Beste Kniekussen Orthopedisch 2024

Een goede nachtrust is het begin van een goede dag! Hierdoor is het hebben van een goede kniekussen essentieel. Wij hebben uitvoerig de beste kniekussens van 2024 voor jou getest en een rijtje gemaakt met de kussens van de beste prijs- kwaliteitverhouding.
beste kniekussen zijkussen 2021 - 2022
1

Best Life Kniekussen

Best Life
Pluspunten
 • Beste kniekussen van 2024
 • Meest populair op Bol.com
 • Verlicht pijn tijdens de zwangerschap en na een heup- of knieoperatie
 • Comfortabel dankzij ergonomische uitlijning
Minpunten
 • Het kussen kan tijdens het slapen verplaatsen als je veel beweegt

Het orthopedische kniekussen van Best Life is ongetwijfeld het beste kniekussen dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Best Life heeft een topproduct op de markt gezet met dit hypermoderne verfijnde kniekussen dat zowel orthopedisch als ergonomisch is. In het begin was ik een beetje sceptisch over het gebruik van een kniekussen. Zou dat wel blijven zitten tijdens het slapen en is het wel écht een goede houding als je zo de hele nacht met een kniekussen tussen je benen moet gaan liggen? Maar al na een paar dagen was de twijfel volledig weg. Deze populaire beste orthopedische kniekussen is geweldig voor zijslapers. Tijdens het zij slapen kun je hem tussen je knieën plaatsen en voelt het veel comfortabeler aan om dan in bed te gaan liggen. Door de ergonomische uitlijning zorgt dit Best life kniekussen er ook voor dat je lichaam voldoende rust kan krijgen dat het nodig heeft om de volgende dag weer goed fit te zijn.

Heb je last van kniepijn, rugpijn of heuppijn, dan is dit beste kniekussen van Best Life de uitkomst voor jou! Wakker worden met pijn is voor jou verleden tijd door het gebruik van de Best Life kniekussens. Een groot gedeelte van de Nederlandse en Belgische bevolking slaapt op hun zij. Je knieën wrijven dan tegen elkaar aan en daarnaast ben je ook geneigd om je ene been over je andere been te plaatsen tijdens het slapen. Dit is de reden dat vervolgens je wervelkolom gedraaid is. Vervolgens gaat dit zorgen voor druk op je lichaam en spieren en bij langdurig liggen in deze houding krijgen je spieren daar last van.

Door het gebruik van dit beste kniekussen van Best Life hoef je hier geen rekening meer mee te houden. Het zorgt namelijk voor ondersteuning van je knieën tijdens het zij slapen en zorgt voor een gelijke drukverdeling. Je ruggenwervel wordt vervolgens in een neutrale positie gebracht. Dit zorgt er voor dat je automatisch in een ontspannen slaaphouding terecht komt, waardoor je je spieren rust geeft dat ze verdienen. Dat allemaal door het gebruik van deze beste zijkussen / kniekussen die orthopedisch is!

Daarnaast is dit beste kniekussen 2024 ook geschikt als zwangerschapskussen. Het zorgt er namelijk voor dat de druk op je bekken verlicht wordt, iets dat erg prettig aanvoelt als je al in een vergevorderd stadium bent van je zwangerschap. Rust houden tijdens je slaap is belangrijk op dat moment en dit Best Life Kniekussen kan je daar zeker bij helpen.

We hebben Best Life gevraagd naar hun geheim, en dat is dat de binnenkant van dit beste beenkussen is gevuld met BL Comfort-Foam. Dit betekent dat ze gebruik maken van traagschuim dat luchtdoorlatend en geurloos is. Anders dan de reeds bestaande traagschuim van andere merken, is dit van Best Life doorontwikkeld om iedereen een zo aangenaam mogelijk gevoel te geven tijdens het slapen, maar ook rekening houdend met het orthopedische stuk van beenkussens. Dit alles maakt dit het beste beenkussen 2024 voor jou om thuis te gebruiken. Daarnaast is het product ook nog eens goed geprijsd en bevat het een elastiek om te zorgen dat het kniekussen op zijn plek blijft liggen als je aan het slapen bent.

