Beste Mesh WiFi Router 2024

Op zoek naar het beste Mesh WiFi Systeem van 2024? Bekijk hier de top 5 beste Mesh WiFi Routers die er momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. We hebben ze uitvoerig getest op snelheid, prijs, functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid! Bekijk hier de beste mesh WiFi routers van 2024!
Beste Mesh WiFi router 2021 / 2022
1

Netgear Orbi WiFi 6 RBK852

Netgear Orbi
Pluspunten
 • Meest populaire Mesh WiFi Router van 2024
 • Gemakkelijk koppelen aan Google Assistant of Alexa
 • Biedt WiFi 6 ondersteuning
 • Supersnelle installatie
Minpunten
 • Niet te verbinden met oudere satellieten

De beste Mesh WiFi Router van 2024 vind je hier! Ongetwijfeld is de Orbi op dit moment het beste wat je in huis kan halen om supersnelle WiFi te realiseren in je eigen huis. Het is een alles-in-één netwerkoplossing die een stabiel netwerk creëert. Je ontvangt bij deze set een Orbi-router en één satelliet, waardoor het ideaal is om te gebruiken in een huis dat twee verdiepingen heeft.

Het instellen van een Mesh Router kan soms heel veel ergernis met zich meebrengen, maar daar heb je bij de beste Mesh WiFi Router van Netgear geen last van! Dankzij de gratis Orbi app is de router eenvoudig in te stellen vanaf je smartphone of je tablet. Vervolgens beschik je bovendien over één enkele WiFi-naam binnen je gehele woning.

We spreken hier over een verbindingssnelheid van maar liefst 4800 Mbps op een 5 GHz band en van een 1200 Mbps op een 2,4 GHz band. Daarnaast heb je complete dekking in heel je huis doordat de basisstation wordt gekoppeld aan één satellietstekker die draadloos met elkaar in verbinding staan. Je hoef je dus ook geen zorgen te maken over kabels trekken door je huis. Zie het basisstation eigenlijk als een soort router die je aansluit op de modem en vervolgens plaats je de satellieten in een stopcontact bij voorkeur op een centraal punt in je woning.

In tegenstelling tot een normale router, is de beste Mesh WiFi router van Orbi ontwikkeld tot een router die contact maakt met satellieten. Deze verspreiden op hun beurt het WiFi-signaal dan door in de gehele omgeving en heeft een betere kwaliteit dan dat je gebruik maar van de doorgaanse routers. Het verschil tussen een router en deze beste Mesh WiFi router van Netgear Orbi is dan ook dat er bijna geen signaalverlies is. Je hebt namelijk ook WiFi versterkers die de verbinding in een ander gedeelte in het huis moeten doorsturen, maar daar krijg je dan te maken met een afgezwakt signaal. Dit wordt versterkt door het apparaatje dat vaak snel tussen ontvangen en uitzenden moet schakelen voordat deze hem opnieuw uitzendt.

Mesh routers zoals die van Netgear Orbi maakt verbinding met hun satellieten zowel via WiFi als via ethernet. Je lijdt hierbij amper snelheidsverlies en kunt dus maximaal profiteren van de snelheid van je internet. Echter, zit er natuurlijk wel een behoorlijk prijsverschil tussen een beste mesh WiFi router en een gewone WiFi versterker, maar hiermee haal je wel écht het beste van het beste in huis.

2

TP-Link Deco M5

Pluspunten
 • Meest betaalbare Mesh WiFi oplossing
 • Maar liefst 2 satallieten
 • De dekking is subliem
 • Gemakkelijke installatie
Minpunten
 • Niet spectaculair snel, maar goed genoeg voor dagelijks gebruik
 • Router / satellieten niet zomaar aan de muur te bevestigen

Mesh Routers 2024 zijn duur, maar de meest betaalbare oplossing vind je hier! Deze TP-Link Deco M5 is voor mensen die niet teveel geld uit willen geven aan dit systeem, dé perfecte betaalbare oplossing. Hij bestaat namelijk uit drie losse stations die allemaal met elkaar communiceren via de wifi mesh technologie, waardoor je eigenlijk in je gehele woning gewoon één groot sterk WiFi netwerk hebt. Dankzij deze technologie kan je vaarwel zeggen tegen haperingen of slechte verbindingen in uithoeken van je huis, maar kun je overal genieten van supersnel WiFi internet!

