Beste Scheenbeschermers 2024

Op zoek naar de beste scheenbeschermers? Dan ben je hier op het juiste adres. Op deze pagina zullen we de top 5 scheenbeschermers met elkaar vergelijken en voor jou de best geteste naar boven halen. Zo zul je niet voor verrassingen komen te staan bij de aankoop van jouw nieuwe scheenbeschermers. We hebben in deze test van elk bekend merk één paar scheenbeschermers genomen, met daarbij rekening houdend dat ook de verschillende type scheenlappen zijn meegenomen in deze test.
beste scheenbeschermers 2021 - 2022
1

Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers

Nike Mercurial Lite
Pluspunten
 • Meest populaire scheenberschermers van dit moment
 • Gedragen door o.a. Cristiano Ronaldo
 • Ultralicht, waardoor je amper voelt dat je ze aan hebt tijdens het voetballen
Minputen
 • Relatief duur vergeleken met andere merken

De populairste scheenbeschermers van dit moment! We kennen Nike Mercurial natuurlijk al van de gekende voetbalschoenen, maar we wisten nog niet dat ze ook scheenbeschermers in dezelfde stijl hebben. Net als de schoenen, zijn deze ook zeer licht. We spreken hier zelfs over de Flylite, wat inhoudt dat je bijna niet meer voelt dat je scheenbeschermers draagt tijdens het voetballen. Hierdoor kun je je optimaal concentreren en toch nog de nodige schoppen incasseren wanneer de tegenstander jouw acties helemaal zat is! Daarnaast zien we de gebruikelijke uitstraling zoals we die gewend zijn van Nike Mercurial. Als we kijken naar de prijs/kwaliteit, dan kunnen we stellen dat we wel te maken hebben met een duurdere investering voor je benen dan andere merken. Echter, draag je wel de scheenbeschermers van het Nike Mercurial merk, schoenen die onder andere door Cristiano Ronaldo gedragen worden.

De Nike compressie sokken zijn voorzien van Dri-FIT, dit zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft sporten. Daarnaast, als we kijken naar de uitstraling: Prachtige uitstraling zoals we gewend zijn van de producten van Nike

2

Adidas X Scheenbeschermers League

Adidas X
Pluspunten
 • Bijzonder lichtgewicht
 • Beste scheenbeschermers van Adidas
 • Gedragen door Premier League spelers
Minpunten
 • Zonder sok

Kies voor deze beste scheenbeschermers van Adidas, de X 20 League scheenbeschermers die je gratis live online kunt kopen. De harde schilden van deze adidas X 20 League scheenbeschermers volgen de contouren van je benen voor een natuurlijke pasvorm. Aan de binnenkant zit geperforeerd EVA, voor een lager gewicht en betere ventilatie. Dankzij de compressiekousen blijft alles op z’n plek als je in de hoogste versnelling schiet

De Messi van scheenbeschermers. De Philips onder de TV’s en de HP onder de laptops. Avento, hét merk voor je voetbalmateriaal. Eigenlijk alles is goed aan deze scheenbeschermer. Van top tot teen is hij netjes afgewerkt, om nog maar niet te spreken over het feit dat er een sok aan bevestigd is! De sok van deze scheenbeschermer word om de kuit heen getrokken. In deze sok word de scheenbeschermer geplaatst waardoor er een zwevend effect word gecreëerd. Dit maakt dat we dan ook een 18 op 20 geven voor dit product. De uitstraling van het product is dan ook zoals we mogen verwachten van dit topmerk. Niet te stijlvol, niet teveel toeters en bellen, gewoon zoals het hoort. We zien ook de klitteband aan de bovenkant van de beschermers dat totaal niet opvalt, zeer mooi gedaan. Het materiaal is ook top. Het schild is voorzien van geperforeerde gaatjes, deze zorgen voor een betere luchtcirculatie bij de schenen. Maar het meest zijn we nog te spreken van de prijs/kwaliteit. Geen enkele scheenbeschermer uit deze lijst kan tippen aan zo’n goede kwaliteit en aan zo’n scherpe prijs. Eigenlijk kunnen we er kort over zijn: eigenlijk hebben we hier de beste scheenberschermers!

3

Nike Charge Scheenbeschermers

Nike Charge
Pluspunten
 • Harde buitenlaag
 • Zachte foamen
Minpunten
 • Niet geschikt voor smalle scheenbenen

Nike is natuurlijk één van de bekendste voetbalmerken. De Nike Charge is al jarenlang één van de beste scheenbeschermers op de Nederlandse velden. Het anatomisch correcte design heeft een opvallend harde buitenkant en een achterkant voor foam dat voor extra comfort gaat zorgen.

Door de vaste lussen blijven de scheenbeschermers goed zitten tijdens het voetballen. De harde buitenlaag geeft je onopvallende bescherming tegen schoppen en stoten. De comfortabele achterkant van foam vormt naar je schenen voor een optimaal comfort.

Scheenbeschermers met harde buitenlaag voor maximale bescherming. De zachte foamen laag aan de achterkant creëert extra demping.

