Beste Kattenbak 2024

Op zoek naar de beste kattenbak 2024? Dan ben je hier op het juiste adres! We hebben verschillende kattenbakken op verschillende katten getest en de beste in een rij voor jou gezet, gefilterd op prijs, kwaliteit, geurweerstanden en functionaliteiten.
beste zelfreinigende kattenbak 2021 / 2022
1

Omega Paw zelfreinigende Kattenbak

Omega Paw
Pluspunten
 • Meest populaire kattenbak in Nederland
 • Zelfreinigend
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Minpunten
 • Niet gesloten

De beste kattenbak 2024 van dit moment is de Omega Paw zelfreinigende kattenbak. In één handomdraai kun je je Omega Paw zelfreinigende kattenbak legen en heb je geen last meer van de uitwerpselen die je kat in de bak heeft achtergelaten. Koop deze beste kattenbak nu en maak het jezelf makkelijk door geen kattenbakreiniging meer toe te hoeven passen. De Omega kattenbak has it all!

Door deze beste kattenbak handig te kantelen en weer terug op zijn plek te zetten, zorg je ervoor dat de kattenbak zelf wordt gereinigd en je kat weer gebruik kan maken van zijn Omega Paw zelfreinigende kattenbak die schoon is. Hierdoor hoef je de kattenbakvulling maar één keer per week te verversen en scheelt je dat enorm veel tijd. De Omega Paw kattenbak is de beste zelfreinigende kattenbak van de hele reeks kattenbakken. Deze ruime bak (50 x 56 x 50 cm) biedt een handig rooster en hygiënische oplossing.

Deze gesloten kattenbak is gemaakt van duurzaam kunststof en is beschikbaar in verschillende kleuren. Het enige nadeel aan de gesloten kattenbak is dat hij niet gesloten is, waardoor je bij niet vaak genoeg schoon te maken wel wat geuren zou kunnen gaan ruiken. Zorg er dus voor dat je regelmatig de Omega kattenbak omkeert en weer terugzet. In een handomdraai voorkom je geurtjes met deze Omega kattenbak.

2

Curver Kattenbak

Curver Kattenbak
Pluspunten
 • Mooi en functioneel
 • Qua design meest populaire kattenbak
 • Onderkant kan eruit getrokken worden
Minpunten
 • Als de kat achterin de bak plast, kan dit over de rand heen komen
 • Voor échte grote katten een te kleine bak

Op zoek naar een kattenbak Curver review? Als we het hebben over de iPhone, Tesla of Dior onder de kattenbakken, dan moet je bij de Curver kattenbak zijn. Op zoek naar een kattenbak Curver ervaring? Qua design is dit verreweg de mooiste kattenbak en doet eigenlijk ook alles wat een andere kattenbak van minder mooi formaat ook doet. Het design zorgt er dan ook voor dat dit één van de populairste kattenbakken van dit moment is. Je hoeft het niet perse ergens weg te stoppen in een hoekje, omdat deze bak gewoonweg ook perfect als design in de hoek van de kamer kan staan.

Het functionele aan deze bak blijkt uit onze kattenbak Curver ervaring, is dat de onderkant van de kattenbak naar voren getrokken kan worden. Hierdoor ontstaat er een plateau met gaatjes. Dit zorgt ervoor dat wanneer de kat van zijn toilet afkomt, hij zijn kattengrit aan de poten al kwijt is. Hierdoor komt dit niet random op de vloer te liggen en hou je jouw kamer schoon en netjes. In dit plateau heb je ook een uitschuifbare lade, waardoor je kunt zien of je kattenbak aan verschoning toe is. Uit onze kattenbak Curver review blijkt wel dat we enthousiast zijn, niet?

Het design is niet alleen voor het oog mooi, maar ook functioneel. Aan de bovenkant van de kattenbak heb je namelijk een verborgen ruimte waar je kattenbakschep in opgeborgen kan worden. Op die manier hou je alles op één plek en kunnen we deze Curver kattenbak wel één van de beste kattenbakken 2024 noemen. De beste kattenbak is in 5 verschillende kleuren verkrijgbaar. Onder andere op Bol.com vind je een Curver kattenbak. Wil je zo’n bol.com Curver kattenbak kopen? Klik dan op bovenstaande button.