Net als bij de Netgear Orbi, heb je bij deze beste Mesh Router 2024 een app waarmee je gemakkelijk de Mesh WiFi kan installeren. Op die manier heb je een gebruikershandleiding altijd bij je in de buurt en kun je ook alle functies van je Mesh Router bekijken, alsook de snelheid van de verbindingen en of dit optimaal is of niet. Over het algemeen zie je zaken als de aangesloten apparaten en de doorvoersnelheid hiervan. Ook kun je er voor kiezen om oudertoezicht in te schakelen, zodat je gemakkelijk in de gaten kunt houden waar de kinderen mee bezig zijn. Het is een simplistische app, waardoor eigenlijk iedereen er mee overweg kan en je geen specifieke kennis hoeft te hebben over Mesh WiFi of Mesh Routers of wat dan ook.

Bij de installatie van dit Mesh WiFi netwerk, zijn we bij de eerste TP-Link Deco maar een paar minuten bezig geweest om dit te installeren. Vervolgens volgde nummer 2 van dit Mesh WiFi systeem en na een halfuurtje was eigenlijk alles optimaal geïnstalleerd en werkte alles perfct!

Het voordeel aan deze TP-link Deco M5 Mesh WiFi Router, is dat het zeer kleine apparaatjes zijn die je gemakkelijk kunt wegstoppen in je huis. Echter, bevinden er zich geen montagegaten in de systemen, waardoor je ze niet gemakkelijk aan de muur kunt bevestigen. Je zult ze dus neer moeten leggen op een plek die voor jou het handigste is.

Ondanks dat de TP-Link Deco M5 voornamelijk de focus legt op de dekking en minder op de snelheid die je van een Mesh systeem mag verwachten, waren we erg verbaasd over de snelheid van deze TP-Link Mesh Router. Kortom, we zijn erg tevreden over dit systeem en daarnaast is het een stuk goedkoper dan de alternatieven als je wilt kiezen voor een beste Mesh Router of beste Mesh WiFi.

3

Google Nest WiFi

Google Nest
Pluspunten
 • Gemakkelijk te integreren in je andere Google Producten
 • Gebruiksvriendelijk via Google Home App
 • Scherp geprijsd
Minpunten
 • WiFi details minder inzichtelijk dan bij de concurrenten
 • Niet het snelste systeem uit deze lijst

Google Nest is in huis voor veel verschillende zaken te gebruiken, maar ook voor het instellen van een Mesh WiFi verbinding. Je kunt gemakkelijk via de Google Home app alles inregelen en de gebruikershandleiding is gemakkelijk en snel te volgen. Stel in enkele stappen jouw WiFi Mesh netwerk in en vervolgens wordt alles gedaan door Google Nest Mesh WiFi zelf. Je kunt WiFi Points toevoegen (satellieten) aan het hoofdnetwerk om daarmee de dekking van je Mesh WiFi netwerk te vergroten.

In de app kun je de basisinstellingen zelf bijwerken. Denk hierbij aan het instellen van een prioriteitsverbinding, maar ook aan het bijvoorbeeld maken van een gastnetwerk of het instellen van ouderlijk toezicht bij deze beste mesh WiFi 2024. Helaas kun je niet zien aan welke satelliet welk aangesloten apparaat is gelinkt en dat kan aanpassen.

Het mooie aan dit systeem, is dat Google je gebruiksgewoonten leert kennen. Dit houdt in dat hij de bandbreedte en de behoefte hiervan gaat aanpassen aan je fysieke positie en dus ook kan bijhouden op welk moment er welke bandbreedte benodigd is per type apparaat.

Al met al is het zeker een systeem dat we aanraden, maar is het wat betreft de snelheden niet iets waar we verstelt bij staan. Gezien de prijs is het een middenklasse mesh WiFi oplossing, maar als je een grote Google fan bent is dat zeker wel een aanrader.

Voor de design lovers onder ons, hebben we bij de Google Nest wel te maken met een apparaat dat zeker door de beugel kan en in je interieur thuis kan horen. Ook dit is belangrijk in het meenemen in de overweging, omdat niet elke partner staat te springen om een extra apparaat in de woonkamer te hebben.

