Beste Houtskool 2024

Op zoek naar de beste houtskool van 2024? Wij hebben verschillende soorten en merken houtskool voor je getest en de beste op een rijtje gezet. Bekijk de top 5 en geniet deze zomer van de beste houtskool van 2024.
beste houtskool 2021 / 2022
1

Bestcharcoal Birch/Oak Houtskool

Bestcharcoal Birch/Oak
Pluspunten
 • Meest gebruikt voor Kamado BBQ’s
 • Gemaakt van 2 verschillende houtsoorten
 • Aangename geur en smaak
Minpunten
 • Laatste beetje in de zak is kleine stukken die onbruikbaar zijn

Op zoek naar de beste houtskool in restaurant kwaliteit? Dan moet je bij de Birch/Oak van Bestcharcoal zijn. Er zit een blend van Haagbeuk en eiken in dat van de beste kwaliteit is die je van houtskool mag verwachten. Dit is dan ook de beste Big Green Egg houtskool. Deze brokken zijn groter dan de normale premium kwaliteit en zorgen daardoor ook voor een luchtstroom door je barbecue heen. Deze goede houtskool is dan ook perfect geschikt voor een kamado bbq, omdat je hiermee gemakkelijk en perfect de temperatuur van de binnenkant kunt afstellen. In deze houtskool test komt de Birch Houtskool als derde uit de test. Dit is dan ook de beste houtskool Big Green Egg en de beste houtskool Kamado.

Het is een uniek soort houtskool, omdat hier gebruik wordt gemaakt van 2 type houtsoorten. Dit zorgt zowel voor een aangename geur tijdens het barbecueën, zonder dat dit verder zorgt voor een overheersende smaak in je gerechten. Dit is ideaal voor de low en slow sessies met je vrienden, maar ook gewoon voor de echte pure liefhebbers van grillen en bbq-en. De beste houtskool Kamado: check!

Het nadeel aan deze houtskool Birch/Oak, is dat het houtskool is dat naast de grote stukken ook kleine brokken in de zak heeft zitten. Deze zijn eigenlijk onbruikbaar, waardoor je meestal de laatste 2 kilo beste houtskool die in je zak zit kan weggooien. Hiermee is de prijs van deze beste houtskool 2024 net iets duurder dan de andere in dit lijstje. Echter, neemt dat niet weg dat we de smaak echt geweldig vinden en dat het zeker een aanrader is voor de mensen die niet of een euro meer of minder kijken. Dit is volgens ons de beste houtskool Big Green Egg en dan voornamelijk voor de Sligro Green Egg.

2

Black Ranch Houtskool

Black Ranch 15 kg
Pluspunten
 • Zorgt voor weinig rook tijdens BBQ-en
 • Meest populaire houtskool van het moment
 • Geeft een zomerse smaak aan je vlees
 • Speciaal geschikt voor Green Egg / Kamado
Minpunten
 • Duurt even om aan te steken
 • Je moet ruimte hebben in je schuur voor deze grote zak

Ongetwijfeld de meest populaire en beste houtskool van dit moment, is de Black Ranch houtskool van 15 kilo. Deze is ideaal voor spontaan te gaan bbq-en, maar ook voor professioneel gebruik. Deze goede houtskool wordt ook in restaurants gebruikt, maar is voor de hobby barbecuer ook zeker één van de beste houtskool van dit moment. Het mooie aan deze houtskool is dat hij constant zijn temperatuur behoudt, waardoor je je stukjes vlees gelijkmatig kunt garen. Je hebt ook maar een klein beetje kolen nodig om er een lange tijd van te genieten, waardoor je ook langer met 1 zak houtskool overweg kan. Op zoek naar professioneel houtskool? Kies dan voor deze Black Ranch. Hij is namelijk afkomstig uit Zuid-Afrika van de Acacia. Deze beste houtskool geeft je vlees of andere gerechten een heerlijke subtiele bbq smaak en geven je het échte zomerse gevoel! Daarnaast profiteer je bij deze zak van de volumekorting en koop je maar liefst 15 kilo aan houtskool. Deze beste houtskool van 2024 kun je normaal gesproken dan de hele zomer wel mee door! In deze houtskool test komt de Black Ranch Houtskool als eerste uit de test.

Black Ranch houtskool kopen? Het is niet voor niets dat de Black Ranch goede professionele houtskool behoort tot de meest populaire houtskoolproducten die er op de markt te vinden zijn. Het wordt namelijk gemaakt van de bekende boomsoort Acacia. Onder de voorwaarden van het FSC-keurmerk, zodat je zeker weet dat je duurzaam houtskool aan het gebruiken bent. Het voordeel van deze houtskool, is dat het ontbrandt met zeer weinig rook. Zo hebben jij en je buren er geen last van als je de BBQ aansteekt. Daarnaast produceren de houtskool Black Ranch houtskoolvarianten altijd weinig as, waardoor je ook weinig hoeft op te ruimen. Als laatste zijn het kolen die best lang mee gaan, waardoor je ook maar een beetje goede houtskool hoeft te gebruiken elke keer als je gaat barbecueën.

