Douwe Egberts Excellent Koffiebonen Review

Pluspunten
  • Meest populaire bonen in Nederland
  • Geschikt voor koffie, espresso en cappuccino
  • 100% Arabica melange bonen
Minputen
  • Aan de hoge prijs

De beste koffiebonen van 2021 zijn zonder twijfel die van Douwe Egberts. Dit Nederlandse merk is wereldwijd bekend en is dan ook een koffiemerk dat in Nederland als populairste koffiemerk wordt aangemerkt. Deze Excellent koffiebonen zijn, in onze ogen, dan ook geschikt voor uw volautomatische koffiebonenmachine en daarom ook de beste uit de test. Kwaliteit koffiebonen zijn belangrijk om een koffiemachine optimaal te kunnen gebruiken & deze Douwe Egberst Excellent zeggen eigenlijk met de naam al genoeg. We spreken over een bijkomend voordeel dat dit 100% Arabica melange bonen zijn. Dit houdt in dat het Arabica bonen zijn die het meest populair zijn over de hele wereld en een geweldige smaak bevatten. Het zijn mild gebrande bonen, waarbij de fruitige en bloemige accenten tot de verbeelding spreken.

Deze bonen zijn dan ook geschikt voor alle soorten koffie, waaronder Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato en eheft een smaakintensiteit van 5 op een schaal van 10. Het zijn medium gebrande koffiebonen, een smaak die eigenlijk het meeste gedronken wordt in Nederland en dan ook de meest populaire smaak is in ons land.

De verpakking van Bol.com bestaat uit 4 pakken van 500 gram. Met 2 kilo koffiebonen kunt u wel een tijdje vooruit. Als we kijken naar de recensies op dit product, zien we uiteenlopende reacties voorbij komen:

“Al zoveel soorten geprobeerd. Deze vind ik persoonlijk één van de toppers. Ik kom er altijd naar terug.”

“Na een aantal varianten koffiebonen te hebben geprobeerd kwam deze het beste uit de bus. Heerlijke koffie. Aanrader.”

“Ruikt zalig en smaakt zacht en vol. Tip : gebruik geen kraantjeswater (tenzij gefilterd). Ben er blij mee!”

“Superlekkere koffiebonen. Altijd uitkijken naar mn kopje”

“DE koffiebonen zijn goed maar afhankelijk van de sterkte van de koffie is het wel even uitproberen wat de ideale verhouding koffiebonen/water is. Heb dit gekocht in com binatie met een AEG koffiebonen koffiemachine. Voor 4 tassen te zetten gebruik ik voor 8 tassen water en voor 4 tassen bonen. Ook het aroma van de koffiebonen staat op de laagste stand. Het was efkes zoeken maar voor ons is dit de ideale ‘sterkte’ van koffie. Maar dit is ieders persoonlijke smaak natuurlijk”

Echter, moeten we bij deze Douwe Egberts koffie wel rekening houden met de prijs. Ondanks dat we deze koffie zien als “de beste koffiebonen van 2021”, betaal je fors meer voor 4 pakken Douwe Egberts Excellent dan voor bijvoorbeeld de Aroma Rood Koffiebonen van hetzelfde merk. Echter, is het de prijs dubbel en dwars waard als we de reacties en recensies mogen geloven. Wij zijn in ieder geval enorme fan van deze koffie en hebben hem daarom ook op plek 1 gezet in deze top 5 beste koffiebonen van 2021.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general