Beste Topper voor Rugklachten 2024

Op zoek naar de beste topdekmatras tegen rugklachten? Kies dan voor één van deze beste toppers voor rugklachten. We hebben een selectie gemaakt van verschillende soorten schuim (traag, koud, ..) en daarnaast gekeken naar zowel de prijs als de recensies online van deze matrastoppers. Kies hier de beste topper voor rugklachten en geef je rug de rust die het verdient!
beste topper voor rugklachten 2021 / 2022
1

Topdekmatras Slaaploods

Slaaploods
Pluspunten
 • Meest populaire topdekmatras in de markt
 • Anit-allergisch / huisstofmijt
 • Traagschuim vormt zich perfect naar de contouren van de rug
Minpunten
 • Traagschuim kan warm aanvoelen

De beste topper voor rugklachten is de Slaaploods topdekmatras van Slaaploods.nl. Dit Deluxe topdekmatras is op dit moment de meest populaire traagschuim topdekmatras en daarmee ook heel erg goed tegen rugklachten. Als je last hebt van je rug en je wilt niet dat dit gaat verergeren op het moment dat je gaat slapen, dan kun je beter kiezen voor deze rugpijn matras topper tegen rugklachten van Slaaploods. Deze topper voor rugklachten 2024van traagschuim is ongeveer 8 centimeter dik en heeft een hoogwaardige traagschuim kern met een zogenoemde luxe zachte, anti-huisstofmijt tijk eromheen. De densiteit van de traagschuim van deze beste rugpijn matras topper is 50kg/m2. Dit houdt in dat het Traagschuim een zeer goede staat heeft voor de prijs die je ervoor betaald. De voordelen van traagschuim zijn dat ze zich perfect vormen naar de contouren van het lichaam. Op die manier zorg je ervoor dat je rug goed tot rust kan komen na een dag van veel belasting voor je rug. Als je dus rugklachten hebt, dan kies je voor deze beste topper voor rugklachten en koop je de Slaaploods topdekmatras!

Je ervaart weinig tot geen drukpunten op het moment dat je op dit topdekmatras rugklachten ligt. Dat zorgt er dan weer voor dat je dus volop kan genieten en relaxen op je matrastopper en beste topper voor rugklachten en daardoor ook niet hoeft na te denken over de gevolgen voor je rug als je niet goed slaapt op je boxspring. Traagschuim voelt warm aan, waardoor het in de winter ook nog fijner is om op traagschuim te gaan liggen als je gaat slapen. Echter, als je het snel warm hebt in bed, dan kun je beter kiezen voor een koudschuim topdekmatras rugklachten.

De deluxe tijk die je om deze topdekmatras rugklachten ziet, is van 200 grams doek. De binnenzijde van deze tijk is voorzien van 200 grams dikke wattering en is aan drie zijden voorzien van een rits. De tijk is doorweven met zilverdraad, voor een anti bacterieel/huisstofmijt werking. De tijk hoes is gemakkelijk los te halen en is wasbaar op 30 graden (niet geschikt voor de droger).

2

Global Bedding Traagschuim

Global Bedding
Pluspunten
 • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Wasbaar
 • Reageert op lichaamswarmte om temperatuur van traagschuim te bepalen
Minpunten
 • Geen

Op nummer 2 van de beste topper voor rugklachten 2024 staat de Global Bedding traagschuim topper. Deze topdekmatras zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken voor je rug als je gaat slapen. Het is een traagschuim topdekmatras, wat er voor zorgt dat het matras zich perfect volgens de contouren van het lichaam gaat vormen op het moment dat je gaat liggen. Dit zorgt ervoor dat je minimale drukpunten voelt en dus ook erg lekker en fijn kunt gaan liggen en slapen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over rugklachten. Het is een 3-zijdig en wasbare topdekmatras die geschikt is voor mensen die een allergie hebben. Daarnaast is het een visco elastisch topdekmatras, wat ervoor zorgt dat je niet snel rugklachten krijgen bij het gebruiken van dit topdekmatras. Daarnaast zorgt dit er voor dat het traagschuim kan reageren op lichaamswarmte en hierdoor zachter wordt. Hierbij vloeit het materiaal van dit topdekmatras als het ware onder het lichaam vandaan. Hierdoor komt het lichaam met een zo groot mogelijk matrasoppervlakte in contact te staan. In combinatie met de uiterst lage tegendruk wordt een drukverlagend effect (anti-decubitus) bereikt, waardoor traagschuim ook regelmatig in ziekenhuizen wordt ingezet.