Op deze BL Comfort-Foam krijg je 2 jaar garantie. Dit betekent dat ze vertrouwen hebben in dat het product lang mee gaat. Daarnaast kun je ook nog eens 30 dagen proefslapen om te kijken of dit zijslaapkussen voor jou de beste keuze is om te gebruiken. Wij hadden in ieder geval maar 2 dagen nodig om overtuigd te worden van het gebruik van dit beste kniekussen 2024.

enne.. oja! Een leuk extraatje: je ontvangt namelijk een gratis e-book met handige tips voor een betere nachtrust. In combinatie met een heerlijk kniekussen kun je er dan voor zorgen dat jouw nachtrust ook echt nachtrust wordt en dat je je niet meer druk hoeft te maken om wakker te worden met pijn aan je spieren.

2

Lifetec Premium® Zijslaapkussen

Lifetec Premium®
Pluspunten
 • Aantrekkelijke prijs
 • Meeste reviews op bol.com
 • Verbetert bloedsomloop in benen
 • Inclusief gratis extra hoes
Minpunten
 • Niet voor mensen met bredere bovenbenen

Naast de Best Life kniekussen, is de Lifetec Premium Kniekussen écht een begrip in de wereld van kniekussens. Op dit moment is het het product met de beste en meeste reviews op bol.com. Heb je last van je spieren als je ’s ochtends wakker wordt, dan kies je voor deze Lifetec Premium Schootkussen. Het zorgt voor een betere bloedsomloop in de benen en zorgt ook voor verlichting van kniepijn, heuppijn en rugpijn. Daarnaast kan je deze beste kniekussen ook kopen ter preventie van pijn in je spieren. Hoe ouder je wordt, moe minder flexibel je bent en hoe sneller je ook last zult krijgen van je spieren en ledematen. Hierdoor is het goed om gebruik te maken van een kniekussen als je niet in een goede houding slaapt of vaak onrustige nachten hebt waarin je vaak in een verkeerde positie komt te zitten.

Deze Lifetec Premier beste kniekussen is een ultra zachte en ademende kussenhoes. Het is gemaakt van Bamboo Soft breath en daarmee dus ademend. Dit zorgt er voor dat als je transpireert, je hier niks van merkt in je kussen en dat er ook geen vervelende geurtjes achterblijven in je kniekussen. Zo kun je hem zowel in de hete zomers als in de kille winters gebruiken en elke dag zorgen dat je lichaam de rust krijgt die het nodig heeft als je gaat slapen.

Deze beste kniekussen is een orthopedische kniekussen, wat wilt zeggen dat het getest is en bewezen goed is voor je spieren om dit te gebruiken als je ’s nachts gaat slapen. Dit beste kniekussen zorgt er namelijk voor dat je lichaam en benen in een goede richting en goede rechte lijn blijven ten opzichte van elkaar. Dit voorkomt dat er extra druk komt op je rug, heup of knieën, iets dat je niet wilt als je aan het slapen bent. Vervolgens zorgt dit er voor dat je voorkomt dat je pijn krijgt in je knie of andere lichaamsdelen doordat je slecht geslapen hebt. De Lifetec Premium cooling air technologie reduceert de warmteopbouw tussen de benen voor een ongestoord heerlijke nachtrust, ook in de zomer.

Deze beste beenkussen 2024 wordt geleverd met een extra kussenhoes. Deze hoes voor je kniekussen is ook gemaakt van Stone White Breath, ademende stof dus. Kies voor de Lifetime Premium als je wilt gaan voor een product dat veelvoudig getest is door de Nederlandse bevolking, een goed geprijsde kniekussen wilt hebben en ’s nachts ook nog eens geen last wilt hebben van je spieren.

Alle beste kniekussens in deze lijst zijn getest en doen hetgeen wat ze moeten doen, maar de ene voelt iets harder aan dan de andere. Dit beste orthopedische kniekussen van Nederland is ook nog een voordelig geprijsd, waardoor je niet teveel betaald zoals bij andere duurdere merken. De kwaliteit van de kniekussen is hetzelfde, waardoor je beter voor dit kniekussen kan kiezen.

3

COMFYCENTRE® Kniekussen

Comfycentre
Pluspunten
 • Goedkoopste beste optie
 • Meer dan 30.000 verkochte kniekussens in Europa
 • 30 dagen proefslapen
Minpunten
 • Zonder band
 • Vooral geschikt voor zijslapers

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een zijslaapkussen / kniekussen / schootkussen? Dan kies je het beste voor deze nummer 1 kniekussen van Europa. Dit kniekussen is maar liefst al door 30.000 mensen getest en is daarnaast de goedkoopste oplossing in de beste kniekussens van 2024. Net als de andere beste kniekussens, zorgt deze beste orthopedische kniekussen 2024 voor een ongestoorde en pijnloze nachtrust zonder irritatie. Zeg vaarwel tegen je knie-, heup- of rugpijn en geef je lichaam de rust die het nodig heeft om er de volgende dag weer helemaal voor te gaan.

