Beste Gaming router 2021

Op zoek naar de beste gaming router die er op de markt is? Dan ben je hier op het juiste adres! Wij hebben de verschillende gaming routers getest en daarmee tot een conclusie gekomen van de beste gaming router van 2020 op dit moment. We hebben voor jou een top 5 samengesteld van de beste gaming routers en tonen je hier de voor- en nadelen van de verschillende merken van dit moment.
Asus RT-AC88u gaming router

Ondanks dat je zou denken dat providers als KPN en Ziggo bepalen hoe snel jouw internet is, is dit in werkelijkheid eigenlijk niet zo. De snelheid van jouw gameprestaties wordt bepaald door de kwaliteit van je router. Het is namelijk zo dat internet pakketten lopen via je router, naar de computer of naar je PS4. Een router moet bij zware games veel nadenken en dit zorgt er vervolgens voor dat je last kunt hebben van een lagg. Dit wil je niet, waardoor je moet zorgen dat je router ook de internetsnelheden aan kan die jou worden beloofd door je internetprovider.

1

Asus RT-AC88u gaming router

Asus RT-AC88u gaming router

Je weet zeker dat je al je games kunt spelen als je kiest voor de Asus RT-AC88u. Je kunt hiermee onder andere in 4K streamen, maar ook heerlijk online gamen. Het is dus echt een gaming router die in 2021 op dit moment het meest populair is. Overal in huis kun je met deze router geheel probleemloos internetten of gamen zonder dat je haperingen ervaart. Naast dat dit een gaming router is, kan je hiermee ook goed internet hebben voor je game-pc, 4K-tv, laptop, tablet, smartphone of alle andere mogelijke wifi-apparaten.

Met een wifi-snelheid van maar liefst 2167 MB per seconde (MBps) is de router sneller dan de vergelijkbare routers in deze markt. Daarmee maakt het dit ook een perfecte game router PS4 of voor elk ander device.

Daarnaast heeft deze Asus RT-AC88u maar liefst 8 netwerkpoorten. Dit houdt in dat je er gemiddeld 3 meer hebt dan bij elke ander device hier op de markt. Je maakt met deze beste gaming router ook gebruik van AiMesh. Dit biedt je de mogelijkheid om een mutliroom wifi netwerk op te zetten als je meerdere Asus routers aan elkaar gaat koppelen.

De Asus router is gemakkelijk en snel te installeren en te koppelen aan jouw eigenlijk internetkabels. Je maakt gebruik van Simultaneous dual-band en het heeft de wifi-standaarden Wireless AX, Wireless G en Wireless N. Hou er wel rekening mee dat je apparaten een 5 GHz ondersteunen, anders kunnen de hoge snelheden die deze gaming router kan aanbieden, niet bereikt.

2

TP-link Archer AX50 gaming router

Net als de Asus RT-AC88u, heeft deze TP-link gaming router ook een hoge snelheid van maar liefst 2402 MBps. Overal in huis kun je met dit apparaat genieten van perfecte internetsnelheden en dit is vooral voor je gaming router een perfecte oplossing! Ben je op zoek naar een PS4 gaming router, dan moet je zeker voor deze kiezen. Ook voor een PC gaming router, waar je bijvoorbeeld spellen als World of Warcraft wilt spelen, moet je zeker een router hebben met topsnelheden. Deze TP-link Archer is er eentje die in dat rijtje thuis hoort.

TP-Link heeft tegenwoordig iets nieuws, waarbij je namelijk gemakkelijk je router kunt instellen via je smartphone of je tablet. Daarnaast heeft de gaming router een virusscanner, die je helpt te beschermen tegen ongewenste indringers. Denk daarnaast aan het feit da tje een WIFI 6 hebt en dat je dus ook kunt genieten van snellere verbindingen en een hogere kwaliteit en capaciteit.

Als we spreken over een goede processor, dan ben je bij de TP-link Acher op het juiste adres. Het is namelijk een dual core-processor die er voor zorgt dat je enkele zware taken op hetzelfde moment zou kunnen uitvoeren. Mocht je bijvoorbeeld live je beeld streamen en ook direct willen gamen, dan heb je natuurlijk voor 2 apparaten een snelle internet verbinding nodig!

3

Netgear Nighthawk X4S R7800 gaming router

Netgear Nighthawk X4S R7800 gaming router

Netgear, een bekend merk als het gaat om verbindingsapparatuur en gaming routers, heeft deze Nighthawk op de markt gebracht. Het is een gaming router voor je PS4 of PC die zeker in dit rijtje thuis hoort hoor. Het heeft namelijk een Quad-stream technologie die 4 data streams ondersteunt per wifi band. Hierdoor kun je mediastreams naast elkaar laten draaien zonder dat deze beginnen te haperen. Daarnaast heeft ook deze gaming route reen Multi-user MIMO wifi antenne. Net als bij de TP-link Acher, zorgt deze er voor dat elk apparaat dat verbinding heeft tot deze gaming router, dezelfde maximale snelheid toebedeeld krijgt. Zo zul je nooit minder snel internet hebben als al je vrienden samen op 1 plek aan het gamen zijn.