Daarnaast is deze Global Bedding topdekmatras, een van de beste toppers tegen rugklachten, traagschuim dat is geproduceerd met een SG 50 en is opgebouwd uit 5cm kern dikte. Dit betekent dat – net als bij de nummer 1 – er 50 kilo per kubieke meter gedragen kan worden en daardoor eigenlijk voor iedereen geschikt is.

We hebben dit topdekmatras tegen rugklachten getest, en kunnen concluderen dat dit beste topper tegen rugklachten erg goed ligt. We hebben duurdere toppers gekocht die niet hetzelfde resultaat wisten te behalen dat deze Global Bedding topdekmatras kan. Hierdoor behoort dit matras tot de beste topdekmatrassen voor rugklachten van 2024.

3

Mister Sandman Koudschuim

Mister Sandman
Pluspunten
 • 5 cm dikke koudschuim topper dat aanpast op elke slaaphouding
 • Wasbare matrashoes dat uit 100% polyester bestaat
 • Ademende en klimaat regulerende materialen
Minpunten
 • 72 uur wachten bij ontvangst tot gebruik om het matras tot origineel formaat terug te laten groeien

Wil je je slaapnachten verbeteren? Wil je een betere nachtrust en geen last krijgen van je rug tijdens het slapen? Dan kies je voor de Mister Sandman topper van koudschuim en kies voor de beste topper voor rugklachten 2024. Het is een topdekmatras die tot de beste matrassen behoort, met een 5 centimeter dikke koudschuim rugpijn matras topper dat aanpast op elke slaaphouding. Op die manier zorg je ervoor dat je tijdens het slapen je rug de rust geeft die het verdient en kies je voor de beste topper voor rugklachten 2024.

Het feit dat dit matras zich goed naar je lichaam vormt, zorgt ervoor dat je minimale drukpunten voelt en dus ook erg lekker en fijn kunt gaan liggen en slapen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over rugklachten.

We hebben hier te maken met het Mister Sandman topper van dikke koudschuim tegen rugklachten. Het voordeel is dat je dit matras kunt wassen en dat hij van 100% polyester bestaat. Haal de hoes van de rugpijn matras topper af en stom hem in de wasmachine om hem te laten wassen en daarna te drogen. Op die manier kun je de volgende dag weer genieten van een frisse topdekmatras en zorg je dat je je rug goed verzorgt.

Het nadeel van dit matras is dat je 72 uur moet wachten met hem te gebruiken. Het matras wordt namelijk verpakt verzonden, waardoor het even duurt voordat hij weer in zijn originele staat terugkomt.

4

Trendzzz Topper comfort

Trendzzz Topper comfort
Pluspunten
 • Goede vochtregulatie
 • Redelijk goedkoop
 • Bekend merk in de topdekmatrassen
Minpunten
 • 72 uur wachten bij ontvangst tot gebruik om het matras tot origineel formaat terug te laten groeien

Een andere beste topper voor rugklachten 2024 in deze lijst, is de Trendzz Comfort foam topper. Het is een goede oplossing om redelijk goedkoop te zorgen voor een beter slaapcomfort en je nachtrust naar een hoger niveau te brengen. Anders dan bij de anderen, is dit matras geschikt voor zowel buikslapers, rugslapers als voor zijslapers. Op welke manier je ook wilt liggen, het maakt niet uit, deze beste topper voor rugklachten zorgt er voor dat je een matras hebt die zorgt voor een betere nachtrust en minder last van je rug. Het voordeel van dit matras is dat je minder drukpunten ervaart op het moment dat je op dit topdekmatras gaat liggen. Dit zorgt ervoor dat je minder last krijgt van je rug en daardoor ook niet hoeft na te denken over de gevolgen voor je rug als je niet goed slaapt op je boxspring.