Voor de zijslapers onder ons is deze Comfycentre zijslaapkussen ideaal om elke nacht te gebruiken. Zijslapen is één van de beste houdingen om ’s nachts te slapen, alleen moet je dit wel op de juiste manier doen. Een kniekussen zorgt er dan voor dat je wél de juiste houding kunt aannemen als je gaat slapen, waardoor je je lichaam de rust geeft die het nodig heeft.

Het enige nadeel aan deze beste kniekussen, is dat er geen band aanwezig is waar je je been doorheen kan doen. Op die manier blijft de kussen altijd op de juiste plek zitten. Echter, vinden veel mensen zo’n band niet fijn en wordt die ook niet gebruikt. Hierdoor kun je voor deze goedkopere kniekussen / zijslaapkussen kiezen, omdat je dan niet voor de band hoeft te betalen en dus een goedkopere kniekussen koopt met dezelfde kwaliteit en stof.

Een zijslaper heeft meestal zijn wervelkolom gedraaid, waardoor je meestal in je slaap geneigd bent om je ene been over je andere been te leggen. Dit is puur om te zorgen dat je voor jezelf wat comfortabeler ligt. Echter, is dit niet zo goed voor je wervelkolom en je heupen en knieën. Wil je de extra druk die het met zich meegeeft verlagen, dan kun je beter kiezen voor een kniekussen te gebruiken. Wil je hier niet veel geld aan uitgeven, dan kies je voor deze Comfycentre Zijslaapkussen, de goedkoopste en behoort tot de beste kniekussens die er op dit moment in de markt te vinden zijn.

Jouw voordelen op een rij

 • Verlicht per direct knie-, heup- en rugpijn
 • Lig in een natuurlijke slaaphouding
 • Krijg een betere, comfortabelere en diepere nachtrust
 • Bevorder bloedsomloop en vitaliteit
 • Verminder druk na knie- of heupoperatie
6

Welk kniekussen moet je kopen? Bekijk onze kooptips

Tips kopen kniekussen

Merk je als zijslaper dat je niet in de goede houding ligt? Heb je ’s ochtends soms last van je spieren als je weer eens op je zij geslapen hebt? Dan kun je beter kiezen voor het gebruik van een kniekussen. Hier leggen we je de tips en tricks uit voor het kiezen van de juiste kniekussen.

Wat is een goed orthopedisch kniekussen?

Het orthopedische kniekussen van Best Life is het beste kniekussen dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Best Life heeft een topproduct op de markt gezet met dit hypermoderne verfijnde kniekussen dat zowel orthopedisch als ergonomisch is. Deze populaire beste orthopedische kniekussen is geweldig voor zijslapers. Tijdens het zij slapen kun je hem tussen je knieën plaatsen en voelt het veel comfortabeler aan om dan in bed te gaan liggen. Door de ergonomische uitlijning zorgt dit Best life kniekussen er ook voor dat je lichaam voldoende rust kan krijgen dat het nodig heeft om de volgende dag weer goed fit te zijn.

Waarom een kniekussen kopen?

Als je een verkeerde houding aanneemt tijdens het slapen, dan kan een kniekussen ervoor zorgen dat je lichaam en je benen in eenzelfde richting liggen tijdens het slapen en daarmee dus een ergonomische houding aanneemt.

Is een kniekussen goed?

Een kniekussen is zeker goed voor je nachtrust. Je zorgt er in ieder geval voor dat je in de nacht de juiste houding aanneemt, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over extra druk op je rug, heup en knieën.

Waarom een kussen tussen je benen bij zwangerschap?

Een kniekussen zorgt er voor dat je een goede houding aanneemt als je hoogzwanger hebt. Het is lastig om in een goede houding te liggen met een grote buik en een kniekussen zorgt er voor dat je lichaam wel in de juiste houding ligt en je spieren de rust krijgen die het nodig hebben om de volgende dag weer volop aan de slag te gaan.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general