Daarnaast is de processor natuurlijk van belang bij deze Netgear gaming router. De Nighthawk maakt gebruik van een dual core-processor, oftewel een router die meerdere zware taken tegelijkertijd aan zou kunnen.

4

ASrock G10 AC2600 gaming router

ASrock G10 AC2600 gaming router

Misschien een product dat minder op de markt verkocht wordt, maar zeker wel in de top 5 van best geteste gaming routers hoort: de ASrock G10 AC2600. Het is een router die een speciale vormgeving heeft, maar het mooiste en meest onderscheidene aan deze router ten opzichte van die van zijn concurrenten: het heeft interne antennes ten opzichte van externe antennes. Het biedt een 2,53GB per seconde, sneller dan die van zijn concurrenten. Daarnaast voldoet het aan de IEEE 802.11 a/b/g/n/ ac eisen en is ideaal voor huizen waar grote hoeveelheden netwerkverkeer nodig zijn. Het mooie aan deze gaming router, is dat je je apparaten op afstand kan besturen door dit systeem. Daarmee kan je ook toegang krijgen tot opslagapparaten die zijn aangesloten op deze router.
Kijkend naar de hoogste snelheden die er op dit moment op de markt beschikbaar zijn, dan spreken we over de ASrock. Met maar liefst 2530 MB per seconde is het de snelste in zijn soort en daarmee kan je dus alle apparatuur die je hebt om te gamen voorzien van snel en goed internet zonder haperingen. Ook heeft hij 8 hoogwaardige antennes, net als de Asus RT-AC88u. De Dynamic Gaming Boost QoS-bandbreedteprioriteit is per toepassing ingesteld. Daarnaast maak je gebruik van een 1,4 GHx krachtige dual-core processor. Ook heb je geen gekloot met een Zero Configuration NAS en heeft het een zelfherstellende automatische herstart, waardoor je zelf eigenlijk maar weinig hoeft te doen.

5

TP-Link Archer C5400X

Als laatste hebben we voor jou nog de TP-Link Archer in het rijtje staan, de C5400X namelijk. Het is een redelijk uitsprekende gaming router die ik het rood is gemaakt met 8 enorme antennes aan de zijkanten. Het heeft een 1,8 GHz dual core processor die de router kan voorzien van de zware taken die belangrijk zijn om de hoogste prestaties te halen met je gaming router voor je PS4 of je PC. Daarnaast heeft het een Smart Connectie-functie, die ervoor zorgt dat al je apparaten de snelste frequentie krijgen die belangrijk is voor het gamen in het weekend of doordeweeks.

Tegenover zijn concurrenten, heeft deze gaming router ook 3 aparte wifi banden. Hierdoor heb je eigenlijk altijd een stabiel wifi netwerk voor al je apparaten.

We moeten wel zeggen dat deze TP-Link Archer C5400X een router is die wat duurder is dan zijn andere concurrenten in deze markt. Heb je wat meer te besteden, dan zouden we snel voor deze kiezen.

6

Gaming router PS4

Gaming router voor PS4

Een echte gaming router voor je PS4, zo wordt deze router ook wel gezien. Het is voor spellen als Call of Duty of racespellen waarbij je een simulator gebruikt, van groots belang dat je snelle internetsnelheden hebt. Zelfs als je de host bent van één van je spellen waar al je vrienden aan meespelen, is het natuurlijk belangrijk dat jij degene bent zonder lag. Bij de PlayStation gaming router van Netgear heb je totaal geen last van Lagg, ook al zit je beneden of boven of zit je op een WiFi verbinding of welk andere type verbinding dan ook!

Gaming router game PC

Of je nu een gaming router gaat kopen voor je PlayStation 4 of voor je PC, maakt in essentie niet zoveel verschil. Het gaat nog steeds om twee belangrijke onderdelen, namelijk de processor en de antennes. De processor zorgt er voor dat je goede snelheden hebt en de antennes moeten er voor zorgen dat het hele huis internet heeft en dat de muren geen spelbreker gaan zijn tijdens het nachtje doorgamen van jou en je maten.

Wat is een goede gaming router?

Hieronder zie je de eisen waar een goede gaming router aan moet voldoen. Uiteindelijk is het primaire doel natuurlijk om te zorgen dat je je spellen zo goed mogelijk en zorgeloos kunt gaan spelen. Een gaming router is dan ook net als iedere router, maar omdat games soms veel MB’s vreten is het belangrijk dat je een router hebt die dit ook aan kan en de toevoer van MB’s zou kunnen gaan leveren. Hiervoor heb je nodig:

  • Krachtige antennes: Ondanks dat je een goede processor kan hebben, is het ook belangrijk dat de antennes ver genoeg reiken. Muren en andere obstakels kunnen ervoor zorgen dat je verbinding slechter gaat worden. Een krachtige router met veel zendkracht gaat hier gelukkig geen last van hebben
  • Snelle processor: Zoals net aangegeven, is het belangrijk dat je router de benodigde prestaties van je console aan kan. Hij moet hard werken om jouw spellen aan te kunnen en hiervoor is een snelle processor nodig.
BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general