Houtskool Black Ranch houtskool behoort tot de beste houtskool van 2024, voornamelijk omdat de kolen snel op temperatuur komen. Bij een natuurlijke aansteking is de temperatuur van de kolen binnen 20 minuten al op 500 graden.

Op het internet is iedereen louter positief over de Black Ranch houtskool en noemen ze het daadwerkelijk de beste houtskool op de markt. Goed idee: Black Ranch Houtskool kopen! Dat is op zich ook niet zo raar, want het merk staat er om bekend dat ze hoge kwaliteitsstandaarden nastreven en is daarom ook echt geliefd onder de échte barbecue liefhebbers. Niet voor niets wordt het gebruikt in restaurants en professionele keukens over de hele wereld.

3

Dammers Houtskool

Dammers
Pluspunten
 • Makkelijk en snel aangemaakt
 • Brandt gelijkmatig en erg langdurig
 • Spat tijdens het branden niet
Minpunten
 • Relatief prijzig

Professioneel houtskool? Een redelijke bekende houtskoolsoort en merk is die van Dammers. Deze wordt in veel restaurants en steak houses gebruikt en is ook in de gemiddelde bbq-tuin wel te vinden. Net als bij de Black Ranch, spreken we hier over houtskool dat is gemaakt in Zuid-Afrika. Het mooie aan deze houtskool is dat hij eigenlijk voor elk type barbecue geschikt is, zowel voor de open grill als de gesloten grill, maar ook voor de Josper, Bigg Green Egg, Weber of elk ander type of merk bbq. Weber kolen kopen? Wij deden een Weber briketten test. In deze houtskool test komt de Dammers Houtskool als derde uit de test. Zoek je naar een Dammers houtskool aanbieding? Klik dan op bovenstaande button voor een Dammers houtskool aanbieding en vind de beste Dammers Restaurant Houtskool Aanbieding.

Één van de belangrijkste kenmerken van deze Dammers Restaurant houtskool, is dat het uit Zuid-Afrika komt. De kolen hiervandaan zijn in de eerste plaatst gemakkelijk aan te maken, waardoor je ook niet lang hoeft te wachten totdat de houtskool klaar is voor gebruik. Daarnaast brandt het gelijkmatig en ook erg langdurig. Dit zorgt ervoor dat je vlees aan alle kanten net zo gaar wordt en daarnaast dat je lang gebruik kunt maken van de kolen en niet snel hoeft te vervangen. Daarnaast brandt de Dammers Restaurant houtskool ook nog op een zeer hoge temperatuur. Dit is goed voor als je het vlees snel laat dichtschroeien.

Daarnaast voor de veiligheid spatten de houtskolen niet, wat dus zeer aangenaam is tijdens het grillen. Wil jij Weber kolen kopen? Of wil je liever Josper houtskool kopen? Ga dan voor deze houtskool en zoek een Dammers Restaurant Houtskool Aanbieding! Daarnaast wordt er gezegd dat het exact de juiste hoeveelheid geur en smaak afgeeft aan het vlees, maar dat is natuurlijk subjectief. Dat Zuid-Afirkaanse houtskool niet de goedkoopste soort is, dat klopt! Maar ongetwijfeld behoort dit wel tot de beste soort houtskool die er is!

4

THM Houtskool

THM
Pluspunten
 • Grote houtskoolblokken
 • Vooral voor de open BBQ perfect geschikt
Minpunten
 • Laatste beetje in de zak is kleine stukken die onbruikbaar zijn
 • Minder goed geschikt voor een grote BBQ

Last but not least, de THM houtskool! Deze houtskool is bijzonder populair onder de Nederlandse BBQ fanaten en wordt vooral voor de open barbecues gebruikt. Deze zak van 10 kilo zorgt ervoor dat je de hele zomer ongestoord kan gaan bbq-en. Daarnaast hebben we te maken met grotere houtskoolblokken, die langer mee gaan en ook gemakkelijker onder controle te houden zijn als het gaat om de temperatuur. De houtskool is geschikt voor direct grillen en ontbrandt in vergelijking met briketten behoorlijk snel. Dit is om ervoor te zorgen dat je je vlees snel dicht kunt schroeien. In deze houtskool test komt de THM Houtskool als vierde uit de test.