3

Imac Easy Cat

Imac Easy Cat
Pluspunten
 • Inclusief kattenbakschep
 • Gesloten luikje
 • Goedkope kattenbak
Minpunten
 • Deurtje gaat soms wat lastig open

Een ruime gebruiksvriendelijke kattenbak voor maar weinig geld.. wat wil je nog meer?! Deze ruime kattenbak behoort tot de beste kattenbakken van 2024, omdat je niet veel geld kwijt bent en de kwaliteit van de bak ook prima is. Een goedkope kattenbak: check! Hij biedt voldoende ruimte voor jouw kat met zijn 50x40x40 cm groot. Ook voor grote katten heb je voldoende ruimte met deze beste kattenbak 2024. Door het innovatieve design is de kattenbak praktisch in gebruik. Daarnaast is hij van goede kwaliteit, ondanks dat hij een stuk goedkoper is dan de andere beste kattenbakken in dit lijstje. Wil je een goedkope kattenbak kopen? Dan is dit jouw way to go.

Aan de bovenkant van de kattenbak zit een soort filter. Dit filter is een soort actief koolfilter, dat nare luchtjes vasthoudt. Je zult hierdoor minder last van geuren hebben en toch genoeg circulatie in de kattenbak hebt die nodig is voor een schoon toilet voor je kat. Verder is de goedkope kattenbak beschikbaar in verschillende kleuren en wordt deze geleverd met een praktisch te gebruiken schepje.

4

Beeztees Romeo Kattenbak

Beeztees Romeo
Pluspunten
 • Meest populaire goedkope kattenbak
 • Gemakkelijk op te tillen en schoon te maken
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
Minputen
 • Sluiting deksel op onderkant is wat lastiger dan bij andere bakken
 • Design minder mooi dan de andere bakken

Vind je de prijs van je beste kattenbak 2024 heel belangrijk, dan hoef je niet te twijfelen. Deze Beeztees Romeo beste kattenbak 2024 heeft alle functionaliteiten die een kattenbak moet hebben en is daarmee ook gewoon één van de goedkoopste die er op de markt te vinden is. Niet voor niets is het ook de meest populaire bak op bol.com, met ruim 300 reviews. Ondanks dat de bak geen filter heeft, is hij wel voorzien van een grote deur aan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat de bak ook geschikt is voor de grotere katten. Daarnaast zit er een handvat aan de bovenkant van de kattenbak, zodat je de bak gemakkelijk kunt optillen.

Het nadeel aan deze kattenbak Romea is dat aan de binnenkant inkepingen zitten waar de pootjes van de zelfreinigende kattenbak zitten. Hier blijven vooral de natte kattenbakkorrels in zitten. Je krijgt ze er lastig uit waardoor je met de vieze korrels in de kattenbak Romeo blijft zitten. Ook krijg je de klompjes korrels en niet goed uit door het randje aan de zijkanten, de klompjes breken hiervoor af. Erg jammer als je wel goede korrels hebt…

5

Tips voor de beste kattenbak

Kattenbak tips
Willen katten een open of gesloten kattenbak?

De meeste katten geven de voorkeur aan een duidelijk zicht op hun omgeving wanneer ze hun behoefte doen. Dit betekent dus dat je idealiter voor een open kattenbak kiest. Echter, kan dit zorgen voor onaangename geurtjes in de ruimte die je niet wilt hebben. Daarnaast wil je niet na elke keer dat de bak gebruikt is de uitwerpselen bij elkaar scheppen. Kiezen voor een middenweg – waarbij je een gesloten bak hebt maar zonder deurtje – is dan dus de beste oplossing.

Hoe hebben we de kattenbakken getest?

We hebben verschillende type katten de verschillende bakken laten testen voor enkele dagen. Daarnaast hebben we ze schoongemaakt om te kijken welke het gebruiksvriendelijkste zijn in het reinigen van de kattenbak, maar ook gekeken naar de geuren die afkomstig zijn van de kattenbakken. In tijden van testen is steeds hetzelfde voedsel gebruikt om een eerlijke vergelijking te kunnen maken.

Hoe vaak gebruikt een kat de kattenbak?

De typische kat gebruikt de kattenbak maar liefst 6 keer per dag, twee tot vier keer urineren en één of twee keer poepen. Echter, kan dit natuurlijk verschillen en gaan sommige katten veel vaker of veel minder vaak. Dit is ook afhankelijk van hoe vaak een kat te eten krijgt per dag. Door uw kattenbakken dagelijks schoon te maken, kunt u controleren op gedragsveranderingen die kunnen wijzen op een gezondheidsprobleem, zoals de lagere urinewegaandoening bij katten.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general