4

Puma PRO Flex Scheenbeschermers

Puma PRO
Pluspunten
 • Optimale protectie tegen blessures
 • Relatief goedkoop met dezelfde kwaliteit als andere merken
 • Binnenkant van deze beschermer is bedekt met een zachte bekleding voor optimaal comfort tijdens het voetballen.
Minpunten
 • Uitstraling en design minder dan bij Nike & Adidas

Als sportmerken voetballers waren, dan was Puma Neymar: Altijd op topniveau, maar qua populariteit altijd in de schaduw blijvend van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Puma heeft de laatste jaren veel geld en tijd geïnvesteerd in hun beste scheenbeschermers, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo zien we dat ze bij deze Puma ONE de nadruk gelegd hebben op onder andere het comfort, waardoor ze hier ook een 15 op 20 krijgen. De binnenkant is bedekt met een zachte bekleding, zonder dat dit extra gaat zweten en vervelende geuren afgeeft na of tijdens de inspanningen. Qua uitstraling, komen ze zelfs in de buurt van de lappen die gemaakt worden door Nike en Adidas. De bekende Puma op de voorkant is door iedereen gekend natuurlijk, zo ook de oranje kleur die de scheenbeschermer iets meer stijl geven. Qua materiaal hebben ze een hard design aan de buitenkant voor optimale protectie, omdat ze daar natuurlijk in eerste instantie voor gemaakt zijn. Daarbij moet gezegd worden dat er een aantal topspelers zijn die kiezen voor deze scheenbeschermers, een échte aanrader dus!

5

Avento Scheenbeschermers Pro-Style

Avento scheenbeschermers
Pluspunten
 • Officieel bord van alle TV-toernooien
 • Prachtig design bord die naadloos lijkt
 • Betrouwbaar lock-systeem om op te hangen
Minpunten
 • Relatief prijzig bord

Ondanks dat de Avento Ultimate scheenbeschermers door veel mensen worden gezien als dé goedkopere alternatief voor de gebroeders Nike en Adidas, hoeven we nog niet achterover te vallen van de kwaliteit van deze scheenlappen. Uit onze test krijgt hij dan ook nog maar net een voldoende. De grootste reden is de uitstraling, maar ook vooral het comfort van de scheenbeschermers. Met de nieuwste technologieën hoef je ze tegenwoordig niet eens meer te voelen op je scheenbeen, terwijl je deze Avento scheenlappen toch wel degelijk voelt van alle kanten. Het is dan ook niet prettig om 90 minuten lang rond te lopen wetende dat je zo snel mogelijk je beschermers van je schenen wilt halen na de wedstrijd. Tijdens het voetballen is concentratie belangrijk en dat gaat niet met materiaal waaraan je je gaat irriteren.

De prijs/kwaliteit is dan wel weer iets waar we positief over mogen zijn. Zo zijn de producten van Nike en Adidas doorgaans een stuk duurder dan die van UHL, waardoor je veel goedkoper uit bent. Echter, goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens, en aan het cijfer te zien is dat hierbij wel van toepassing. Ons advies is dus om niet voor de UHLsport scheenbeschermers te kiezen.

5

Maattabel scheenbeschermers

Maattabel

Als je nog benieuwd bent naar welke maat je nodig hebt, dan hebben we voor jou hieronder de beste maattabel gemaakt die er is. Bekijk je leeftijd even en ook de maat die je denkt te hebben. Dit is gebasseerd op de lengte die je hebt. Ben je lang, dan heb je automtisch een grotere maat aan scheenbeschermers nodig.

MaatLengte in CMLeeftijd
XS-1000 – 3 jaar
S100 – 1203 – 5 jaar
M120 – 1406 – 9 jaar
L140 – 16010 – 13 jaar
XL160 – 17514 – 17 jaar
Welke type scheenbeschermers bestaan er?

Scheenbeschermer met sok: Naast dat de scheenbeen wordt beschermd, zorgt de sok voor extra versteviging van de achillespees en/of enkel. Hierdoor loop je minder kans op ernstige blessures aan je enkels of achillespees.
Scheenbeschermer met losse sleeve: Hierbij gaat het om een soort scheenbeschermer die bestaat uit twee delen. De sleeve – gezien als een soort sok – wordt aangetrokken als een sok en een schaal die hier eenvoudig op gefixeerd kan worden voor optimale bescherming.
Traditionele klittenband scheenbeschermer: Old-school scheenbeschermer die driekwart van het scheenbeen beschermd. Door middel van klittenband wordt deze aan de achterkant van het onderbeen vastgemaakt en blijft goed zitten. Eventueel kan er tape gebruikt worden voor extra versteviging.
Clip-on scheenbescherming: Onder andere de Predator Clip-on scheenbeschermer heeft geen bandjes, maar een soort clip die buibaar is. Aan de zijkant en de achterkant van de beschermer kan je deze omsluiten. Dit voorkomt het verschuiven van de scheenbeschermer en bovendien ook een deel van de zijkant en achterkant van het onderbeen dat beschermd wordt.
Korte scheenbeschermer zonder bandje: Profvoetballers maken tegenwoordig veel gebruik van scheenbeschermers zonder bandje. Deze worden zowel aan de bovenkant als aan de onderkant met rekbaar sporttape vastgemaakt aan het onderbeen. Hierdoor wordt niet meer dan de helft van het scheenbeen beschermd, maar wordt wel vaak gebruikt door de profvoetballers.

Wat zijn de beste scheenbeschermers?

De populairste scheenbeschermers van dit moment! We kennen Nike Mercurial natuurlijk al van de gekende voetbalschoenen, maar we wisten nog niet dat ze ook scheenbeschermers in dezelfde stijl hebben. Net als de schoenen, zijn deze ook zeer licht. We spreken hier zelfs over de Flylite, wat inhoudt dat je bijna niet meer voelt dat je scheenbeschermers draagt tijdens het voetballen.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general