4

Linksys Velop Tri Band

Linksys Velop
Pluspunten
 • Qua Prijs-Kwaliteit beste keuze
 • Ouderlijk toezicht functionaliteiten
 • Gemakkelijk uit te breiden
Minpunten
 • Aangesloten apparaten moeten 5 Ghz ondersteunen voor optimaal gebruik

Ook het bekende netwerkmerk Linksys Velop komt op de markt voor de beste Mesh WiFi die er in 2024 te koop zijn. Het is een nieuwe technologie die gebruikt wordt door Linksys, waardoor je 100% naadloze WiFi ervaring kunt creëren in je eigen huis. Deze tri-band punt router zorgt ervoor dat de volledige snelheid die je in huis haalt wordt verdeeld over de drie verschillende punten, zodat je overal in huis even goede WiFi bereik hebt op de snelst mogelijke manier. Je hoeft geen zorgen meer te maken voor het bufferen van je video’s of wachttijden tijdens het laden van je favoriete Netflix serie. Deze Beste Mesh WiFi 2024 zorgt er voor dat je een optimale gebruikerservaring hebt tegen een zeer goede prijs. Je kan tot wel een huis van 557 vierkante meter vlekkeloos gebruik maken van deze tri-band multiroom WiFi systeem en nog steeds een perfecte internetverbinding hebben.

Dit systeem is ideaal voor woningen waarbij je gebruik maakt van veel verschillende devices, maar ook van meerdere verdiepingen en intensief internetgebruik.

Installatie

 1. Download de Linksys-app.
 2. Verbind één van de satellieten met je router via de meegeleverde ethernetkabel.
 3. Geef je wifinetwerk een naam en stel een wachtwoord in.
 4. Zet de overige nodes op verschillende plekken in huis.

Het mooie aan dit systeem, is dat het zelflerend is. Dit houdt dus in dat het jouw activiteiten op het internet gaat analyseren en dus weet op welk moment van de dag jij veel bandbreedte nodig hebt, en wanneer je hier minder behoefte aan hebt. Dit doet hij om ervoor te zorgen dat je op elk gewenst moment van de dag op elk apparaat voldoende verbinding hebt om zorgeloos te genieten van wat jij het liefste doet!

Daarnaast is Linksys heel gebruiksvriendelijk, wat betekent dat het zelf de updates installeert die nodig zijn om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van deze beste mesh router van 2024. Ook heb je een ouderlijke toezicht functionaliteit, waardoor je goed in de gaten kunt houden waar de kinderen mee bezig zijn. Ga je verbouwen of heb je een grote woning? Geen probleem! Deze Linksys Velop beste mesh wifi router is modulair, wat betekent dat je gemakkelijk een extra module kan aansluiten op je reeds bestaande multiroom WiFi systeem.

Met de Linksys-app op een smartphone of tablet kunt je je Wi-Fi thuisnetwerk ook op afstand heel eenvoudig beheren en controleren. Geef bijvoorbeeld voorrang aan de apparaten die de snelste verbinding nodig hebben.

5

Koopgids Beste Mesh Systeem:

De Mesh Systeem Koopgids
Wat is een Mesh Router?

Mesh routers zijn net iets anders dan WiFi routers en hun WiFi versterkers. Ze maken namelijk rechtstreeks verbinding met je modem en een reeks satellieten die in verschillende plekken in het huis geplaatst kunnen worden.

Wat is het voordeel van een Mesh Router?

Het voordeel van Mesh Routers, is dat je nagenoeg geen snelheidsverlies hebt en dus optimaal gebruik kunt maken van de internetsnelheid die bij jouw abonnement hoort. Dit in tegenstelling tot de veelgebruikte WiFi versterkers, waarbij je de verbinding doorgeeft op een inefficiënte manier en daarbij veel snelheid verliest onderweg

Wat is de beste Mesh WiFi Router van 2024?

Ongetwijfeld is de Orbi op dit moment het beste wat je in huis kan halen om supersnelle WiFi te realiseren in je eigen huis. Het is een alles-in-één netwerkoplossing die een stabiel netwerk creëert. Je ontvangt bij deze set een Orbi-router en één satelliet, waardoor het ideaal is om te gebruiken in een huis dat twee verdiepingen heeft. Vind hem hier!

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general