Beste Slimme Verlichting 2024

Op zoek naar de beste slimme verlichting van dit moment? Er zijn talloze keuzes, talloze verschillende prijzen en ook talloze verschillen in kwaliteit! Geen zorgen, wij hebben de beste slimme lampen voor jou op een rijtje gezet!
beste smart verlichting 2021 - 2022
1

Philips Hue Slimme verlichting

Philips Hue
Pluspunten
 • Beste Slimme verlichting van 2024
 • Ruim assortiment met strips, lampen en kits
 • Zeer gebruiksvriendelijke app
Minpunten
 • Duurste merk in de markt
 • Veel goedkopere merken naderen op sommige vlakken deze Philips Hue lampen

Ongetwijfeld de meest bekende slimme verlichting die er is en ook de grondleggers van dit fenomeen: Philips Hue. De lampen van Philips zijn wereldwijd bekend en hebben niet alleen het grootste marktaandeel, maar zijn op dit moment ook de onbetwiste nummer één als het gaat om slimme verlichting. Echter, zijn de lampen van Philips ook erg duur ten opzichte van haar concurrenten. Zo zijn er steeds meer merken die de Philips Hue lampen dusdanig kunnen namaken voor veel minder geld, dat er ook veel mensen zijn die twijfelen om te kiezen voor Philips Hue. Echter, blijft er altijd een stukje kwaliteit dat bij Philips zit is lichten dempen of features, dat een ander merk nooit zal kunnen halen. Vergelijk het met de Apple computers of de iPhone: er zijn veel varianten die bijna tippen aan de kwaliteiten van Apple, maar toch blijft het merk features hebben die allen dit merk je kan bieden.

De app van Philips Hue is de meest gebruiksvriendelijke die er op de markt te vinden is. Met het draadloze systeem kun je niet alleen je LED-lampen van Philips Hue uitschakelen, maar ook de gewenste kleur en helderheid kiezen, alsook in een bepaalde sfeer plaatsen en bepalen via welke triggers (bewegingen, tijdstip, etc.) de lampen aan of uit moeten gaan.

Kies met het Philips Hue-systeem voor de beste slimme verlichting van 2024. Je kunt ervoor kiezen om je lampen je wakker te laten maken in de ochtend door gebruik te maken van timers. Daarnaast zijn er feestmodussen, waarbij je je lampen kan laten flitsen.

Daarnaast heeft Philips Hue het voordeel dat ze een uitgebreid assortiment hebben. Met lampen alleen ben je er namelijk niet, want je kunt ook strips, hubs, kits en nog veel meer kopen. Zelfs strips die je achter je TV hangt en reageert op de kleur die op de TV te zien is. Dit alles zorgt ervoor dat je geld dat je uitgeeft aan een Philips Hue ervaring nooit een miskoop zal zijn. Hou er wel rekening mee dat de kosten hoog kunnen uitvallen als je een complete Hue ervaring wilt in je huis.

2

Innr Slimme verlichting

Innr
Pluspunten
 • Goedkoper dan de Philips Hue lampen
 • Naderen kwaliteit Philips Hue
 • Te gebruiken in combinatie met Philips Hue
Minpunten
 • Duurder dan lampen van IKEA of Action
 • Een Bridge is nodig om de lampen te bedienen met je smartphone

Naast het Nederlandse merk Philips, is ook Innr een merk van Nederlandse bodem en heeft momenteel al zijn strepen verdiend in de internationale markt van slimme verlichting. Tot de beste slimme verlichting van 2024 hoort dan ook ongetwijfeld de lampen van Innr. Ondanks dat ze geen groot assortiment hebben, is het voor de beginners in de slimme wereld een uitstekend alternatief voor de Philips Hue slimme verlichting. Het grote voordeel ten opzichte van de Philips lampen, is dat ze een stuk goedkoper zijn en ook gebruik maken van dezelfde draadloze communicatie. Zowel Philips Hue als Innr verlichting communiceren via ZigBee. Dit betekent dat, als je gebruik maakt van een Innr Bridge of Philips Hue Bridge, dan kun je de lampen van beide merken op één netwerk aansluiten en dus tegelijkertijd gebruiken. Zo kun je dus ook lampen van verschillende merken in 1 huiskamer gebruiken. Voor lampen in de hal, zolder of trap kun je dan kiezen voor de goedkopere lampen van Innr en voor de lampen in de woonkamer kan je voor net dat beetje extra van Philips Hue kiezen.

