Beste Koptelefoon onder 100 euro 2024

Op zoek naar een betaalbare koptelefoon onder de 100 euro? Bekijk dan deze lijst met alternatieven voor de AirPods of dure koptelefoons van Bose. Wij hebben een lijst samengesteld van de beste koptelefoons onder 100 euro van 2024 met zeer grote merken als Sony en JBL!
beste koptelefoon onder 100 euro 2021 / 2022
1

JBL Tune 500BT Koptelefoon

JBL Tune 500BT
Plusputen
 • Meest populaire Goedkope koptelefoon 2024
 • Draadloze koptelefoon
 • Zeer goed geluid voor deze prijsklasse
 • Binnen 5 minuten opgeladen voor 1 uur luistertijd
Minputen
 • De koptelefoon heeft geen aux ingang, waardoor je niet verder luistert wanneer de batterij leeg is.
 • Geen Noice Cancelling

De beste koptelefoon onder de 100 euro is zonder enige twijfel wel de JBL 500BT, oftewel de draadlozer on-ear koptelefoon die onder de 100 euro te kopen is. Het is de beste koptelefoon onder de 100 euro van 2024 en van een wel heel erg bekend merk: de JBL. Ze maken al jarenlang zeer kwalitatieve audio apparaten in verschillende prijsklasses. Met de JBL Tune 500BT heb je een koptelefoon die lang mee gaat, maar ook heel snel kan opladen. Met de bijgeleverde lader kan je tot wel 1 uur luisteren als hij slechts 5 minuten in de oplader gezeten heeft.

Je kunt tot wel 16 uur heerlijke muziek luisteren of films bekijken met deze geweldige goedkope koptelefoon onder de 100 euro. De JBL 500BT is gemakkelijk te gebruiken en voorzien van JBL drivers van 32 mm en JBL Pure Bass-geluid, deze hoofdtelefoon biedt iedere keer weer eenvoudig toegang tot geweldig geluid. Als dit nog niet genoeg was, kan je ook nog Google Now of Siri aansluiten op je koptelefoon en gebruiken via je mobiele telefoon. Als er iemand belt terwijl je een video op een ander apparaat aan het bekijken bent, schakelt de JBL TUNE 500BT naadloos over naar je mobiel.

Onder de 100 euro kan je natuurlijk niet verwachten dat je het beste van het beste hebt, maar deze JBL is ideaal geschikt voor mensen die van goede kwaliteit houden, maar hier niet te veel voor willen betalen. Onder de goedkopere koptelefoons heb je hier wel te maken met één van de beste van zijn klasse en daarmee dus ook in onze top 5 van beste koptelefoons onder 100 euro van 2024. De JBL TUNE 500BT hoofdtelefoon is hét instapmodel koptelefoon die je helpt muziek toe te voegen aan ieder aspect van je drukke leven en is beschikbaar in vier frisse, hippe kleuren en op te vouwen voor gemakkelijke draagbaarheid. Deze koptelefoon is een ideale on air koptelefoon!

Met de JBL Tune500BT heb je alle bewegingsruimte terwijl je naar je favoriete muziek luistert, het is namelijk dat deze koptelefoon niet gebruikt maakt van een snoer, maar draadloos is. Raakt de batterij leeg? Binnen 2 uur laad je hem volledig op. Via de ingebouwde microfoon bel je handsfree. Wanneer je klaar bent met luisteren, vouw je de koptelefoon compact op. Zo neem je hem overal gemakkelijk mee naartoe en neemt hij maar weinig ruimte in beslag.

2

Sony WH-CH700N Koptelefoon

Sony WH-CH700N
Pluspunten
 • Binnen 10 minuten opgeladen voor 1 uur luisterplezier!
 • Maak connectie door telefoon kort tegen koptelefoon aan te houden
 • Geluid personaliseren met een app!
Minpunten
 • Noise cancelling niet van topkwaliteit, waardoor omgevingsgeluid beperkt wordt gedempt.

