Beste Dartpijlen 2024

Dartpijlen zijn er in verschillende merken, gewichten, vormen en maten. Maar wat zijn de beste dartpijlen nou eigenlijk? Daardoor hebben wij tientallen dartpijlen getest en voor jou een lijst met beste dartpijlen van 2024 gemaakt. Bekijk hier de top 5 dartpijlen van dit jaar met verschillende merken als Winmau, Bulls en Target.
beste dartpijlen 2021 / 2022 review winmau blackout
1

Winmau Blackout 1 90%

Winmau Blackout
Pluspunten
 • Goede Grip
 • Mooie afwerking
 • Verkrijgbaar in verschillende gewichtsklasses
Minputen
 • Flights gaan snel los ondanks de ring
 • Shafts niet van topkwaliteit

Wat zijn de beste dartpijlen nou werkelijk? De beste dartpijlen van 2024 zijn ongetwijfeld deze Winmau Blackout dartpijlen. Deze dartpijlen liggen zeer goed in de hand en zijn met 24 gram de meest bekende pijlen van dit moment. Ondanks het relatief hoge gewicht, merk je niet dat ze 24 gram zijn als je ermee gaat gooien thuis. Voor instappers binnen de dartswereld zijn deze Winmau dartpijlen een prima beginnerssetje om te starten met darten. Zoek jij dartpijlen 24 gram? Dan zijn deze dart pijlen de way to go.

Kijkend naar de kwaliteit van het product, dan zien we dat de dart pijltjes zelf van zeer goede kwaliteit zijn voor deze aantrekkelijke prijs. Echter, zijn de shafts iets minder. Je kan natuurlijk aparte dart shafts kopen. Daarnaast gaan de flights snel los, ondanks de ring die is meegeleverd bij deze dartpijlen set. Wil je extra goedkope flights darts kopen? Kijk dan verder!

De dartpijlen van Winmau Blackout bestaan voor 90% uit Tungsten: dartpijlen 90 Tungsten, dus. Echte Winmau darts Tungsten. Dit houdt in dat het pijlen zijn die meer geschikt zijn voor gevorderde darters. Tungsten dartpijlen is namelijk het materiaal waar de pijlen van gemaakt zijn & dat materiaal is zwaarder van de Brass darts die voor de beginnende darters zijn. Het zijn erg dunne pijlen, waardoor het makkelijker is om 3 keer in de trippel 20 te gaan gooien. 90% is een behoorlijk hoog percentage en deze pijlen zijn doorgaans ook erg duur, maar de Winmau Blackout pijlen zijn nog goedkoper dan 50 euro en dat is niet veel voor een setje pijlen waar je jaren mee vooruit kunt! Ze verkopen deze dartpijlen 22gram onder andere bij Bol.com

Gewicht:Lengte barrel:Dikte barrel:
  22 gram 50.80 mm 6.60 mm
  24 gram 50.80 mm 6.90 mm
  26 gram 50.80 mm 7.20 mm
 28 gram 50.80 mm 7.20 mm
2

Nince Premium Dartpijlen 23 gram

Nince Premium
Pluspunten
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Meest populair op bol.com
 • Complete set met 6 flights, gewichten en steeltips
Minputen
 • Van mindere kwaliteit dan de Blackouts

Behoren deze ook tot de beste dartpijlen? Wil je voor dartpijlen gaan in een iets lagere prijsklasse dan de Blackouts, dan kies je voor deze Nince Premium dartpijlen. Deze zijn momenteel de beste dartpijlen op bol.com in de middenklasse en daarmee ook een stuk goedkoper dan de andere dartpijlen die je in deze lijst kan terugvinden.

Daag je vrienden uit om samen een potje te gaan darten of geef deze pijlen cadeau aan één van je vrienden. Ben je een beginner? Geen probleem! Deze pijlen kun je zowel gebruiken als een beginner, maar ook als een echte professional.

Bij ons eerste gebruik, merkten we dat de pijlen goed in de hand liggen en dat je er gemakkelijk mee kan gooien. Het is gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor je ook langer met de pijlen kan gooien en niet direct nieuwe pijlen hoeft te kopen. Daarnaast zijn het stevige pijlen, gaan ze niet snel stuk en zijn ze zowel geschikt voor mensen met een vaste worp als voor mensen met een minder vaste worp. De flights hiervan behoren bovendien tot de beste dart flights.