Met de Innr Brudge kun je je lampen via je smartphone gebruiken. Je hebt ze nodig omdat je dus gebruik maakt van het ZigBee netwerk. Via de app kun je heel erg eenvoudig verschillende scenes instellen. Als je bijvoorbeeld verschillende kleurtinten en lampen samen wilt koppelen, dan kun je dit doen via de voorinstellingen van de app. Als je een gezellig avondje met je partner op de bank hebt, dan wil je de lampen wellicht in een romantische sfeer laten schijnen. Als je vrienden op bezoek komen, wil je een wat andere stijl creëren en dat kan allemaal met deze slimme verlichting van Innr. Je kan ze heel gemakkelijk met de Philips Hue vergelijken. Die geven iets beter licht, maar zijn ook iets duurder. Over de duurzaamheid valt weinig te zeggen, beide zijn van goede kwaliteit. Naast alle kleuren van de regenboog kan je deze lampen ook gewoon wit maken.

3

IKEA Tradfri Slimme verlichting

IKEA Tradfri
Pluspunten
 • Goedkoopste optie voor slimme verlichting
 • Vooral goede prijs/kwaliteit in “standaard verlichting”
 • Energiezuinige lampen
Minpunten
 • Mindere kwaliteit dan Philips Hue & Innr
 • Geen kleurenmogelijkheden

Een goedkoper alternatief voor de Philips Hue en de Innr slimme verlichting, vind je bij de IKEA. Zij zijn al jarenlang bezig met hun huismerk in de slimme verlichting en zijn qua prijs dan ook een stuk aantrekkelijker. Echter, moet je wel rekening houden met het feit dat de kwaliteit van deze producten minder hoog is dan de lampen van Philips of Innr. Toch krijg je redelijk goede kwaliteit voor een zeer goede prijs. Mensen die dus graag slimme verlichting willen, maar dit enkel gebruiken om op afstand lampen met je smartphone aan en uit te kunnen doen, dan zijn dit prima lampen. Wil je de kleur niet veranderen en hoef je geen app te gebruiken om je lampen verder te automatiseren, kies dan voor de lampen van IKEA!

Wil je de lampen bedienen met je smartphone, dan dien je hier helaas ook een Tradfri hub te kopen. Deze zorgt ervoor dat je lampen kunnen communiceren over het netwerk waar je smartphone ook aan gekoppeld is, waardoor je gemakkelijk de Home Smart app kunt gebruiken om je slimme verlichting via je telefoon te bedienen.

Als je nog een beginner bent in slimme verlichting en nog geen hoge eisen stelt, dan kun je kiezen voor de starterspack. Deze is redelijk goedkoop en ideaal om de lampen te kunnen ontdekken. Je krijgt hierbij 2 slimme lampen en een verbindingshub, maar ook een afstandsbediening. De lampen zijn verder erg energiezuinig.

Wil je all the way gaan en naast gewone lampen ook strips en andere features gebruiken binnen je slimme verlichting, dan kun je beter niet voor de IKEA lampen kiezen. De kwaliteit van de IKEA lampen komt net iets te kort om aan je verwachtingen te voldoen & daarnaast blijft slimme verlichting altijd een redelijke dure investering.