De Sony WH-CH700N is een zeer gebruiksvriendelijke koptelefoon die iedereen zou moeten hebben! Goedkoop in de aanschaf en hij gaat jarenlang mee! Deze Sony koptelefoon is goedkoper dan 100 euro en daardoor ook voor veel mensen te betalen. Als je niet veel geld wilt uitgeven aan je koptelefoon, maar wel een goede headphone wilt hebben, dan is dit de ideale keuze voor jou! Deze koptelefoon van Sony onder de 100 euro is een gadget dat een enorm snelle laadfunctie heeft. Binnen 10 minuten laden kun je vervolgens weer 1 uur gebruik maken van je koptelefoon. Even geen tijd om op te laden, dan hoef je slechts een paar minuten te wachten en kun je weer lekker gebruik maken van je bluetooth koptelefoon.

Met deze Sony WH-CH700N koptelefoon luister je draadloos naar muziek. Je kunt je telefoon, laptop of een ander apparaat dan ook verbinden via bluetooth en de koptelefoon draadloos geluid laten maken. Op die manier heb je geen last van kabels langs je lichaam en heb je volledige bewegingsvrijheid. Het voordeel van deze goedkope koptelefoon, is dat hij met een volle accu maar liefst tot 35 uur muziek kan afspelen. Dankzij de snellaadfunctie geniet je na 10 minuten opladen weer 1 uur van jouw favoriete nummers. De actieve noise cancelling dempt omgevingsgeluiden licht.

De Sony WH-CH700N is een koptelefoon die van nature – dus vanuit de fabrieksinstellingen – vooral de nadruk legt op de basgeluiden. Bij enge en spannende films is het dus net of je aanwezig bent bij de scène en beleef je de film alsof het echt is! Het frequentiegebied dat ervoor zorgt dat de instrumenten en vocalen hoorbaar zijn, is in balans. Dit betekent dat de middelhoge tonen niet meer of minder nadrukkelijk te horen zijn. Het mooie is dat je gewoon de geluiden zelf kan aanpassen op je mobiele telefoon. Met het gebruik van de gebruiksvriendelijke Sony app kun je de ingebouwde equalizer bedienen. Hiermee pas je zelf de lage, middelhoge en hoge tonen aan, zodat de koptelefoon het geluid levert waar je naar op zoek bent.

3

Beats EP Koptelefoon

Beats EP
Pluspunten
 • Koptelefoon van het bekende Beats merk
 • Platte kabel raakt minder snel in de knoop
 • 250+ reviews op Coolblue
Minpunten
 • Geen bluetooth koptelefoon
 • Vooral geschikt voor Apple devices

Iedereen kent die bekende (rode) koptelefoons wel van Dr Dre. De Beats koptelefoons zijn onderdeel van Apple en dit is eigenlijk een goedkopere versie voor de mensen die iets minder geld willen uitgeven aan hun koptelefoon. Het is een bedrade koptelefoon van dit bekende merk en daarmee geeft hij het geluid dat je mag verwachten van een Beats koptelefoon. Deze Beats EP koptelefoon valt onder de beste koptelefoons onder 100 euro en daarom hebben we deze dan ook in de lijst gezet.

Het voordeel van deze beste koptelefoon, is dat hij een lichtgewicht is waardoor je hem overal gemakkelijk mee naar toe kan nemen. Het platte snoer aan de beste koptelefoon onder 100 euro zorgt er voor dat hij niet gemakkelijk in de knoop komt. Hierdoor is het niet erg om een koptelefoon te hebben waarbij je een draad hebt. Je hoeft hem dan ook nooit op te laden en niet bang te zijn dat hij niet meer werkt omdat de accu leeg is. Zo’n snoer heeft dus voordelen en nadelen. Als je je telefoon altijd bij je hebt, kun je gemakkelijk gewoon een bedrade koptelefoon kiezen. Daarnaast biedt het snoer een voordeel dat er een knop op zit waarmee je het geluid harder of zachter kunt zetten. Daarnaast kun je er bij Apple ook Siri mee activeren. Hierdoor laat je jouw telefoon in je zak of tas wanneer je naar het volgende nummer schakelt. Via de interne microfoon bel je handsfree. Ben je uitgeluisterd? Dan berg je de koptelefoon op in het meegeleverde opbergetui.