Dartpijlen kopen? Mocht je nog niet veel dartspullen in huis hebben, dan is het slim om zo’n setje te hebben. Je krijgt namelijk het volgende geleverd:

 • Luxe Nince dartset
 • 6 sets flights
 • 6 gewichten
 • 6 steeltips
 • Slijpsteen

Op die manier heb je eigenlijk alles in huis om een échte darter te worden en met de slijpsteen zorg je er voor dat je je pijlen altijd scherp houdt. Op die manier vallen ze niet snel uit het bord en krijg je ook minder snel een bouncer tijdens het darten.

Als je je afvraagt “welke dartpijlen voor beginners?”, dan kun je zeker goed kiezen voor deze dartpijlen die je hier hebt. Als je je afvraagt wat voor dart pijltjes je moet kopen, dan heb je waarschijnlijk nog weinig ervaring in het darten. Deze complete set zal zorgen dat je kan trainen om een échte goede darter te worden, waarna je naar de duurdere modellen kan gaan kijken. En vraag je jezelf af: “Waar kan ik dartpijlen kopen?”? Dat kan uiteraard gewoon online!

3

Michael van Gerwen 100% Brass ‘tungsten look’ 23 GR

Brass MvG dartpijlen
Pluspunten
 • Goedkope officiële MvG pijlen
 • Goedkope instapset voor beginnende darters
 • Meest populaire goedkope dartpijlen
Minpunten
 • 100% brass
 • Vooral voor beginnende darters
 • Kwaliteit pijlen relatief laag

Ook beginnende darters zijn op zoek naar de beste dartpijlen in hun klasse. Maar… welke dartpijlen voor beginners? Als beginnende darter ben je nog niet op zoek naar pijlen die van het beste materiaal zijn en heeft de grip ook nog minder effect op de kwaliteit van je spel. Deze Michael van Gerwen XQ-Darts zijn zeer populaire dartpijlen voor beginnende darters, vooral omdat ze officieel van MvG zijn, maar ook door de prijs. Dit zijn echte MVG pijlen. Voor nog geen 20 euro heb je een complete dartset waar je wekenlang op kunt oefenen. Van pijlen tot barrels tot shafts tot flights, alles zit in dit pakket en daarom horen deze dartpijlen zeker in onze lijst van beste dartpijlen 2024. Dit zijn immers zeer goedkope dartpijlen. Wil je een complete darts set kopen, maar zit je krap bij kas? Koop dan deze echte MvG pijlen en gooi met de enige echte dartpijlen Van Gerwen.

Originele Michael van Gerwen ‘Tungsten look’ dartset met 100% Brass barrel. Gegraveerd met MVG logo en het XQMax Darts logo. Verpakt in blister en leverbaar in 23 GR. Het zijn hele fijne dartpijlen voor beginnende gooiers die altijd gemakkelijk vastgepakt kunnen worden. De Brass Barrels zijn uitgewerkt met 2 zwarte en 1 rode groef steeltip. Daarnaast ontvang je bij deze set 3x nylon sharts, 100 micron poly flight en een PD-05 plastic darthoesje om je pijlen weer makkelijk op te bergen of mee te nemen als je bij iemand anders gaat darten. Vraag jij jezelf af: “Met welke pijlen gooit Michael van Gerwen?”? Deze complete darts set zou hij absoluut kopen als beginner! En hij behoort nu tot de beste darters ter wereld!

De reden dat deze pijlen zo goedkoop zijn, is doordat ze van brass gemaakt zijn. Dit is materiaal dat minder duur is dan Tungsten, maar hierdoor zijn de pijlen wel een stuk dikker. Voor professionele darters is dat vervelend, doordat er dan minder ruimte is om je pijlen in de tripple 20 te kunnen gooien en daarmee dus 180 op het scorebord kan zetten. Wil jij dartpijlen kopen bol com? Koop dan deze goedkope dart pijlen!

4

Target Raymond van Barneveld 95%

Target RvB
Pluspunten
 • Prachtig design
 • Comfortabel in de hand
 • Échte Raymond van Barneveld pijlen
 • Levenslange garantie op barrels
Minpunten
 • Vooral geschikt voor mensen met een stabiele worp
 • Vooral voor gevorderde darters

Op de vraag “wat zijn goede dartpijlen?”, kunnen we je met de pijlen van Barney wel een antwoord geven! Pijlen van onze grootste darter aller tijden mogen natuurlijk niet ontbreken in de lijst met top 5 beste dartpijlen van 2024. Raymond van Barneveld heeft veel dartsetjes uitgebracht, maar met zijn Target 95% dartpijlen spant hij de kroon! Een meesterwerk van Target om hem binnen te halen en deze pijlen te produceren voor Barney. De pijlen zijn gemaakt van 95% Tungsten en zijn verkrijgbaar in de gewichtsklasses 21, 23 en 25 gram. Voor professionele dartpijlen 23 gram moet je hier zijn. De lengte van de barrel is 51 millimeter. Je moet rekening houden met het groter worden van de barrel als je een hogere gewicht kiest. Denk aan 6,2 millimeter bij 21 gram en 6,7 millimeter bij 25 gram. Ben je echt op zoek naar goede dartpijlen, dan kies je het beste voor deze van Raymond. Dit zijn immers nieuwe Barney pijlen én het zijn bovendien grand slam dartpijlen.