4

Lidl Smart Home Slimme Verlichting

Lidl Smart Home
Pluspunten
 • Goedkoopste / beste alternatief voor Philips Hue
 • Werkt via één app in combinatie met je Philips Hue lampen
 • Beste Prijs-kwaliteit voor gewoon wit licht lampen
Minpunten
 • Zachte zoem bij fel wit licht
 • Qua kleuren minder sterk dan Philips

Lidl Smart Home is een absolute aanrader al alternatief voor je Philips Hue lampen. Sterker nog, het is zelfs één van de enige merken die hand in hand kunnen werken met de Philips lampen, de marktleider in de markt van slimme verlichting. Beide systemen werken namelijk via Zigbee, waardoor je via de app van Philips ook gemakkelijk je goedkopere slimme verlichting van Lidl kunt gebruiken. Wil je dus in je woonkamer het beste van het beste, dan ga je voor Philips. Wil je in de gang, hal, WC, keuken en in de overloop lampen die slim zijn, maar wil je er niet teveel geld aan uitgeven, dan kun je hier kiezen voor de lampen van Lidl Smart Home. Zo kun je je hele huis redelijk betaalbaar aanvullen met slimme verlichting.

De slimme lampen van Lidl werken snel, goed, zijn gemakkelijk te installeren en kun je zowel via de app als de meegeleverde afstandsbediening gemakkelijk beheren. Je kunt de lampen ook gemakkelijk in allerlei kleuren veranderen, alleen schijnen ze dan niet zo fel en helder als de lampen van Philips dit doen. Bij de klassieke witte lichtstand heb je daar dan natuurlijk geen last van, maar de lampen zijn er juist op gebouwd om alle kleuren van de regenboog te kunnen aantonen. Ga je voor de Lidl lampen, moet je dus qua kleur niet dezelfde kwaliteit verwachten als bij de Philips Hue lampen.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat je een zachte zoem kunt horen in een stille ruimte als je de lampen op fel wit licht zet. Waarschijnlijk komt dit in je woonkamer nooit voor en heb je er in de hal of trapgat nooit last van, omdat je altijd maar een paar seconden in deze ruimte doorbrengt. Daartegenover werken de los verkrijgbare deur- en raamsensor en bewegingssensor erg goed. Ze werken kwalitatief goed en zijn makkelijk toe te voegen aan een bestaande smart home-set.

5

Tips voor Slimme Verlichting:

De beste tips voor Slimme Verlichting
Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting is eigenlijk niets anders dan normale lampen, alleen dan dat je met ze kunt communiceren via je smartphone of afstandsbediening. Dit maakt je leven makkelijker en daarnaast soms ook leuker, omdat je je huis smart kunt maken. Ook kun je met sommige slimme lampen je huis veranderen in een lichtzee van verschillende kleuren die je allemaal kan aanpassen via je smartphone. Naast de “gewone lampen”, bestaat er ook slimme verlichting in de vorm van strips, armatuur en spots.

Hoe werkt slimme verlichting?

Slimme verlichting werkt via een afstandsbediening, lichtschakelaar of via draadloze verbinding. Sommige slimme lampen werken via de WiFI, maar andere maken gebruik van een ander soort draadloze software zoals ZigBee. Een voorbeeld hiervan zijn de lampen van Lidl en Philips. Het mooie is dat je dus ook lampen van verschillende merken tegelijk kunt bedienen als ze gebruik maken van dezelfde verbindingen. Via deze verbindingen kun je communiceren met je smartphone tussen de lampen en dus aangeven op welk tijdstip ze aan/uit moeten gaan, welke kleuren ze moeten krijgen of automatische regels toepassen, zoals aangaan als je binnenkomt of uitgaan wanneer je maar wilt.

Hoe installeer je slimme verlichting?

De installatie van slimme verlichting is voor elk merk verschillend. Sommige merken vereisen een soort hub die je moet plaatsen in je huis om verbinding te kunnen maken tussen je telefoon en de lampen. Dit is een extra investering die je moet maken, dus let daar goed op! Andere lampen zijn gewoon plug-and-play en werken alleen maar via een afstandsbediening, zoals de lampen van IKEA.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general