Net als bij de Sony koptelefoon, heeft deze beste koptelefoon onder 100 euro een nadruk die ligt op de donkere lage tonen. Door een piek rond de 125 hertz domineert het basgeluid de klank van deze koptelefoon licht.

De middelhoge tonen zijn in balans. Hierdoor hoor je de instrumenten en vocalen zoals de artiest het bedoeld heeft. Let op: deze koptelefoon beschikt niet over een equalizer waarmee je het geluid handmatig aanpast. Je bent dus aangewezen op de fabrieksinstellingen.

4

JBL Tune 750BTNC Koptelefoon

JBL Tune 750BTNC
Pluspunten
 • Diepe en krachtige bass van JBL Pure Bass
 • Actieve noise cancelling
 • Met multipoint pairing verbind je de koptelefoon aan 2 afspeelapparaten tegelijk
Minputen
 • Basisklasse noice cancelling

De JBL Tune 750BTNC is eigenlijk de vernieuwde versie van de 500 serie uit deze lijst. Echter, is de een stukje duurder en maakt hij gebruik van de krachtige bass van JBL Pure Bass. Ben je op zoek naar de beste koptelefoon onder 100 euro die een lage en goede bass heeft, dan is deze JBL Tune 750BTNC echt iets voor jou natuurlijk! Qua uitstraling ziet hij er hetzelfde uit als alle andere JBL koptelefoons, maar deze is dan net een nieuwere versie en heeft dan ook net wat betere geluidskwaliteiten.

Daarnaast beschikt deze koptelefoon over een actieve noise cancelling, iets dat de 500 versie niet heeft. Het is dan ook een draadloze koptelefoon met noice cancelling, waarmee de omgevingsgeluiden licht worden gedempt. Als je bijvoorbeeld je koptelefoon veel op het werk gebruikt maar ook thuis, dan wil je graag dat hij aan 2 verschillende apparaten gekoppeld kan worden. Dat kan met de multipoint pairing verbindingsmodus van deze JBL Tune 750BTNC koptelefoon. Dit is ook de reden dat hij behoort tot de beste koptelefoon onder 100 euro van JBL! Wanneer je muziek luistert op je laptop en je wordt gebeld op je telefoon, wisselt de koptelefoon automatisch van verbinding. Met de noise cancelling is ingeschakeld, gaat de batterij 15 uur mee. Is de accu leeg? Dan luister je verder via de meegeleverde audiokabel.

Net als bij de Sony koptelefoon, heeft deze beste koptelefoon onder 100 euro een nadruk die ligt op de donkere lage tonen. Door een piek rond de 125 hertz domineert het basgeluid de klank van deze koptelefoon licht.

De middelhoge tonen zijn in balans. Hierdoor hoor je de instrumenten en vocalen zoals de artiest het bedoeld heeft. Let op: deze koptelefoon beschikt niet over een equalizer waarmee je het geluid handmatig aanpast. Je bent dus aangewezen op de fabrieksinstellingen.

5

5 Tips voor kopen koptelefoon

5 tips voor je ideale koptelefoon
Welke koptelefoon onder 100 euro is de beste?

De beste koptelefoon onder de 100 euro is zonder enige twijfel wel de JBL 500BT, oftewel de draadlozer on-ear koptelefoon die onder de 100 euro te kopen is. Het is de beste koptelefoon onder de 100 euro van 2024 en van een wel heel erg bekend merk: de JBL. Ze maken al jarenlang zeer kwalitatieve audio apparaten in verschillende prijsklasses. Met de JBL Tune 500BT heb je een koptelefoon die lang mee gaat, maar ook heel snel kan opladen. Met de bijgeleverde lader kan je tot wel 1 uur luisteren als hij slechts 5 minuten in de oplader gezeten heeft.