Als je een grote BBQ hebt, is deze THM houtskool iets minder goed geschikt. Dit is dus niet de beste houtskool Big Green Egg of de Sligro Green Egg. Er zijn namelijk soms wat minder grote stukken (gemiddeld 4cm doorsnede) die snel opbranden. Het gevolg is dat er maar weinig zuurstof bij komt en dat je houtskool daardoor wat minder snel warm wordt. Echter, als je een kleinere BBQ hebt, dan zijn deze kolen echt ideaal te gebruiken! Dit is goede houtskool voor een kleinere barbecue. Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding van deze THM houtskool zeer interessant. Ze branden namelijk erg lang door, waardoor je ze niet elke keer weer opnieuw hoeft bij te vullen. Voor BBQ Kolen Green Egg kolen lees je snel verder!

5

Beste Houtskool Green Egg / Kamado

Beste voor Green Egg / Kamado
Pluspunten
 • Best geschikt voor de Green Egg
 • Best geschikt voor elke Kamado BBQ
 • Minimale hoeveelheid gruis in de zak
 • Beste houtskool 2019
Minputen
 • Duurt even om aan te steken
 • Je moet ruimte hebben in je schuur voor deze grote zak

Als laatste in deze lijst besteden we nogmaals aandacht aan de beste houtskool van dit moment, namelijk de Black Ranch. Dit was de beste houtskool 2019. Mensen die speciale houtskool willen voor de Green Egg, zijn bij deze Black Ranch houtskool bij het juiste adres. Bij het kiezen van houtskool voor een Green Egg of Kamado, moet je jezelf altijd eerst de volgende vragen stellen:

 • Is de houtskool droog?
 • Waar is de houtskool precies van gemaakt?
 • Zit er geen gruis in de zak?
 • Wat is de grootte van de houtskool blokken?

De vuistregel bij goede houtskool is eigenlijk dat ze vuistgroot zijn (makkelijk te onthouden, haha). De reden hiervan is dat het dan makkelijker voor je is om een goede controle te houden over de temperatuur. Houtskool uit grotere stukken branden namelijk egaler en ook veel langer. Hierdoor kun je langer genieten en heb je ook het beste van het beste in huis gehaald speciaal voor je Green Egg Houtskool!

Verder is het belangrijk waar de bbq kolen Green Egg precies van gemaakt zijn. Op zoek naar professioneel houtskool? Kies dan voor deze Black Ranch. Hij is namelijk afkomstig uit Zuid-Afrika van de Acacia. Deze kolen geven je vlees of andere gerechten een heerlijke subtiele bbq smaak en geven je het échte zomerse gevoel!

Als volgende regel, is het belangrijk dat de houtskool een minimale hoeveelheid gruis in de zak heeft. Zit er veel gruis in, dan is dit een teken van dat de houtskool snel uit elkaar brokkelt en daarmee dus minder goed is om mee te bbq-en. Daarnaast verstopt het gruis zich in de ventilatiegaten van je kamado bbq, waardoor je dus ook niet meer optimaal kunt ventileren en het gehele proces onderbroken wordt.

Als laatste is het belangrijk dat je goede houtskool droog is. Als je je houtskool namelijk lange tijd bewaart in een schuur waar het soms vochtig kan zijn, dan kan dit voor behoorlijk wat vocht zorgen in de houtskool. Dit merk je dan ook direct bij het aansteken en hierbij ontstaat dan relatief veel rook.

5

Hoe goede houtskool kiezen?

De houtskool kooptips
Welk houtskool moet ik kopen?

Dat hangt sterk af van wat het doel is waar je de houtskool voor gaat gebruiken. Zo heb je houtskool dat je kunt gebruiken voor een paar hamburgers, maar als je low en slow wil bbq-en, dan zul je dikkere en andere houtskool nodig hebben.

Verschil Houtskool & Briketten?

Houtskool is verhit hout waarbij de vluchtige bestandsdelen uit het hout worden verwijderd. Het hout wordt verbrand maar door de luchttoevoer te beperken verbrand het niet volledig. Je houdt dus droge stukken verkoold hout over die prima geschikt zijn voor de barbecue.

Briketten worden gemaakt van de resten bij de productie van houtskool. Deze resten worden fijngemalen tot poeder waarna ze met een bindmiddel tot blokjes worden geperst. Briketten worden vooral gebruikt bij een BBQ met een gesloten deksel erop. Briketten worden namelijk minder snel warm en houden ook minder warmte vast, waardoor je een deksel moet hebben om ervoor te zorgen dat je genoeg warmte vast houdt.

Wat is de beste houtskool Big Green Egg?

De beste houtskool bestaat uit grote stukken, minimale hoeveelheid gruis, is van verantwoorde herkomst en is droog!

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general