merk is gespecialiseerd in het ontwikkelen van headsets, vooral voor gaming. Deze headset maakt gebruik van bluetooth, dus we spreken hier over een ps4 headset bluetooth. Het maakt gebruik van High res drivers met DTS Headphone:X 2.0 Surround Sound dat een ruimtelijk geluid produceert. Dit zorgt er voor dat je tijdens een shooter precies kunt horen waar de tegenstanders vandaan zullen komen. Daarnaast is dit een unieke PlayStation koptelefoon. Hij maakt namelijk gebruik van, jawel, 2 accu’s in plaats van 1! Deze kan tot wel 10 uur doorgaan, waardoor je eigenlijk 20 uur non-stop gebruik kunt maken van deze PS4 headset. Alleen daarom al hoort deze thuis in het rijtje met top 5 beste headsets voor PS4. Daarnaast is dit een AirWeave oorkussenproduct. Dit houdt simpel gezegd in dat je geen last krijgt van je oren als je al 8 uur in een stinkend hol zit te gamen. Ideaal dus voor de echte gamers, maar er zit wel een hoog prijskaartje aan vast. Voor deze PS4 headset betaal je namelijk zo’n 200 tot 250 euro, iets dat niet iedere gamers zomaar op zij heeft liggen.

Mocht je deze headset ook willen gebruiken voor je Xbox, vergeet het dan maar. Dit systeem is puur gebouwd voor de PS4 en de computer, dus koop hem niet als je een Xbox liefhebber bent. Mocht je dat wel zijn, moet je sowieso niks kopen, behalve een playstation natuurlijk 😉.

De SteelSeries Arctis Pro staat bekend om zijn perfecte geluidsbeleving tijdens het gamen op de PS4. Deze maakt namelijk draadloos verbinding met de meegeleverde DAC die je aansluit op je PS4 of op je computer. Daarnaast kan je ook gebruik maken van deze headset voor je mobiel of laptop, zodat je ook nog de beste films en series zou kunnen kijken tijdens het gamen.

6

Beste Headset voor Call of Duty of shooters

Beste Headset voor Call of Duty of shooters

Tijdens shooters of Call of Duty moet je natuurlijk gebruik maken van een headset. Tegenstanders kunnen in de oorlog voor, achter of naast je komen te staan, waardoor je met een headset veel sneller weet waar de tegenstander is dan dat dit is als je gewoon via de boxen luistert. Gebruik daarom een headset voor Call of Duty, maar ook voor games als FIFA of andere spellen waarbij geluid een belangrijk onderdeel is van het spelen.

Hoe kies ik een gaming headset in 5 stappen?

Ondanks dat we voor jou de beste gaming headsets voor je PS4 op een rijtje hebben gezet, wil dit niet altijd zeggen dat het ook de beste is die bij jou hoort. Je kunt namelijk andere voorkeuren hebben dan dat wij hebben bij het beoordelen van een headset. Volg deze 5 stappen en bekijk vervolgens welke headset er het beste bij jou zal gaan passen.

1. Bepaal voor welke console je een headset nodig hebt

Omdat dit artikel gaat over de beste PS4 headset van 2020, is die vraag al beantwoord. Het is belangrijk om dit in je achterhoofd te houden, want niet elke headset geeft ook dezelfde gebruikerservaring op elk device. Zo heb je headsets die alleen maar op de PS4 een 7.1 surround geven. Je betaalt er wel voor, maar je krijgt het niet als je hem voor je PC zou gaan gebruiken.

2. Wireless of niet?

Wil je een wireless koptelefoon voor je PS4, of heb je geen zin in het gedoe met een accu en game je liever met een snoer? Ook dit is een belangrijke vraag natuurlijk die je jezelf zou moeten stellen. Zo ben je vrij in het bewegen als je kiest voor een wireless headset. Je moet hierbij wel oppassen, want deze zijn vaak console specifiek. Zoals net in stap 1 al aangegeven, kan het zo zijn dat je niet een PS4 headset kunt gebruiken op je PC. Als je op zoek bent naar de beste PS4 gaming headset, dan moet je gaan voor de Sony PlayStation headset, die is zowel wireless als dat hij perfect is voor de PlayStation 4.

3. Kies voor comfort

Als je een echte gamer bent, dan hou je het natuurlijk niet bij 1 uurtje. Dan ga je gewoon all the way en game je minimaal een nachtje door. Nadeel: je krijgt last van je oren als je geen comfortabele koptelefoon hebt. De wat duurdere headsets houden hier rekening mee door zachte oorschelpen mee te leveren. Deze headsets zijn getest door echte gamers, en daardoor ga je hier zelf ook geen last van hebben.

4. Type geluid. 7.1, 5.1, stereo of wat anders?

Afhankelijk van de game die je gaat spelen, moet je bepalen welke geluidsweergave je zou willen hebben. Zo kun je kiezen uit deze verschillende soorten geluid uit je PS4 headset:
·       Stereo geluid: Het geluid wordt over 2 audiokanalen verdeeld. Dit is de meest doorgaanse en goedkope manier van headset. Er wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een 3.5 mm (jackplug), zodat je deze kan aansluiten op nagenoeg alle consoles en dit werkt dan ook bijna bij elk spel
·       Virtueel surround sound: Virtueel surround sound = 7.1. Er wordt gebruik gemaakt van 7 geluidskanalen. Hierdoor je preciezer weten waar het geluid precies vandaan komt tijdens het spelen dankzij je headset. Het nadeel hiermee is wel dat een headset niet voor elk console te gebruiken is.
·       Dimensioneel geluid: Tecnieken als Dolby Atmos en Windows Sonic gebruiken onder andere volume en frequentie om bij ondersteunde games geluid in de ruimte te plaatsen. Hierdoor weet je ook of iemand zich boven je of onder je bevindt. Het is iets dat nog preciezer is dan virtueel surround sound namelijk.

5. Communiceer met je team

Naast dat je geluid wilt horen van tegenstanders, gebruik je een headset ook om te communiceren met je maten of je medespelers. Hierdoor is het belangrijk dat je headset over zogenoemde noise canceling beschikt. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat al het geluid om je heen gedempt wordt en daarmee jouw stem beter te horen is. Hiermee zorg je ervoor dat je vrienden je optimaal kunnen verstaan in het heetst van de strijd.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general