De afneembare luxe tijk die je om deze topdekmatras ziet, is van 200 grams doek. De binnenzijde van deze tijk is voorzien van 200 grams dikke wattering en is aan drie zijden voorzien van een rits. De tijk is doorweven met zilverdraad, voor een anti bacterieel/huisstofmijt werking. De tijk hoes is gemakkelijk los te halen en is wasbaar op 30 graden (niet geschikt voor de droger). Zo kun je de volgende dag weer op een frisse tijk liggen.

We hebben te maken met een comfort topper die veerkrachtig is en ook beschikt over een goede vochtregulatie als eigenschap. Als je dus veel zweet in je slaap, dan kun je het beste kiezen voor dit topdekmatras die zorgt voor je als je rugklachten hebt.

De luxe comfort beste topper voor rugklachten heeft naast genoemde voordelen een goede prijs-kwaliteitverhouding, mede door al deze eigenschappen tezamen een populaire topper.

5

NASA Hybride Cooltouch Topper

NASA Hybride Cooltouch
Pluspunten
 • Meeste reviews op Bol.com
 • Redelijk goedkoop
 • Bekend merk in de topdekmatrassen
Minpunten
 • 72 uur wachten bij ontvangst tot gebruik om het matras tot origineel formaat terug te laten groeien

Dit zeer populaire topdekmatras bij BOL.com is dan ook een toppertje als je op zoek bent naar een beste topper voor rugklachten 2024. Het is namelijk een 3-zijdig en wasbaar op 60 graden topdekmatras dat er voor zorgt dat je heerlijk kan gaan slapen en kan genieten van je nachtrust. Het traagschuim dat in deze beste topper voor rugklachten zit, reageert op je lichaamswarmte. Dit komt doordat de topper visco-elastisch is en een lage tegendruk kent. Het wordt dan ook zachter wanneer hij jouw lichaamstemperatuur leert kennen. Dit zorgt er dan vervolgens voor dat je lichaam een zo goed mogelijke ondersteuning krijgt van een matrasoppervlakte. Dit heeft als gevolg dat het een van de beste toppers voor rugklachten is die je op dit moment in de markt kunt verkrijgen.

Dit traagschuim is geschuimd geproduceerd en heeft een SG 50 en is opgebouwd uit 5 cm kern dikte. SG staat voor soortgelijk gewicht namelijk en zorgt er voor dat dit ideaal is als beste topper voor rugklachten 2024. Hoe hoger het soortelijk gewicht, des te beter is dit voor de puntelasticiteit, veerkracht en duurzaamheid. Daarmee heb je met dit populaire matras een mooi matras in huis die zorgt dat al je rugklachten verdwijnen.

6

Waarom een topdekmatras tegen rugklachten

Tips keuze topdekmatras
Welke matrastopper bij rugklachten?

Rugklachten komen vaak voor in Nederland en België. Bij veel beroepen wordt uw rug te vaak belast en steeds meer mensen zitten te lang op hun bureaustoel op kantoor. Dit alles zorgt ervoor dat je rugklachten kan ervaren. Als je dan ook nog eens een slecht matras hebt, dan worden de rugklachten alleen maar erger. Het kiezen voor een topdekmatras tegen rugklachten is daarom raadzaam. Zo’n matras zorgt er namelijk voor dat het matras zich naar het lichaam vormt, waardoor je rug de ideale rust krijgt die het nodig heeft om de volgende dag weer volop gebruik te kunnen maken van je rugspieren.

Wat zijn de voordelen van een goede topdekmatras?

Een extra comfortlaag wordt er toegevoegd aan uw bed. Je hebt dus een extra zachte ondersteuning die de drukpunten verlaagt tijdens het slapen en daarom je rug de rust geeft die het nodig heeft. De holte van je rug wordt ondersteund door het topdekmatras, daarnaast zakken je heupen en je schouders heerlijk weg in je bed.

Koudschuim of traagschuim topper bij rugklachten?

Traagschuim is een stuk zachter dan koudschuim. Dit zorgt ervoor dat je traagschuim matras ook gemakkelijk kan meebewegen met de bewegingen die jij maakt in je slaap ’s nachts en aan de contouren van je lichaam als je slaapt. Dit werkt vervolgens drukverlagend en is fijn voor mensen met rugklachten. Koudschuim is wat harder en daardoor minder geschikt voor rugklachten.

BesteTesten.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general