Wat is Noice Cancelling / Ruisonderdrukking?

Wat vroeger een zeer kostbare functionaliteit was voor koptelefoons, zie je nu steeds meer terug ook in de beste koptelefoons onder 100 euro. Als we Noise Cancelling omschrijven, is het eigenlijk het uitschakelen van omgevingsgeluiden door de koptelefoon wanneer deze staat ingeschakeld. Het is min of meer de tegenovergestelde lage frequenties die effectief worden geplet, omringend gebabbel en typische omgevingsgeluiden worden redelijk onderdrukt en hoogfrequent gesis is nauwelijks hoorbaar.

Sommige koptelefoons geven aan dat ze noise cancelling hebben, maar dit kan soms nog wel eens mis gaan. Ten eerste, het is gewoon niet erg effectief, het dempt laagfrequent gerommel niet zoals het zou moeten, of de algehele vermindering van omgevingsgeluid is niet diep genoeg om er een aantrekkelijke functie van te maken. Ten tweede, het nouce canceling-circuit zorgt voor een zwak gesis dat niet perse onaangenaam is, maar zeker hoorbaar (vergelijkbaar met witte ruis of bandruis). Dit is vaak om het feit te maskeren dat het ANC-circuit sommige hogerfrequente geluiden niet kan dempen, dus wordt geprobeerd het met een sissend geluid te bedekken. En tot slot kan noice cancelling van lagere kwaliteit, in het bijzonder in combinatie met draadloze hoofdtelefoons, het ongelukkige neveneffect hebben dat de geluidssignatuur van de hoofdtelefoon verandert wanneer deze wordt ingeschakeld.

Hoeveel mag een koptelefoon kosten?

Kwaliteit en prestaties kunnen zeker geld kosten, maar dat is niet altijd het geval en het zijn niet de enige factoren die de prijs van een koptelefoon bepalen. Tegenwoordig kun je al gemakkelijk koptelefoons krijgen van minder dan 100 euro, zoals we in deze lijst hebben gedemonstreerd. Ook deze koptelefoons hebben noise cancelling en zijn draadloos en kunnen perfect aansluiten of jouw luisterbehoeftes.

De prijs werd vroeger voornamelijk bepaald door functionaliteiten als noise cancelling en bluetooth. Dat betekent niet dat je geen betaalbare echte draadloze in-ears kunt vinden, maar de opties van hogere kwaliteit hebben de neiging om rond de 150 euro te schoppen, terwijl de meeste uitstekende ruisonderdrukkende hoofdtelefoons rond de 300 euro beginnen. Iconische merken denken dat Apple, Beats en Bose, om er maar een paar te noemen, vragen soms ook hogere prijzen dan merken als JBL of Sony.
Kortom, u kunt slechts 50 euro betalen voor goede oortelefoons of hoofdtelefoons, en veel meer dan $ 1.000 voor supermodellen. Over het algemeen is het bereik waarin we de meeste kwaliteitsopties zien vallen van 50 tot 300 euro. met veel sterke in-oren, over-oren en op-oren beschikbaar in het bereik vanaf 150 euro.

Koptelefoon on-ear, over-ear of oordopjes: wat is beter?

Dat hangt af van waarvoor u ze gebruikt en hoeveel u bereid bent te betalen. Bij de high-end kunnen over-ear- en in-ear-koptelefoons beide fantastisch presteren. Voor degenen onder ons die niet bereid zijn honderden euro’s uit te geven aan hoofdtelefoons, bieden over-ear-hoofdtelefoons doorgaans een betere bass weergave en een groter geluidsbeeld, maar in-ear-hoofdtelefoons zijn aanzienlijk draagbaarder en handiger, vooral draadloze oordopjes.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general