Zoek je dartpijlen professioneel? Dan ga je voor deze dart pijlen. De pijlen zijn ijzersterk, ondanks dat het bijzonder smalle pijlen zijn. Hierdoor vallen je pijlen minder snel uit het bord, ongeacht of je een harde of een zachte worp hebt. Er is bij deze Target Raymond van Barneveld pijlen gebruik gemakt van een zeer verfijnde trapezium grip aan de voorkant van de darts. Aan de achterkant wordt gebruik gemaakt van contrasterende radiale groeven. Hierdoor voelen de pijlen erg stevig in de hand en geeft het je een comfortabel gevoel tijdens het gooien. Je hoeft je vingers dan ook niet in te spannen op het moment dat de pijlen in je handen liggen, wat bij sommige darters kan zorgen voor een afwijking in het gooien. Ook de barrel heeft een zeer prettige balans. Naast dat de pijlen populair zijn doordat ze verbonden zijn aan Barney, hebben ze ook een fijn afgewerkt uiterlijk. De titanium-nitride coating en de stoer afgewerkte inkepingen maken de pijl helemaal af en daardoor horen deze pijlen zeker thuis in de top 5 beste dartpijlen van 2024.

De punt van de dartspijlen is gemaakt van een ‘black filepoint’ punt. Dit is een punt dat een grip profiel heeft over de gehele lengte. Dit voorkomt dat de pijl snel uit het bord valt en daarmee puntverlies tijdens je wedstrijd. De professionele dartpijlen worden geleverd met drie Pro Grip shafts van Target. Dit zijn de beste dart shafts op dit moment. En de shaft lengte darts? Ze zijn 31 millimeter lang en zijn gemaakt voor een stabiele worp. Daarnaast staat het dartsmerk Target bekend om goede kwaliteit shafts die altijd erg lang mee gaan. Zo hoef je dan ook niet nieuwe shafts kopen na een paar weken intensief gegooid te hebben. Ze worden dan ook geleverd met een ring. Deze zorgt voor extra klemkracht aan de bovenkant van de nylon shaft. Hierdoor kunnen de shafts minder snel buigen en zorgt dit voor een langere duurzaamheid van de shafts. Dit zijn duidelijk de best shafts darts en wedstrijd dartpijlen. Ook de dartpijl onderdelen zijn dus dik in orde.

De flights zijn gemaakt van 100 micron flights. Dit zijn zwarte Ultra Ghost flights en hebben een standaard vorm. De 100 micron dikte zorgt voor een hoge duurzaamheid. Dit zijn dunne dartpijlen. Daarnaast zijn ze voorzien van een stoere zwarte opdruk, waardoor de pijlen er ook nog eens zeer succesvol uit zien. De pijlen maken gebruik van een UV Chevron coating voor de best mogelijke grip.

De Target Raymond van Barneveld dartpijlen maken gebruik van 100 micron flights. Deze zwarte Ultra Ghost flights hebben een ‘standaard’ vorm en zijn echt goede dartpijlen. De 100 micron dikte zorgt voor een hoge duurzaamheid. De flights zijn voorzien van een stoere strak zwarte opdruk, en zien er hierdoor erg stijlvol uit. De flights maken gebruik van een UV Chevron coating voor de best mogelijke grip. Wil je trouwens flyers kopen? Kijk dan verder! Vraag je je af: “Welk gewicht dartpijlen?”? Check dan de tabel hieronder.

Gewicht:Lengte barrel:Dikte barrel:
21 gram51.00 mm6.20 mm
23 gram51.00 mm6.50 mm
25 gram51.00 mm6.70 mm
5

Dirk van Duijvenbode 90%

Aubergenius pijlen
Pluspunten
 • Officiële Dirk van Duijvenbode pijlen
 • Goedkoper dan de officiële pijlen van Van Gerwen en Barney
 • Vergelijkbaar met de beroemde Triple B dartpijlen
Minpunten
 • Vooral geschikt voor gevorderde darters

De veelbesproken darter Dirk van Duijvenbode heeft ook zijn eigen pijlen en hier hebben we de steeds populairder wordende set van hem in de top 5 best geteste dartpijlen van 2024 staan. De Nederlandse dartheld wordt ook wel aubergenius genoemd en zo heeft hij zijn pijlen dan ook genoemd. Dit zijn zeer goede dartpijlen.

Het is eigenlijk de 90% tungsten variant van de Bull’s Phantom Grip, maar dan met iets meer grip. Dirk staat bekend om zijn opkomst met prachtige hardcore muziek, maar ook om zijn aubergine uitspraken en zijn reclame die hij hiervoor maakt. Deze dartpijlen zijn gemaakt in Nieuw-Zeeland en zijn van het bekende dartmerk Bulls. De Darts grip is ringed en bestaat uit Phantom, hetzelfde waar de pijlen van Raymond van Barneveld van gemaakt zijn. De kleur van de barrel is zilver met paard. Koop deze darts bijvoorbeeld op Dartsdiscounter of Dartshop best. Hier kun je een dartbord en pijlen kopen. Ook elektronische dartpijlen kun je hier vinden.

De Dirk van Duijvenbode Aubergenius Dartpijlen zijn de nieuwste darts van de darter die bekend staat om zijn energieke opkomst. De pijlen lijken eigenlijk op de Triple B dartpijlen die er vroeger waren. Het zijn must-have dartpijlen als je op zoek bent naar dartpijlen met grip.

Gewicht:Lengte barrel:Dikte barrel:
23 grammmmm
25 grammmmm
6

Tips voor het kopen van dartpijlen

Kooptips dartpijlen

Vraag jij jezelf wel eens af: “Wat voor dartpijlen moet ik kopen?”. Om precies te weten welke dartpijlen je moet kopen, heb je hier verschillende tips. Dit hangt namelijk volledig af van welk bord je hebt, wat je niveau is en welk bedrag je te besteden hebt.

Wat zijn de meestverkochte dartpijlen?

De meest verkochte dartpijlen zijn de Winmau Blackout 90% pijlen. Dit zijn dan ook de goedkoopste 90% tungsten dartpijlen en daarmee de kwaliteit van de pijlen die ook door de professionele darters gebruikt worden. De prijs is goedkoper, doordat ze niet gekoppeld zijn aan een officiële speler en daarmee dus ook geen marge afgedragen hoeft te worden aan een darter.

Wat is het beste gewicht dartpijlen?

Stel jij jezelf wel eens de vraag: “Welk gewicht dartpijlen heb ik nodig?”. Het gewicht is puur een kwestie van smaak. Het gewicht waar het meeste mee gegooid wordt, zijn pijlen tussen de 20 en de 25 gram. Een pijl van 15 gram moet sneller gegooid worden dan een pijl van bijvoorbeeld 25 gram. Daarnaast is het belangrijk om de zwaartepunt van de pijl te weten. De ene pijl is namelijk zwaarder voorin dan achterin. Het gewicht darts is dus belangrijk om te onthouden.

Als we dan toch moeten adviseren, dan kiezen we voor 24 gram. Dit is de meest gekozen gram en dus ook aan te raden voor mensen die nog niet eerder gedart hebben. Het is vervolgens een kwestie van gooien om te bepalen of je misschien een ander gewicht nodig hebt. Gooi je pijlen snel en hard het bord in? Dan ga je voor een lichter gewicht pijlen. Een zwaarder gewicht pijlen kies je juist als je zachter gooit.

Wat is het verschil tussen Brass & Tungsten dartpijlen?

Brass pijlen zijn voornamelijk voor goedkoper en beginnende darters. Tungsten pijlen zijn van een duurder materiaal gemaakt, waardoor de barrel minder dik is en daarmee het gemakkelijker wordt om 3 pijlen te groeperen in de triple 20. Beginnende darters geven liever nog minder geld uit aan hun dartpijlen, waardoor brass pijlen prima zijn. Echter, moet je rekening houden met het feit dat je vanwege het materiaal minder constant zult kunnen gooien en vaker afzwaaiers zult produceren.

Beste dartpijlen ooit?

De beste dartpijlen ooit zijn de Winmau Blackout 90% pijlen. Deze pijlen zijn momenteel ook de meest populaire pijlen en wordt wereldwijd ook het meeste verkocht. De prijs is zelfs goedkoper dan de duurdere merken, maar wel de beste dartpijlen ooit! Zoek je elektronische dartbord pijlen? Dan kijk je best even verder. Dartpijlen voor electronisch dartbord hebben we hier immers niet getest. Ook voor een bulls darts review of Bunting darts review moet je even verder kijken.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general